Uğur Özteke

Uğur Özteke

GÖKHAN HOCA’YI UĞURLAYIP, MEHMET HOCA'YA "HOŞGELDİN" DERKEN

GÖKHAN HOCA’YI UĞURLAYIP, MEHMET HOCA'YA "HOŞGELDİN" DERKEN

Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan ve özellikle ilk anlardan itibaren hizmetlerinden çok atamaları ve isimleri ile tartışılan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin Konya bölümü ile ilgili birkaç bilgi paylaşımı ile bugünkü yazımıza başlamak istiyoruz.

Aldığımız duyumlara göre halen ya da dün öğle saatlerine kadar bu Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Op. Dr. Gökhan Darılmaz Hoca eli kulağında bu görevi bırakıyormuş.

Mesleğimiz gereği bizde bu makam ile çok uğraştık.

İşimiz kesinlikle şahıslarla değil idi.

Çünkü Gökhan Hoca’yı taa Hadim Devlet Hastanesi’ndeki günlerinden tanır biliriz.

Ama Hoca ne zaman böylesine kritik ve stratejik makama oturdu, o zaman yandı(!).

Ama Gökhan Hoca çalışkanlık, yüksek performans gibi bir yönetici de olması gereken tüm özellikleri bünyesinde barındırsa da asla yılmayan bir inatçı huya sahiptir.

Mesela bugün için bu satırları yazmak, doğru nedir öğrenmek ve kamuoyuna taze bilgileri sunmak için Gökhan Hoca’yı aramak istedik.

“Sağlık sektöründe bu makamla ilgili bilgiler ne kadar doğrudur?” birinci ağızdan öğrenelim istedik.

Ama mümkün olmadı; çünkü Gökhan Hoca, Ereğli’deki çalışmaları yerinde görmek için bu bölgemizde imiş.

Tekrar kulaktan dolma bilgilerimize dönüyoruz.

Dedik ya bu makam dışarıdan göründüğü gibi değildir. Tam bir iğneli fıçıdır.

Gökhan Hoca ve ekibi göreve geldikleri ilk günden bu yana inanın çok çalıştılar. Yine bildiğim kadarı ile en az hatayı yapmaya çalıştılar.

Sektör sıkıntılı sektör.

Çok nasırlara bastılar. Bastıkça da çok ses getirdiler.

Bu vesile ile bir hakkı teslim etmek gerekirse AK Parti iktidarlarının en başarılı ve hayırlı işlerinden birisi olan sağlıkta Konya olarak inşaattan hizmete sessizce çok büyük hamleler yapıldı. Çok şey düzeltildi. Sağlıktaki bu güzellikler de siyasetçilerinden hekimlere, hastalardan çalışan personele kadar büyük özveri ile bütünleşti. Dolayısıyla vekillerimizden söz konusu Gökhan Hoca’ya kadar da bu işte emek veren insanlarımız oldu.

Dediğimiz gibi Gökhan Hoca’ya ulaşamadık ama edinebildiğimiz kadarı ile bugün yarın belki de biz bu yazıyı yazdıktan sonra Gökhan Hoca’nın yazısı gelebilir.

Gökhan Hoca’nın yerine ise yine duyumlarımızın ve güvenilir kaynaklarımızın aktardıklarına göre Prof. Dr. Mehmet Koç Hoca geliyormuş. Hoca da yazısını bekliyormuş.

Mehmet Hoca gerçekten çok yüksek profilli bir isim.

Tespit ve tercih yüzde yüz isabetli.

Meram Eğitim Araştırma’daki yaptıklarını bire bir izledik. Kendisi de burada çok büyük mücadeleler verdi.

Mehmet Hoca bu işi en iyi şekilde yapar. İşler asla aksamaz ve durmaz bile. Her iki isim için de hastalarımız için de ve şehrimiz için de inşallah hayırlı olur.

Bu karara da kimse itiraz etmez ve edemez. Sadece Gökhan Hoca’nın süresini doldurmasına yanılmıyorsam 6 ay kalmışmış. O beklenebilirdi diye bir şey de duyduk. Bunu da bu notlarımız arasına dahil ediverelim istedik.

Şahıslar her yerde olduğu gibi burada da geçici. Önemli olan geride bıraktıkları eserler yaptıkları ve yapacaklarıdır.

Konuyu toparlayacak olursak sağlık gibi insan için olmazsa olmazlarımızdan ve belki de en kritik üç dört sektörden birisi olan sektörde Konya genel anlamda hiç geriye gitmediği gibi sessiz sedasız mütevazı bir şekilde koşar adımla ilerlemeye devam ediyor.

Emeği geçenlere bir kez daha Allah razı olsun diyoruz.

LALEBAHÇE MAHALLESİ TENEKECİ SOKAK SAKİNLERİNİN RİCASI VAR

foto-1-199.jpgfoto-2-170.jpg

Meram Lalebahçe Mahallesi Tenekeci Sokak’tan iki ayrı kare. Bize bu kareleri çekip gönderen emekli eğitimci büyüğümüz yolun asfaltlanmasından dolayı belediyeye teşekkür ederken çalışmaların tamamlanmasından sonra çöp konteynırlarının çevresinin böylesine pis ve kirli bırakılmasından da şikayetçi.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sabrın anIamı, sırtında dağIarı ve insanoğuIIarını taşıyan toprak gibi oIman demektir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Araç sürücülerinin yasak park yapmalarını önlemek, işyeri sahipleri ile kavgalarının önüne geçmek için şehir merkezine yeterli oto parkı yaptığımız gün daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR