Uğur Özteke

Uğur Özteke

Eğitimden sevindiren bilgi

Eğitimden sevindiren bilgi

Geçen hafta bir okulumuzdan gelen “şiddet” bilgisini istemeyerek de olsa köşemize taşımak zorunda kalmıştık. Yazımızın çıktığı gün Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürümüzden, Milli Eğitim’de Teknik Eğitimle ilgili müdür yardımcımıza kadar herkes konuya büyük duyarlılık gösterdiler. 
Yöneticilerimizin bu duyarlılığı eğitim adına dahası geleceğimiz adına mutluluk verici idi. Ve Cuma günü Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinden üç ayrı kanaldan yapılan soruşturmanın yüz güldüren neticesi geldi. Söz konusu okulda öğrencilerle, öğretmenlerle, velilerle yapılan bire bir ve toplu görüşmelerde “şiddet” olayına rastlanmamıştı. 
Bu güzel haber eğitim adına ne kadar güzelse bizim için çok daha güzel idi. Bu vesile ile eğitimin tüm yetkili ve etkili isimlerine huzurlarınız da bir kere daha teşekkür ederiz. Ama o gün de yazdım bugün de aynı görüşteyim. Eğitimde bir sıkıntı varsa önce kabahati kendi çocuğumuzda bulmalıyız. Dolayısıyla da kendimizde hata aramalıyız.  
HURDALIK SANAYİİ’NDE HUTBE DE
ZABITA DA SONUCU DEĞİŞTİRMEMİŞ

Hurdalık Sanayii’ndeki bir okurumuzun ricasını üzülerek okuduk ve yine üzülerek sizlerle paylaşıyor ve yetkililere sunuyoruz; 
“S.A. abi; 
Senden bir ricam var abi. Hurdalık Sanayii’nde esnafım. Buradaki esnaflar genelde sokakları, dükkânları kullanıp, sokakları hep işgal etmekte. Caminin imamı bir kaç kez camiden umumi anons yaptı. Ayrıca cuma vaazlarında bahsetti. Lakin bir gelişme olmadı. Zabıtalara bilgi verilmesine rağmen, sanayiye gelip bir anons yapıp gidiyorlar. Bu sanayi ile zabıta, trafik, belediye vs. hiç ilgilenmemekte. Abi bu durumu köşenize taşırsanız sevinirim. İlgililere iletirseniz.”…
……
İnşallah ilgililer bu saatten sonra ilgilenirler.
YUSUF TEMEL, HADİM
DEVLET HASTANESİ’NE ATANMIŞ

Eeee izninizle bir yeni atama haberini de kendi bölgemizden sizlere duyuralım.  
Hadim’in Sarnıç köyü doğumlu Yusuf Temel Bey, Hadim Devlet Hastanesi’ne hem Hastane Müdürü hem de İdari ve Mali İşler Müdürü olarak atanmış. Daha önceden de Güneysınır ilçe hastanesinde görev yapan hemşehrimize yeni görevinde başarılarının devamını dileriz. Tabii bu arada Yusuf Müdür’den bir ricamız da Diyaliz ünitesi yapım işlerinin bir an önce tamamlanması ve buraya hasta kabulüne başlanmasıdır. 
BU GÖRÜNTÜLER TARİHİ AHMET 
EFENDİ ÇARŞISI’NA YAKIŞIYOR MU?
 
Şu fotoğrafa bakar mısınız?
 

foto-009.jpg

Bunun gibi elimizde farklı zamanlarda çekilmiş birkaç kare daha var. Burası Tarihi Ahmet Efendi Çarşısı Pasajı girişine konulan motorlar. Çarşı girişinde çirkin görüntü, bu çirkinlik sizce bize yakışıyor mu?

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Hedefiniz varsa mutlusunuz 
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Caddeleri ve parkları temizleyenlerin de insan olduğunu unutmadığımız zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR