Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

DAVUTOĞLU’NUN TİKTOK HESABI

DAVUTOĞLU’NUN TİKTOK HESABI

 

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu Hoca, gençler ile iletişim ortamı oluşturmak adına Çin menşeli sosyal platform Tik-Tok’tan hesap açmış. İlk mesajında “Gençlik nerede dedim TikTok’ta dediler. Biz de geldik. Gençlik nerede biz oradayız” diyerek ilk videosuna merhaba ben de artık tiktok’tayım iletisini paylaştı.

AK Parti yıllardır ülkeye kattığı pozitif yatırımların yanında; gençliğe tam olarak ulaşamamanın sancısını çok yaşadı.

Neredeyse yapılan bütün araştırmalar gösterdi ki; her yeni seçimde AK Parti’nin genç seçmen üzerinde oyu daha da düştü. Burada ana sıkıntının gençliğe hitap edecek projeler ve kadrolar üzerinde yoğunlaşamamasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Davutoğlu’na gelince… Gençleri elde etmenin bir Tiktok hesabı açarak olacağını düşünmeyecek kadar vakur olduğunu zannediyorum. Zira böyle şeyler iyi düşünülüp planlanmazsa ters de tepebilir. Vezir olacakken bir bakmışsınız rezil olmuşsunuz!

Çokça örneği yok mu bu durumun? Bizden uyarması…

 

YOKUŞ’TAN İNCE MESAJLAR

İYİ Parti Konya Milletvekili Sayın Fahrettin Yokuş, evvelki gün kaleme aldığımız Beyşehir Gölü ile ilgili yazıyı okumuş,  Öncelikle gündeme taşıdığımız için teşekkür etti. Yazımızla ilgili birkaç hususta açıklama gereği hissetmiş. Adını zikrettiğimiz ve cevap hakkı oluşturduğumuz için saygı duyarak Yokuş ile yaptığımız görüşmeye geleyim.

Bütçe görüşmeleri yapılırken Yokuş, Bakan Murat Kurum’un yanına gidiyor ve kendisinin 9 ay önce Beyşehir halkına söz verdiğini; Beyşehir Gölü’nün temizlenmesi için gerekli girişimin başlaması gerektiğini iletiyor.

Bakan Bey de konuyu takip ettiğini ve son durumu öğreneceğini söylüyor. Bir süre sonra, Fahrettin Bey’e projenin aşamasının tamamlandığını Büyükşehir Belediyesi ile müşterek olarak protokol imzalanıp işe girişileceğini belirtiyor.

Sayın Yokuş da “Bunu özellikle bir müjde olarak belirtmedim. Beyşehir Belediye başkanımızı arayarak doğal olarak bilgisini verdim” diyor. Vekil Gülay Samancı’nın söyledikleri ışığında bizim de yazdığımız “genel bütçeye destek vermiyorsunuz ama o bütçenin içinde Beyşehir Gölü’nün temizlenmesi de var” eleştirisine kırılmış.

Sitemi bu yönde idi. “Koskoca KOP projesine 2020’de 118 milyon lira bütçe ayrılmış. Buna mı destek verecektik” diyor?

“Zaten 4 il vardı geçen yıl 4 il daha eklendi. 8 il için tarihi bir projeye ayrılan kaynak sadece 118 milyon…”

Evet bu gerçekten manidar…

Yokuş ayrıca; Beyşehir Gölü temizliğinin şuan için yapılsa dahi kanalizasyona filtre takılmadığı için aynı durumun ilerleyen yıllarda yeninden yaşanacağını iddia etti. Bu konuda ilgililerden bilgi alırsam yeniden gündeme taşırım.

Yokuş’un bazı cümlelerine hak vermekle birlikte olayı “Bakandan söz aldım” şeklinde lanse etmesi ne kadar siyaset ise; Samancı’nın bütçe kartını ortaya atması o kadar siyaset…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR