Uğur Özteke

Uğur Özteke

ÇEKLER, SENETLER PATLIYORMUŞ…

ÇEKLER, SENETLER PATLIYORMUŞ…

Siyaset yok…

Siyaset yok…

Siyaset yok…

İstanbul hariç seçim bitti kavga bitti. Şimdi sırada geçim var. Bu yüzden de seçimlerin hemen ardından büyüklerimizin bize “sana ne kardeşim, sana ne Uğurcum siyasetten? Siyaset yazmayı bırakıver, yolları, binaları, imarı, ışıkları yazma. Çiçek böcek yaz…” nasihatlerini dinlemeye devam ediyoruz.

Biz de siyaset dışında yani vatandaşın sohbetin kaldırımın siyaset dışındaki konuşmalarını, dertlerini sizlerle paylaşalım istedik.

Ama izninizle yine şehrimizden gözümüzle görüp bire bir yaşadığımız bir olayı sizlerle paylaşalım.

Hadi hep diyoruz ya, ya da büyüklerimiz, bilim insanlarımız, sorumlular her ortamda bağıra bağıra “trafikte sorun sevgi ve saygı ile aşılır”…diye.

Vallahi o kadar doğru söylüyorlar ki.

Aslında trafikte kurallara, işaretlere, levhalara uyarsak karşımızdaki insana sevgi ve saygı gösterirsek, kendimize yapılmasını istemediğimiz bir durumu biz yapmaz isek bana göre sıkıntı da kalmamış oluyor.

Ama ne acıdır ki burası Konya.

Konya’da trafik her zaman her yerde ve her şartta hatta hata Allah sizi inandırsın 03.00 sularında yani sabaha karşı 3’te bile bizim insanımız olmayacak işi yani o saatte Konya’da şehir uyurken bile trafik kuralına set çekeriz. Ve siz olayın şaşkınlığında in tek şeritli yolda gitmenizi engeller, dahası siz yolun ortasına aracını park edip çekmiş gitmiş sürücüyü bir süre bekledikten sonra geri geri gelmek zorunda kalırsınız.      

Hadi canım oradan demeyin.

O zaman buradan ilan ediyorum.

Hani bizim Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminalinin kameraları çalışıyor ise benim iddiamı büyüklerimiz ve yetkililer kameralardan kontrol etsinler. Yalansa yanlış ise ben de bu sütundan tüm okurlarımızdan ve Konya’dan özür dileyeyim. 

İşte fotoğrafı

foto-1-595.jpg

(Plakası da bizde mevcut)

Araçların kısa süreli yolcu indirme ya da bindirme yeri. Tek şeritlik. Ama bu akıllı sürücümüz aracını buraya park etmiş ve gitmiş. Siz doğal olarak buraya girerseniz ilerleme şansınızın olmadığını görüyorsunuz. O zaman bir süre bekliyorsunuz. Sonra geri geri bu bölümden çıkıp yolunuza devam ediyorsunuz.

Var mı itirazı olan?

……………………..

Seçimi bıraktık gelelim geçime.

Ve Allah’a şükürler olsun ki öğlene kadar sektörleri ayrı iki iş adamı, bir bürokrat, iki ayrı üniversiteden Selçuk Üniversitesi ve Erbakan Üniversitesinden üç ayrı öğretim üyesi ile Konya’yı ülkemizi konuştuk.

Dahası onlar konuştular. Konuştukça açıldılar dertlendiler ve gördüler ki ortam samimi konuştukça rahatladılar.

Bu altı konuğumuzdan 4’ü AK Partili idi. Öyle ki iki tanesi bir bayan ve bir erkek geçmiş dönemlerde AK Parti Konya il teşkilatlarında en üst düzeyde (Başkan yardımcısı) olarak görev dahi almışlardı. Diğer iki isimden biri milliyetçi idi ama oy kullanmak için sandığa gitmemiş, diğeri eski AK Partili olarak öfkeli o da sandığa gitmiş ama AK Parti’ye oy vermediğini söylüyordu.

Hani siyaset yapmayacağız dedik ya. Büyüklerimizin sözü dinleyerek devam ediyoruz.

Bu arada telefon konuşmalarımız yazışmalarımız hariç şehrin pek çok kesiminin nabzını tuttuk yine. Tutmaya çalıştık diyelim de nefis ön plana çıkmasın.

Haaaa bu arada telefon görüşmelerimizde halen Kazakistan’da işlerini sürdürmekte olan Konyalı iş adamımız bir abimizle bile taaa oralardan ekonomiyi konuştuk. 

Bugün izninizle piyasalardan sade vatandaşından tutun emeklisine, bürokratından tutun iş arayan gencine, firmasına markasına baktığınız zaman kocaman olanların bir işçinin bir ustanın nasıl maliyet hesabı yapıp kara kara düşündüğüne kadar insanlarımızı dinledik. Tabii bu arada kurumlardan işyerlerinden ekonomi gerekçe gösterilerek çıkartılıp ortada kalan insanlarımızı da unutmadık. 

Avrupa’daki krizi bilmem. Çin’de de kriz varmış (!) onu da anlamam. Amerika’nın ekonomisi S.O.S. sinyali veriyormuş… Bana ne.

Benim bildiğim iş dünyasının çok açık net bir şekilde;

“PİYASALAR BERBAT”,

“ÇEKLER, SENETLER PATIR PATIR PATLIYOR”,

“DURUM VAHİM”,

“HİÇ BİR TEDBİR DE YOK”… gibi kesin net ifadeleri idi.

Vallahi bu sıkıntıyı aşmanın formülünü bize Konya’da söyleyen olmadı. Herkesin kendine göre yani boyuna, çapına göre derdi var. Allah bir an önce bu milleti içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarsın çıkarsın diyoruz başka da bir şey demiyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?  

Yağışlı havalarda sürücüler yayaların ıslanmaması çamurlu suya bulanmaması için biraz daha hassas oldukları zaman daha iyi ADAM oluruz.

   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR