Uğur Özteke

Uğur Özteke

CUMA VAKTİ HAYAT DURUR, HATA YAPMAYIN

CUMA VAKTİ HAYAT DURUR, HATA YAPMAYIN

Bugünkü köşe yazımıza önce güzel şeylerden söz ederek başlayayım
SELÇUKLU BELEDİYESİ
UÇMAYA DEVAM EDİYOR…

Konya ile ilgili özellikle Konya dışından gelen her güzel şey inanın bizi heyecanlandırır. İşte son iki gündür İstanbul Atatürk Havaalanından, Sabiha Gökçen’den İzmir Adnan Menderes’ten ve Ankara Esenboğa’yı kullanan Konyalı dostlarımızdan ve okurlarımızdan şu fotoğraf kareleri gelmeye başladı.

foto-1-475.jpgfoto-2-400.jpgfoto-3-279.jpgfodto-4.jpg
Selçuklu’nun Konya’nın güzelliklerini Türkiye’nin her yerinde böyle görmek inanın gurur verici bir olay. Bizde bu vesile ile bir kez daha Sayın Başkan Ahmet Pekyatırmacı ve ekibini şehrimiz adına tebrik ediyoruz. 
BU GÖRÜNTÜ VE BİLGİLER 
ARTIK DELİ EDİYOR

Müslüman bir ülkedeyiz. Çok şükür Müslüman ve muhafazakâr bir şehirdeyiz. Cuma günü ve Cuma namazının bilinci şuuru ve idrakindeyiz. 
Ama dün bir bayan okurumuzun yaşadıklarını sözlerle paylaşmazsam artık çatlayacağım.
Biz Büyükşehir’in veya falanca belediyenin, çalışmalarının, birimlerinin, amirlerinin müdürlerinin ya da işçilerinin hiçbir zaman karşısında olmadık olamayız. Çünkü bu insanlar bizim insanlarımız. Pek çoğu bizim arkadaşımız tanıdığımız. 
Ama yeter artık yeter. Hiç kimse de kusura bakmayacak. İşin tadını da tuzunu da kaçırıyoruz. Herkes önce aldığı paranın hakkını verecek ve helal ettirecek. Bazı şeylerin suyunu çıkartıyoruz, dahası suiistimal ediyoruz.
Bir bayan okurumuz 13.01 sularında arka arkaya bu ve buna benzer fotoğraflar atmaya başlamış.

foto-065.jpg
Meram bölgesinde vatandaşın biri buatı o minibüsün tamponuna bağlamış gitmiş. Anne yüreği işte, kadınlarımızın güzelliği buydu işte. 
Bu görüntü bu bayan okurumuzun dikkatini çekmiş. Saatlerce beklemiş. O sıcağın altında bu hayvanın haline öyle üzülmüş ki okurumuz 153 dahil Belediyenin hattı dahil defalarca aramış. Ama hep karşısına operatör çıkıyormuş dakikalarca cevap vermiyormuş. Okurumuzun 13.31’de bize bildirdiğine göre bu kez Meram Belediyesini aramış. Telefona çıkan bayan görevli, görevlilerin Cuma namazında olduğunu ve 15 dakika sonra geleceklerini söylemiş.
Evet belki Meram Belediyesinde Cuma sonrası mesai erken başlıyordur ama Konya’da mesai Cuma günleri 14.30’da başlar. Elbette bunun Valilik ile Sayın Valimizle belediye başkanlarımızla filan bir alakası yok. Yeter ki insanlarımız cumaya gitsin. Yöneticilerimiz durumu idare edebilirler. Ama böyle durumlarda telefonlara alo diyecek ya da vatandaşı zor durumda yardım isteyen vatandaşını yönlendirecek hiç bir bayan çalışan olamaz.
Konya’da çok zor.
Dünkü okurumuza söyledim. 
Efendim mümkünse Cuma vakti evden çıkmayın ve camdan dışarı bakmayın. Bakın siz de üzülmüşsünüz şimdi bizi de sinirlendirdiniz ve günaha soktunuz.”
Aslında güzel ve eşsiz şehrim Konya için işin özeti de budur.


NOT: Okurumuz 14.13’te telefon etti. Meram Belediyesi yetkilileri adres almışlar, biz gidelim ilgilenelim demişler. Teşekkür ederiz.  

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Gençliği bozmanın en iyi yolu onlara kendileri ile aynı düşünenlere, kendilerinden farklı düşünenlerden daha çok değer vermelerini söylemektir. 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Dini vecibelerimizi yerine getirirken hak ve adaletten kul hakkından ayrılmamayı da başarabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR