Uğur Özteke

Uğur Özteke

EKONOMİK SIKINTI HASTANELERİ DE Mİ VURUYOR?

EKONOMİK SIKINTI HASTANELERİ DE Mİ VURUYOR?

Bugün iki ayrı konu ile sizlerle birlikteyiz. Aslında biz de hava gibi olduk. Bir bakıyorsunuz yanıyoruz bir bakıyorsunuz üşüyorsunuz. Anlayacağınız mübarek günlere girerken kendi kendimize ve sizlere verdiğimiz sözü tutma adına bir küs, bir barışık misali yazmaya devam ediyoruz inşallah.

Önce bir okurumuzun gönderdiği videonun sadece bir fotoğraf karesini paylaşabileceğim. Ama oraya gelmeden okurumuzun çok çok haklı bir istediği ile bugünkü yazımıza başlayalım. 

“Uğur Bey merhabalar.

Sizin ile daha güzel şekilde muhabbetimiz olsun isterdim. Üzülerek bıkkınlık ile bu mesajı yazıyorum. Şeker Mahallesi Numayum Sokak’ta ikamet etmekteyiz.

Sorunumuz köpekler; 10’dan fazla köpek var ve şikayet etmemize rağmen bir şey yapılmadı. Uykusuz geceler mi diyeyim yoksa her sabah çocuklarımızı korku içinde okullara göndermemizi mi söyleyeyim.

foto-1-610.jpg

Bunlara ek olarak bu başıboş sahipsiz hayvanlar sürekli çoğalıyorlar. Arkamızdaki inşaat faal durumda değil ve iki yıldır boş bir şekilde duruyor.

Anlamadığım daha büyük projeler yapılan şantiyelerde bile bir adet bekçi köpeği olur. Ancak bu inşaat alanında 6- 8 hatta on adet köpek var. Ve bu köpeklerin ikisi vahşi irk bir adet golden var. Anlamsız bir durum içinde etrafımız köpekler ile sarılmış durumda.

Lütfen bizi bu durumdan kurtarın. Geceleri uyuyamıyoruz ve herkes huzursuz. Köpeklere poşetle iki dilim ekmek atılıyor. Öyle ciddi olarak da bakımları yok.”

……………

Okurumuzun gönderdiği videoyu izledim. Elimizde de mevcut. Sabahın erken saatinde üç öğrenci okullarına giderken beş altı köpek birden çocukların arkasından saldırıyor.

Yöneticilerimiz buraya küçücük bir el atsalar, mahalle halkının ve apartman sakinlerinin dolayısıyla da okurumuzun çaresizliği ve korkuları diner diye inanıyorum.

HASTANELERDE DE SIKINTI VAR MI?

Bir hafta on gündür Numune Hastanesi bölgesindeki esnaftan tutun da, bir özel hastane çalışanlarına ve tabii dolaylı olarak bomba patlayıncaya kadar burada kalan hastalara kadar büyük bir muamma var.

Siyasetçilerimiz ve yöneticilerimiz kızmasınlar ama ülkede ve en rahat şehir Konya’da, paranın en çok dahası gizli paranın en çakılı olduğu il Konya’da bile ekonomik sıkıntıdan söz ediliyorsa mevzu derin demektir.

Haaa bize yazılmamak kaydı ile söylenenleri bir bilseniz. O zaman anlarsınız siz krizin ne boyutta olduğunu. 

Hadi diyelim ki inşaat sektöründe sıkıntı var. İnşaat sektörü 100 küsur sektörü etkiledi falan filan hesabını bırakalım.

Bugün Konya’da içeriye adım attığınız zaman nefes alamadığımız ve daha sonra da adım atarak yürümekte zorlandığınız dolayısıyla o içinde bulunduğumuz kurum en çatıda para basıyor demektir değil mi?

Mesela bana böyle bir yer söyle deseniz size hemen hiç düşünmeden hastaneler derim.

İster devlet hastaneleri olsun, ister üniversite hastaneleri, isterseniz kurum ve kuruluşların özel hastaneleri bana göre para basıyorlar. Buralar düzgün yönetildiği takdirde bu yerlerin para kazanmaması mümkün mü?

Üstüne üstelik herkes hasta, dahası insanlar parası ile pulu ile hemen tedavi olamadıkları gibi kısa süreli randevu olabilmek için araya vekilleri bile sokuyorlar.

Ve bu ortamda Konya’da bir hastanemiz kapanıyor.

Ben bu yazıyı o hastanenin çalışanları basın toplantısı yapmadan çok önce yazdım. Bakalım onlar ne diyecekler.

Ama benim diyeceğim acı bir şey var. İster ülkede kriz miriz yok keriz var deyin. İster iç düşmanlar ister dış düşmanlar yapıyor deyin, adı ve suçlu kim olursa olsun Konya gibi ekonomik verileri en yüksek Anadolu şehrinde şehrin göbeğinde bir özel hastane güüüüüüm diyorsa şehri yönetenler oturup bir daha düşünmeliler derim.

Haaaa bu konuda sadece bu hastane için değil başka resmisi özeli hastaneler için de daha çok şeyler yazarım, yazarım da ağrımayan başımı ağrıtırım.

Diyeceğim bu gidişat hayrına değil.

Tamam şehri yönetenlerin imdadına mübarek Ramazan yetişti. Bayram da ha ha ha ki ki geçer. Ama ondan sonrası için pamuk eller cebe beyler. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Şeytana ne kızıyorsun? Bir iyilik yap da o sana kızsın.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?    

İsrafın bir damla su, bir lokma ekmekten başladığını bilip kendimize sil baştan çeki düzen verdiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR