Uğur Özteke

Uğur Özteke

Halin çöplerinden, namazgâha vefasızlığa…

Halin çöplerinden, namazgâha vefasızlığa…

Güzel güneşli bir günde, yine şehrin farklı kesimlerinden farklı sorunları kısa kısa sizlerle paylaşıp problemleri de yetkililere iletmeye çalışacağız.

NAMAZGAH UNUTULMUŞ!

Son yıllarda Başbakan Davutoğlu, dönemin valisi Aydın Nezih Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in hassasiyetleri ile Musalla Mezarlığında 8 asırlık gelenek yeniden yaşatılmaya başlanmıştı. Özellikle Musalla Namazgâhına akın eden vatandaşlar, burada bayram namazlarını, teravih namazlarını huzur ve huşû içerisinde kılıyorlar ve adeta tarihin o muhteşem derinliğine gidiyorlar. Ağaçların altında, kabir taşlarının arasında esen rüzgar sizleri bambaşka bir yerlere götürüyor. Burada namaz kılıp, dua eden vatandaşlar aynı zamanda Namazgah’ta bu asırlık geleneğinin yaşatılmasına da vesile oluyorlar. Ama öğrendik ki Büyükşehir Belediyesi’nin “Ramazan Özel” Konya Etkinlik kitapçığında Namazgah yokmuş. Yani unutulmuş. Ne diyelim oruca rast gelmiş deyip geçelim değil mi?

1-071.jpg

SEBZE HALİNE BU GÖRÜNTÜ YAKIŞMADI

Yağmur da yağsa, güneş de açsa biz mesleğimizin gereği lüzumsuzluklarımıza devam ediyoruz.

2-065.jpg

Bu fotoğraf Türkiye’nin örnek hallerinden Adnan Menderes Toptancı Sebze Halinden, çöpün toplanmamasından dolayı koku o güzelim halin havasını bile değiştirmiş durumda. Buda bize hiç yakışmıyor.

TANITIM FİLMİ İHALESİNE HERKES KATILABİLECEKMİŞ

İki gün önce bazı duyumlarımızı dile getirmiştik. Hani İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Konya'yı tanıtacak bir tanıtım filmi işini. Aslında bu kadar güzel bir şeyi duyuramadan ihale ile ilgili yorumları ve duyumları paylaşmıştık. Yazımızın çıktığı gün Vali Muammer Erol Bey konunun üzerine hassasiyet ile gitmiş. Hem yetkililerden hem de iddia kaynaklarından bilgi almış.

Ardından Kültür Müdürümüz Mustafa Çıpan Bey aradı. Burada bir bilgi kirliliği ve yanlış ya da eksik bilgilendirme olduğunu belirterek Pazartesi günü yapılacak olan ihaleye Konya da dahil Türkiye’nin her yerinden şartnameye uyan herkesin katılabileceğini söyledi.

Biz de ihale yapılmadan bu işin müjde tarafına geçelim ve Konya tanıtım filmi için bu aşamaya gelinmesine vesile olanlardan bu işi yapacak olan tüm yetkili ve etkili isimlere Konya adına teşekkür edelim. İnşallah ortaya muhteşem bir Konya filmi çıkar. Bu konuda ümitliyiz heyecanlıyız.  

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ve bir gün kalem diyecek ki, bu kadar yazdığın yeter, artık çiz gitsin.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Siyah-beyaz renkli resmi plakalı makam araçları sol şeridi kendi zevklerine göre tıkamadıkları zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR