Uğur Özteke

Uğur Özteke

En ufak bir boşluğu Bile değerlendiriyoruz!

En ufak bir boşluğu Bile değerlendiriyoruz!

Konya, devletin zirvesini başarı ile konuk ederken, Konya polisi de bir büyük organizasyon ve katılımdan yine alnının akı ile çıktı. Belki bizler vatandaş olarak sadece tören ve trafikteki problemler ile bu işin ciddiyetini anlamaya çalışıyoruz ama polis, günlerdir en üst düzeyde alarmda idi. 

Trafikte ve güzergahlarda tedbir almak işin sadece görünen yüzü idi. Günler öncesinden törenlerin yapılacağı alandan konuşma bölgelerine kadar çatılarda dahi kuş uçurtmayan polis gerçekten yoruldu.

Bizde bu koşturmacanın içinde olan basın mensupları olarak durumun hassasiyetini anlıyor ve buna saygı duyuyorduk.

Ancak birileri polisin bu yoğunluğunun öyle bir farkındaki, özellikle “trafikte kuralları delmek” adına her türlü numarayı yapıyordu.

Mesela şu fotoğrafa bakar mısınız?

 

foto-1-031.jpg

 

Burası İhsaniye kavşağı.

17 Aralık günü.

Vatan Caddesi’nden İhsaniye ve Beyşehir yoluna gidilecek istikamet. Özelikle trafik polisleri bu bölgede de trafiğin en az sıkıntı ile akması için bu anda olağanüstü çaba gösterseler de nafileydi.

Çünkü kırmızı ışığın yanmasını bekleyen üç şerit sıra olsa da, bu görmüş olduğunuz 8256 plakalı dolmuşçu arkadaş en sol şeritte, yani sürekli akıp tekrar Vatan caddesine U dönüşü yapılacak olan şeridi kapatıyor. Ve hemen arkasında da bir kuyruk oluşuyor. Olsun. Tüm kornalara ve ikazlara rağmen kılını kıpırdatmıyor. Çünkü sarı ışık yanar yanmaz üç şerit halinde bekleyenlerin şeridine burnunu sokacak ve hiçbir şey yokmuş gibi yoluna devam edecek. Sonuçta etti de Meram Yaka yönüne dönüp gitti.

Tabii burada kusur sadece böyle uyanık dolmuş sürücülerinin kural tanımaz tavrı değil ki. Büyükşehir belediyesi ısrar ve inat ile kendi belediyle binasının önündeki şeritleri kural tanımazlar için böldüğü halde buraya aylardır sadece bakıyor.

Siz böyle boşluk bırakırsanız, o saatte Konya polisinin Dedeman’a ağırlık verdiğini bilenler de kural tanımamaya böyle devam ederler.

PEKİ, BU YENİ BİSİKLET

YOLUMUZA NE DERSİNİZ?

foto-2-034.jpg

Burasıda Dr. Hulusi Baybal Caddesi yani AK Parti eski il binasının bulunduğu cadde. Malum Belediyemiz buraya da uzun bir süredir emek veriyor. Yolları yaptı asfaltladı, kaldırımları yaptı dahası gururla övündüğümüz bisiklet yolunu yaptı. Ne güzel de boyanmış değil mi?

Sorsanız bilmem kaç yüz kilometre bisiklet yolu yapıldı derler ya.

Peki bu yolda bisikletli vatandaş nasıl gidecek? Laf ola beri gel dedikleri bu olsa gerek.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kırk alimi bir delille yenersiniz ama bir cahili kırk delille yenemezsiniz.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Erenköy kavşağında ekmek araçlarının sürücüleri dönerken ayaklarını gazdan çektiği zaman ADAM oluruz 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR