Uğur Özteke

Uğur Özteke

Fatma Başkan’ın dönüşümü, Hançerli Başkan’ın kitabı...

Fatma Başkan’ın dönüşümü, Hançerli Başkan’ın kitabı...

Bugün izninizle şehirle ilgili birkaç konuyu değerlendirmek istiyoruz. Önce Meram’la Başkan Fatma Toru ile ilgili birkaç şey söylemek istiyorum.

Başkan Fatma Hanım o koltuğa oturduktan sonra sadece Meramlı için değil Konyalı için de büyük muamma idi. Çünkü Konyalı yakın tarihinde görmediği dahası hiç alışık olmadığı şekilde bir bayan tarafından yönetilecekti.

Şehri yöneten herif takımı(!) için bu bir yerde abartmayalım ama bizim o herif kesimine! Küfür gibi bir şeydi.

O ilk titreme dönemi atıldıktan sonra Fatma Hanım hanımlığın verdiği zeka ile bazı işleri tereyağından kıl çeker gibi çözmeye başladı.

Derken “Meram’da kentsel dönüşüm” gibi bir laf etti.

Ortalık yeniden toz dumana katıldı. Fatma Hanım’ın dediği şey olacak bir şey değildi. Biz Fatma Hanım’dan çok bizim herif takımı ile birlikte olduğumuz için çok daha farklı şeyler işitiyorduk.

Gel zaman git zaman bu kentsel dönüşüm işini iyice pişirip sunuma hazır hale getiren Başkan Toru Meram’ın böğründe Aksinne, Çaybaşı ve Hacıfettah Mahallelerinde kentsel dönüşüm için işi ofis açmalara kadar götürdü.

Fatma Hanım’ın her dediğini bizde kendimizce akıl defterimizin bir kenarına yazıyoruz.

Meram’ın en köklü mahalleleri olan Aksinne, Çaybaşı ve Hacıfettah Mahallelerinde kentsel dönüşüm olursa Fatma Hanım bence hem kendisi için hem ekibi için hem de Meram için tarih yazacak. Hem de olamaz, yapılamaz denilen tarihi yazacak.

Çaybaşı-Hacıfettah Mahalleleri, Aksinne Mahallesi, Şükran Mahallesi. Dr. Ziya Barlas, Küçük Aymanas, Uluırmak Saka, Uluırmak Ali Hoca ve Turgut Reis Mahalleleri yenilenirse şehrin yeni bir cazibe merkezi oluşmuş olacak.  

Meramlı, Selçuklu’da Karatay’da gördüklerini Meram’da görmeyi sabırsızlıkla beklediği için Fatma Hanım’ın işi hala çok zor. Ama Sayın başkan, başkanlık koltuğuna oturduğu zaman da yazmıştık. Ben kadınlardan korkarım.

Fatma Hanım da dediklerini ne olursa olsun yapacak hanımefendiler sınıfından. Bizim herifler takımı(!) bana yine çok kızacaklar ama ben hala Fatma Hanım’ın bunu da başaracağına inanıyorum.

BAŞKAN HANÇERLİ BENİ ŞOK ETTİ

Karatay Belediye Başkanı Sayın Mehmet Hançerli için kim ne derse desin, bir kulağımdan girer bir kulağımdan çıkar.

Ama iki üç hafta önce Büyükşehir Belediyesi’nde bir dostumuzun makam odasında masasının üzerinde bir kitap gözüme ilişti.

“Karatay’da yaşayan gelenekli SANATLAR ve ZANAATLAR”…

Başkan Hançerli, kentsel dönüşümü evi barkı ilçeyi her şeyi yapar. Hem de en iyisini en iddialısını yapar. Bunları görmeden inanırız. Amaaa bana Sayın Başkan’ın kültürel alanda ve yayın konusunda böyle bir şey yaptığını söyleseler inanmazdım. Ama gözlerimle gördüm. Bu vesile ile Sayın Hançerli Başkan’a kültürel ve yayınlar konusunda geç kalmış bir teşekkürü borç bildik. Çünkü Karatay ilçemiz bu konuda bir maden. İnşallah daha arkası da gelir.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bazen eski dostlarımı çok özlüyorum, sırtım aklıma gelince vazgeçiyorum

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hocacihan bölgesinde bayan sürücülü motor magandalık yapmadığı zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR