Uğur Özteke

Uğur Özteke

Çimento arabalarının izleri şikayet konusu

Çimento arabalarının izleri şikayet konusu

Bir okurumuzun bize gönderdiği fotoğraflarla bizim de gözümüzden kaçan hatta hiç dikkatimizi bile çekmeyen bir konuyu bugün köşemize taşımak istiyoruz. İsterseniz önce ne demek isteyeceğimizi okurumuzun göndermiş olduğu fotoğraflardan bir kaçını sizlerle paylaşalım;

1-(1)-001.jpg

1-(4).jpg

1-(2)-001.jpg

1-(3)-001.jpg

Evet şehir için duyarlı bu okurumuz şehir merkezindeki kirliliğe dikkat çekerken yardım talep edip;

“Uğur Bey şehrin böyle kirletilmesine insanların göz yummasına tahammül edemiyorum. Yapanlar yapıyorlar da peki yetkililer bu kirliliğe niye böyle göz yumuluyor. İnanın bu çirkinlikleri gördükçe çok üzülüyorum. Kahroluyorum” diyordu.

Bu gözle bakıldığı zaman hassas okurumuzun duygularına yüzde yüz katılıyoruz. Ve huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyoruz.

AH BENİM GÜZEL BELEDİYELERİM

Göller bölgesiyiz. Şehrimizin eteklerinde Akdeniz’le bütünleşmiş ormanlarımız var. Ancak bunlara ulaşmak o kadar zor ki. Yerel yönetimlere, büyüklerimize iş öğretmek değil de ağacın, suyun olduğu yerde hayat olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu bilmek yetmiyor çünkü suyu betonların içine hapsediyor, ağaçları yine betondan hücrelerin içine tıkıyoruz. Ne gözlerimizin etrafında, ne ormanlarımızın eteklerinde doğru dürüst bir tesis yok. Bırakın tesisi Kızılören’e bile ulaşım o kadar zor ki, hafta sonu şöyle bir orman havası alalım deseniz onca sıkıntı çekmeniz gerekir.

Büyükşehir veya ilçe belediyelerimiz neredeyse mahallemiz olan bu ormanlara ve göllerimize hafta sonralı seferler düzenleyemez mi? Konyalılar bunu hak etmiyor mu?

Yani hafta sonu Apa Barajı’nın kenarında kahvaltı yapması lüks mü? Ya da Kızılören ormanlarında şöyle sevdikleriyle yan yana yürüyüp yapması, güzel bir gün geçirmesi mümkün değil mi?

İnsan düşünmeden edemiyor, o güzelim alanlar neden güzelim Konya’mızda yaşayan insanlara açılmaz? Oralara otobüs kaldırmak çok mu zor cumartesi ve pazar günleri? Paramız mı yok? Yoksa bunları düşünmüyor muyuz? Ya da Konya’da yaşayan insanlarımız bu kadarını bile hak etmiyor mu? Nedir bu hizmete engel olan? Onca konuşup mangalda kül bırakmayan yöneticilerimiz vatandaşımızın hafta sonunu yeşillikler ve su kenarında bir mangal yakmasına neden imkân sağlayamıyor?

Bunları aslında defalarca yazdık, haber yaptık ama artık ben bu konuda umutlu değilim. Yine de halkımızın sözcüsü olmayı sürdüreceğiz. Her şeyi düşündüğünü, hem de halkımız için düşündüğünü ve yaptığını söyleyen yöneticilerimiz için belki de ufuk gerekiyor. Bilemiyorum. Ama şunu biliyorum: Bu şehrin insanları, hem de fazlasıyla üreten, ülkesine, şehrine katma değer kazandıran bu şehrin insanları emin olan bundan fazlasını hak ediyor ama siz bunu bile çok görüyor…

Hafta sonu insanlar için alış-veriş merkezleri var oraya gitsinler hava yerine stres, sıkıntı, dert, keder satın alsınlar diyorsanız, biz yine yazmaya devam edeceğiz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Eleştiri yapabilmek için bilgi, fikir ve görgü ister...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Herkes yapıyor, ben yapmışım çok mu demediğimiz zaman!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR