Murat Baydar

Murat Baydar

Bu kötü gidişe artık bir son Verme zamanımız gelmedi mi?

Bu kötü gidişe artık bir son Verme zamanımız gelmedi mi?

         Torku Konyasporumuz Spor Toto Süper Lig’in 14.haftasında Ankara 19 Mayıs Stadı’nda bugün Saat 13.30’da Gençlerbirliği’ne konuk oluyor. Salı günü oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında Gençlerbirliği karşısında hiçbir varlık gösterememiş ve 2-0 kaybetmiştik. Barış Örücü’nün direkten dönen şutu hariç maçta hiçbir etkinliğimiz olmamıştı. Bugün oynayacağımız maçta artık 3 gün içinde aldığımız iki kötü yenilginin izlerinin silinmesi gerekiyor, bu kötü gidişe artık bir son verme zamanımız gelmedi mi?

Konyasporumuz ile Gençlerbirliği tarihlerinde ilk önce 1971-1972 sezonunda. 2.Lig Kırmızı grupta Karşılaşmışlar 18 Eylül 1971 Cumartesi günü Ankara’da oynanan maçta Ali Palalı’nın 28.dakikada attığı golle 1-0 öne geçmiştik  ancak 42.dakikada Turhan Bayraktar’ın kazandırdığı  gole engel olamadık  ve maç 1-1 berabere bitmişti. Konya’daki o maçın rövanşında ise 6 Şubat 1972 Pazar günü ise rahmetli Ömer Duran hocamızın 72. dakikada attığı gol ile Gençlerbirliği’ni 1-0 yenmiştik. Süper lig de ise Gençlerbirliği ile ilk olarak 7 Ocak 1990 Pazar günü Konya’da karşılaşmış ve 0-0 berabere kalmıştık, o maçın rövanşında da Ankara’da 13 Mayıs 1990 Pazar günü eski Orduspor’lu Sinan Bayraktar’ın 28 ve 31.dakikalarda kazandırdığı gollerle 2-0 öne geçmemize rağmen Gençlerbirliği adına Adnan Güleğin 74.dakikada ve Fevzi Gündoğdu’nun 89. dakikalarda kaydettiği gollerle 2-2 berabere kalmıştık, Süper Ligde Ankara’da oynadığımız hiçbir maçta Gençlerbirliği’ne karşı galip gelemedik, Süper ligde oynanan toplam 24 maçta 6  kez Konyasporumuz , 10 sefer Gençlerbirliği galip gelmişler 8 maçta berabere bitmiştir Konyasporumuzun attığı 28 gole Gençlerbirliği 41 golle karşılık vermiştir,  en son geçen sezon 21 Eylül 2013 Cumartesi günü Gençlerbirliği ile Konya’da oynadığımız ve bugünkü maçı  da yönetecek olan  Barış Şimşek’in yönetiminde oynanan maçı 45.dakikada  Erdal Kılınçarslan’ın yaklaşık 40 metre den attığı bazuka ile 1-0 kazanmıştık o maçın rövanşında ise Ankara’da 23 Şubat 2014 Pazar günü oynanan maçta Aliaksandr Hleb’in 41. dakikada ve Gunnar Thorvaldssonn’un 45.dakikalarda kazandırdığı gollerle 2-0 öne geçmemize rağmen, Bogdan Stancu’nun 48.dakikada ve 67.dakikada penaltıdan attığı gollerle müsabaka 2-2 berabere bitmişti.

Gençlerbirliği-Konyaspor maçını Trabzon Bölgesinden Barış Şimşek yönetecek. Barış Şimşek en son olarak Konyaspor’umuzun 3 hafta evvel 28 Kasım 2014 Cuma günü Akhisar Belediyespor’la oynadığımız ve 0-0 berabere kaldığımız maçı yönetmişti. Barış Hoca mühendislik yapmaktadır.  Maçın yan hakemliklerini Muğla Bölgesi’nden Gökhan Memişoğlu ve Trabzon Bölgesinden Mehmet Metin yapacak. Konyasporumuz oynadığı son iki maçın aksine bu maçta daha dirençli ve azimli bir oyun ortaya koymak zorunda. Eğer son iki maçta olduğu gibi pres yapmadan, top benden gitsin de nereye giderse gitsin mantığında oynarsak, attığımız pasları ceza sahamız içerisinde takım arkadaşımıza değil de rakip oyunculara ikram edersek, tekmeye kafa koymazsak bu maçta da yenilgi almamız kaçınılmaz bir mukadderat olarak karşımıza çıkacaktır,  Rumen oyuncumuz Ciprian Marica bundan önceki oynadığımız son 9 maçta olduğu gibi sakatlık dolayısıyla yine oynayamayacak.

Bu bilgiler sonucunda her iki takım sahada şu kadrolarla mücadele edecekler: Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Ahmet Yılmaz Çalık,  Dusko Tosiç, Hakan Aslantaş, Doğa Kaya, Radosav Petroviç,  Jean Jacques Gosso, Mervan Çelik, İrfan Can Kahveci, Bogdan Stancu, Liviu İon Antal. Konyasporum ise: Vid Belec, Ali Turan, Selim Ay,  Elvis Kokaloviç, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Mehmet Güven, Aliaksandr Hleb, Ömer Ali Şahiner, Hasan Salih Kabze ve Djalma Campos. Maçta her iki takıma başarılar dilerken kazananın Konyaspor olması veya yenemese de en azından 1 puan iyidir diyerek maçı noktalaması Tüm Konyamızın beklentisi olacak.

Sevgi ve saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR