Uğur Özteke

Uğur Özteke

Gönül almasını bilen Polis Müdürü ve PASOLİG işkencesi

Gönül almasını bilen Polis Müdürü ve PASOLİG işkencesi

Şu yeryüzünde bizim gazetecilik kadar kaç tane “nankör meslek” vardır, inanın bilmiyorum.

Hatırlayacaksınız 31 Haziran günü “Teravih çıkışı alkol kontrolü” başlıklı bir yazı yazmıştık. Yazımız daha gazetemizde çıkmadan bir gece önce, gece yarısı internete girer girmez ortalık bir anda karışmıştı. Emniyet Teşkilatı mensubu olduğunu tahmin ettiğimiz bazı okurlarımız ile polis dostu(!) okurlarımız bizi ve bizim yazıdaki söz konusu abimizi adeta yaylım ateşine tutmuşlardı.

Biz o gün de ve bugün de hiçbir zaman alkol kontrolüne karşı tek satır yazmadık. Yazmayız da. Uygulamalarda farklılığa ise kesinlikle karşıyız. Ama bunun usulü ve şeklinde Konya gelenek ve göreneklerine dahası insanımızın hassasiyetini de saygı duyarız. Bu ince noktayı da kırıp dökmeden bu şekilde dile getirmiştik.      

Önceki gün trafikten sorumlu müdürümüz aradı ve yazımız ile ilgili araştırma yaptıklarını konunun tamamen yazdığımız gibi olduğunu söyledi ve “Eğer mümkünse yazınızdaki beyefendinin ismini ve telefonunu verirseniz biz de kendisinden özür dilemek istiyoruz” dedi.

Çok şaşırmıştım. Çünkü istisnaları olsa da bir polis müdüründen böyle bir şeye alışık değildik. Müsaade istedim. O abimize ulaştım durumu aktardım ve iznini alarak polis müdürümüze telefonunu ve ismini verdim.

Aynı günün gece yarısı abimiz aşağıdaki şu maili bize atmış;

“Bugün Trafik Müdürü Mustafa Bey aradı, müsaitseniz Emniyet Müdürümüz sizinle görüşmek istiyor diye telefon etti.

Ben de görüşelim dedim saat 14’te makamına gittim 1.5 saat baş başa görüştük bana yapılan uygulamadan dolayı ‘hakkınızı helal edin’ dedi. Bayram sonu yemeğe davet etti bende kendisini davet ettim.

Hoşuma gitti genç dinamik ihlaslı ve de yürekli bir müdür. Dört dörtlük Alanyalı, ‘Yörük çocuğu’ olduğunu söyledi. Uygulamayı yapan polisi bulmuş çağırmış, o da yazılanların tamamının doğru olduğunu söylemiş. Oruç gününün gecesi düşünemedim demiş.

Size ve başta Emniyet Müdürümüz olmak üzere tüm teşkilat mensuplarına çok teşekkür ederim. O polis memuru arkadaşı da hoş görmek gerekiyor tabii. Bu vesile ile bir kez daha hayırlı geceler ve sahurlar dilerim.”…

……………

PASOLİG İŞKENCESİ

YİNE BAŞLADI MI?

Önceki gün akşam idi. Daha iftar sofrasındaydık. Veli Öncan abimiz arıyordu, Veli abi de iftar sofrasında imiş. Ama gündüz gördüklerinden ve yaşadıklarından dolayı orucunu açar açmaz dayanamamış bizi arıyordu. PASOLİG bileti olanların yeni sezon için yeniden kombine bilet almaları halinde aynı yeri alabilmesi uygulamasından istifa etmek için Arena’ya gittiğini ama gişede sadece bir kişinin olduğunu, hiçbir şekilde kendisine yardımcı olmadığını, yerleri göstermediğini, sorularına da hep “Bilmiyorum” dediğini, bunun üzerine iki üç Konyaspor yöneticisini aradıklarını onların da bu işi çözemediklerinden söz etti.

Tam yukarıdaki yazıları yazıyoruz. Öğle saatleri. Süleyman Okur abimiz arıyordu. Konya’nın siyasetinden sporuna örnek Konya beyefendisi Süleyman abi de Pasolig bileti olduğunu sabah saat 9’da Arena’ya yeni sezon için kombine bilet almaya gittiğini 20-25 kişinin kuyrukta olduğunu ama sadece bir görevlinin bulunduğunu belirterek yaşadığı sıkıntıları dile getirerek olumsuz havayı bizimle paylaştı.

İşte paraları pulları ile zamanları ve enerjileri ile bu şehrin pek çok kesimine katkı sağlamak isteyen iki isim. Yine paraları ile kombine bilet alabilmek için Arena’ya gidiyorlar ve büyük hayal kırıklığı yaşıyorlar.

Bu Pasoligde mi yoksa bizde mi bir sıkıntı var bilemedik. Ama geçen yıl yaşanan sıkıntılar tekrar etmemeli ve vefakar taraftar stattan soğutulmamalı diyoruz. Bu noktada da Konyasporlu yöneticilerin yetkilerini tam olarak kullanmalarını bekliyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dağı tanıyan nasıl tanımaz uçurumu. Mademki yükseliş var iniş olmaz olur mu?

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayram haftasına girmeden insanı çıldırtan şehir içi trafik sorununa acil bir çözüm bulduğumuz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR