Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Kalın Sağlıcakla

Kalın Sağlıcakla

Sevgili Okurlar,

9 aydır aralıksız haftada 3 gün birlikteyiz. Birçoklarına basit bir iş gibi gelen yazı yazmak; bazen bir ressamın tuvale yansıtmaya çalıştıkları kadar, bazen bir müzisyenin notaları bulmaktaki çabaları kadar zor bir işçiliktir.

Doğru konuyu bulmak, gündemi sıkı takip etmek okuru çekebilmek; okunma oranlarının diplerde olduğu bir dönemde farklılığı yakalayabilmek oldukça önemlidir… Bunları yaparken her şeyden öte özgün olmayı başarmak ayrı bir meşakkattir.  Hele hele her gün sağdan soldan gelen yorumlarla sayfa doldurmaya çalışmamak benim kitabımda okura saygının temel gereğidir.

Yazı üstatlarına göre; imla noktalamasından anlatım bozukluğuna, kelimelerin doğru yazımına kadar en küçük ayrıntı bir yazının bütünü kadar önemlidir. Neyi anlattığımız değil nasıl anlattığımız bizi ileri taşır. Yazım yanlışları ile dolu bir yazı, yazarının eğitimsizliğini ele verir, daha da önemlisi ana diline gereken saygıyı göstermediği anlamına gelir. İlkokuldan beri öğretmenlerin çabası niçindir?

Diyecekler ki; her okuyan akademisyen değil, halka da inmek gerekir. Derim ki: sizi okuyan kim olursa olsun; anlatım bozukluğu, yazım noktalama gibi hataları asgariye indirmek, yazdığınızı en az birkaç kez okumak veya bir başka göze okutmak elzemdir. Anlatımdaki kelime seçimi ise yazarın uhdesindedir.

Hülasa, laf olsun torba dolsun diye konuşmak en kolayı.

Rakiplerimiz tarafından takip edilerek; bizden bir gün sonra aynı konuda benzer cümleler kurulması hoşumuza gidiyor. Bizim özgün stilimize, başlıklarımıza benzemek için çabalayanları görmek ayrıca keyif veriyor. Lütfen yanlış anlamayın. Bu konuda tevazu gösterirsek bazılarını tepemizden alamayız.

Birçok yazımız online ortamda on binlerce gösterim on bini aşan tık alıyor. Teknik bilenler için detay da vereyim sayfada kalma süresi 4,5 dakikanın üzerinde… Yerel yazmaya çalışan biri için bu rakamlar Konya ölçeğinde nadir rastlanır.

Neyse, rakiplerimizi daha fazla kışkırtmayalım!

Zihnen biraz dinlenmek, pandemi sürecinin de etkisiyle aksattığım bazı işleri ve ziyaretleri gerçekleştirmek için sizlerden bir müddet müsaade istiyorum.

Allah nasip ederse, birkaç güzel yenilikle Eylül’de görüşmek dileğiyle. Kalın Sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR