Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bütün vekillerimiz bayan olsun mu?

Bütün vekillerimiz bayan olsun mu?

Allah sizi inandırsın biz bugün böyle bir yazı yazmayacaktık. Dahası aklımıza hiç böyle bir şey gelmemişti. Ama dün öğle saatlerine doğru AK Parti vekil aday adaylığı için yapılan oylamadan çıkan bize geliyordu. Derken telefonlar da aynı anda gelmeye başladı. Oylamadan çıkan STK’cılar ceplerini boşaltıyor, oylamada kendilerine gösterilen ilgiyle dalga geçiyorlardı! Sonra öğle saatlerinde bir de oraları ben gideyim göreyim diye şöyle bir turladım. Sözümüz meclisten dışarı oraya heyecanla oy kullanmaya gelen insanların haline o kadar üzüldüm ki.

Önce ne demek istendiğini size biraz açmaya çalışalım.

Malum dün yapılan bu oylama öncesinde AK Parti’den yapılan ve Türkiye genelinde yayınlanan iki küçük haber ile işe başlayalım.

“AK Parti’den milletvekilliği için başvuran 6 bine yakın aday adayının 4’te 3’ü, bir haftadır süren mülakatlarda elendi.”

“Toplanacak 4 ara komisyon da kalanları değerlendirip, 3’te 1’ini daha eleyecek. Bu eleme süreçlerinin ardından aday listeleriyle ilgili son kararı Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyon verecek. Ak Parti’den milletvekilliği aday adaylığı için başvuran 6223 kişiden, mevcut ve eski milletvekilleri ile parti kurucuları ve teşkilat yöneticisi olanlar dışındaki 6 bine yakını önce temayül yoklamasından geçti, ardından 12 komisyon tarafından mülakata alındı.”

“Bir haftadır süren mülakatlara ilişkin AK Parti yöneticisi… “Temayüle katılanların tamamına yakınını mülakata çağırdık. Yüz yüze yapılan bu görüşmelerle aday adayı sayısı 1500-1600’e düşürüldü.”

“Komisyon da aday adaylarının 3’te birini daha eleyerek, sayıyı her ilin milletvekili sayısının 2 katına indirecek. Bütün bu elemeleri aşan yaklaşık 1100-1200 aday adayı son olarak 23 Mart’ta işbaşı yapması planlanan, Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyonda değerlendirilecek.”

“AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında aday adaylarıyla ilgili değerlendirme toplantısına katılıyor. İstanbul'dan Ankara'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Esenboğa Havalimanı'ndan, AK Parti Genel Merkezi'ne geçti. Davutoğlu, genel başkan yardımcılarıyla seçim çalışmalarına katıldı. AK Parti'de, 4 ara komisyonun aday adaylarıyla ilgili değerlendirmelerinin bugün tamamlanması planlanırken, 23 Mart-7 Nisan'da da Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki üst kurul, aday listelerine ilişkin nihai kararını vermesi bekleniyor.”

…………..

Eeeeeee dün ayın 23’ü değil miydi?

Peki bizimkiler 200 küsur aday adayına niye oy verdiler?

Bu oyları kim değerlendirecek?

Genel Merkez açıklama yaptı. Hani aday adaylarının dörtte üçü elenmişti.

……….

Bir de içeriye kimlik kontrolü yapılarak giren seçmen STK’cılarımız A4’lere yazılan isimlerini dört ayrı masada da kullanılabilecek ciddiyetteki (!) duruma fena bozulmuşlar.

Bu arada, “Böyle bir durum için biz gidip oy kullanmayız. Bizimle dalga mı geçiyorlar?” diyeninden tutun da “Niye bütün STK’lar çağrıldı? Biz AK Partili değiliz. STK’lar niye böyle siyasi bir duruma alet ediliyor?” diyenleri mi ararsınız.

………..

Hadi fazla gerilmeyin bir STK’cı da aradı ve “Abi ben bütün bayanları yazdım. Bütün vekillerimiz bayan olsun” diyordu. Bence dünün AK Parti ve STK üyelerimiz için en güzel cümlesi bu idi.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Üzülmek, yarının sıkıntısından bir şey eksiltmez sadece bugünün gücünü tüketir…

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayan sürücülerimiz kararsızlıklarını direksiyonda da yapmadıkları zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR