Uğur Özteke

Uğur Özteke

“DUASI MAKBUL BİRİ, İYİ BİR DUA ETMİŞ SANKİ…”

“DUASI MAKBUL BİRİ, İYİ BİR DUA ETMİŞ SANKİ…”

Dün sabah gün doğmadan ince ince o güzel kar yağışı başlamıştı. Eee kar yağışı yeniden başlar da dostlarımız şehrin dört bir yanından bizi bilgi sahibi etmezler mi?

İşte saat 7.31’de bir büyüğümüz neler yazıyordu;

“Selamünaleyküm abi.  Abi yine kar yağmış ve hafif yağıyor, 4-5 santim. Yollar açık, şimdilik sorun yok, 302 nolu belediye otobüsü ring yapıyor. (Bu hattı bilen bilir. Nereyi hangi bölgemizi kast ettiğimiz anlaşılmıştır) Kozağaç -Dutlukır hattı açık, Dutlukır+-Meram hattına girdik fena değil yollar. Bu sene karın maşallahı var. Ama şu gerçek ki duası makbul biri, iyi bi dua etmiş sanki. Hayırlısı Allah’tan, vardır bir hikmeti. Hayırlı sabahlar, hayırlı işler kıymetli abim.”

………….

İşte en güzel dua en güzel tespit buydu. Bu şehirde bu devirde hâlâ duası kabul olan samimi insanlarımız var. Onlar sağ oldukça bu milletin de yüzü gülecek inşallah.

SOSYAL MEDYA FANATİKLERİ

YILBAŞI GECESİ NEREYE TÜYDÜ?

Dua ve samimiyet deyince yazmadan geçemeyeceğim. Benim bir Zülfikar abim var. Vakti zamanında böyle insanlar için “güngörmüş” derlerdi. O da gençliğinde Konya’nın hızlı yaşayanlarından, zıpkın gibi, jilet gibi insanlarındandı. Üstüne üstelik bugün o işleri toprağa gömmesine rağmen, asla dününü inkar etmeyen adam gibi adam koca yürekli de bir insandır o.

Dün sabah arayan dostlarımızdan birisi de yine kendisiydi.

O da Konya’nın İstanbul’un dahası bu toprakların erenlerinin evliyalarının duaları ile hâlâ ayakta durduğunu ifade ettikten sonra “Uğur’cum bugün güzel bir yazı yazmışsın ama bir şeyi atlamışsın. Hani sosyal medyada her gün kendilerini paylaşan birileri yılbaşından iki gün önceden piyasadan yok oldular. O gece de hiç görünmediler. Sence nerelerdeydiler? …

Ben sana söyleyeyim. Onlar iki gün önceden Konya’yı terk ettiler de o yüzden yoktular. Merak etme birkaç gün sonra yine sosyal medyada gezmeye başlarlar.

DÜN BİLE ÇEVRE YOLUNDA SERVİSLER KALMIŞ

Dün güne ince ve sakince güzel güzel yağan bir karla başlamıştık. Bize göre belediyelerimiz de bu konuda üç haftadır idman yapa yapa bayağı form tutmuşlardı. Ama bazı bölgeler demek ki bizim gördüğümüz gibi değilmiş. Mesela 8.29’da Dedeman-Tıp Yolu bölgesindeki çevre yolu üzerinde ulaşımda sıkıntı varmış. Bunu da şu annenin yazdıklarından anlayabiliyorduk;  

“Uğur abi kar şikâyetlerine yer veriyorsun iyi güzel. Ben de şimdi yazarım. Fotoğraf gönderirim. Çevre Yolu’nda servisler kaldı. Öğrenciler servis ittiriyor. Rezaletin bini bir para. Ama ben belediyeyi dinlemek istiyorum. Ne diyeceklerini gerçekten merak ediyorum. Nasıl bir haleti ruhiye içinde olduklarını aktarır mısınız bize ???”

………..

Vallahi hocam belediye bu konuda çok rahat ve mutlu. Herkes 24 saat çalıştığını açıklıyor. Hatta artık teşekkür bile bekliyorlar.

EĞİTİMDE SIKINTI BİTMEZ Kİ

ÖZELİN DE BİTMİŞ OLSUN!

Belki hasbelkader bir eğitimci diplomasına sahip olmamızdan, belki ailede 10’a yakın eğitimci olmasından kaynaklı olarak eğitim işi benim için büyük bir yaradır. Bizim zamanımızdan bu günlere eğitim bir türlü bu milletin istediği şekilde olamadı gitti.

Bu konuda siyasiler ne kadar iyi niyetli olurlarsa olsunlar, yöneticiler ne kadar adil davranacağız diye kendilerini yırtsalar da, eğitim camiasının çilekeş, kadersiz şamar insanları öğretmenlerimiz hâlâ doğru dürüst ve idealist olacağız diye direnseler de, anne ve babalar yemeyip yedirdikleri giymeyip giydirdikleri evlatlarını en iyi şekilde yetişsin diye parçalansalar da eğitim işi gönlümüzce olmuyor, olmuyor, olmuyor…

Haaa burada da eğri oturup doğru konuşalım. Kimse işi siyasete dökmesin. Bu işin AK Parti ile iktidarla filan da bir alakası yok.

Sayın Cumhurbaşkanımızı en çok yoran ve zorlayan konulardan birisidir eğitim. Ve bakın hâlâ Cumhurbaşkanımızın o ısrarlı talimatlarına rağmen bir şeyler bir türlü yerine adam gibi oturmuyor. AK Parti iktidarı başladığı yıllarda bu konuda çok ümitli idim. Sıkıntıları bire bir Ankara’ya iletiyor ve zorlandığımız zaman da işin esprisini yapıyor “Yine şu İsrail parmağı mı ki?” diyorduk.

O parmak sonra FETÖ parmağı oldu.

Neyse işi büyütmeden bir okurumuzun eğitim konusundaki uyarısını köşemizde paylaşarak Milli Eğitimizin idealist isimlerine iletelim. Tabii okurumuz biraz sert yazmış. Biz bunu karın ve manzaranın muhteşemliği içerisinde yumuşattık. Çünkü birazdan aşağıda okuyacağınız cümleler birer iddiadan ibaret. Okurumuza da ilettik. Elinde elle tutulur gözle görülür bir belge ya da isim varsa biz onları buradan deşifre etmeden gerekli yerlere de iletiriz.     

“Konya’da Özel Öğretim Allah’a emanet

Değerli ağabeycim,

Konya’da eğitimin önemli bir ayağı olan özel eğitim kurslarında (buna etüt merkezleri ve KPSS kursları da dahil) kimin ne yaptığı belli değil.

Bir kere bu kurumların tamamında öğretmenlerin önemli bir bölümü kaçak çalışıyor. Ne MEB’den izinleri var ne SGK primleri yatırılıyor. (ucuz oldukları için ya MEB’de çalışan öğretmenler ya da FETÖ soruşturması sonucu lisansları iptal edilen eski FETÖ dershanelerinin hocaları çalıştırılıyor)

İkincisi bu kurumların büyük bölümü açılış amaçlarının dışında da hizmet veriyor. (örneğin YGS kursuyla KPSS kursu aynı çatı altında ve bu ikisine birden izin verilmesi yasal olarak imkansız)

Bir diğer önemli konu da öğrenci sayıları asla tam olarak gösterilmiyor resmiyette. Bu da milyonlarca liralık verginin birilerinin cebine giriyor olması demek.

Biz bu konuyu Konya Milli Eğitim’e defalarca duyurduk. Bu konu üzerinde ilgililerden çok daha net ve çözüm alıcı durumlar bekliyoruz”

Konu böyle. Paylaşmak istedim sizinle…”

…………….

İnsanlarımız iyi niyetli olduğu müddetçe, yöneticilerimiz samimi olduğu sürece inşallah her türlü sıkıntının ve sorunun üzerinden geleceğiz.

Çünkü biz bugün dünden daha akıllı, sakin, duyarlı ve objektif olmak durumundayız.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sabrı olmayan insanlar fakir insanlardır

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Evlerimizin dükkanlarımızın bulunduğu ana caddelere göre daha sakin yerlerde bazı uyanık araç sahipleri bizlerin her gün sabah akşam bin bir çile ile temizlediğimiz yere araçlarını park edip iki arka sokaktaki evlerine gitmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR