Ziya Uysal

Ziya Uysal

KALKINMANIN MOTORU

KALKINMANIN MOTORU

 Bankalarımız kredi vermemek için aylardır zorluk çıkarıyor. Adeta havadan nem kapıyor, diken üstünde duruyorlar. Bu yüzden krediye ulaşmak da çok zorlaştı. Oysa günümüz dünyasında bir ülkede banka hizmetleri ve krediler ekonomik kalkınmanın motorudur. 2017'deki büyüme hızımızı sürdüreceksek, krediye ulaşmak bu kadar zor olmamalıdır.

Ekonomik kalkınma için piyasada güven ortamının sürekli olarak güçlü tutulması gerekir. Bir yandan hain terör örgütleriyle mücadele ederken, bir yandan da krediye ulaşmanın önündeki engelleri aşacak yeni düzenlemeler yapılmalı, yeni önlemler alınmalıdır. Çünkü terörle mücadele de dâhil her alanda üstün başarılar sağlamak, güçlü bir ekonomiyle mümkündür.

 Ülke olarak bizim ilerleme yolundaki en büyük engellerimizden biri, belki de en başta geleni sermaye yetersizliğidir. Bilindiği gibi bu sorun, Osmanlı dönemine kadar uzanmaktadır. Atalarımız “Borç yiğidin kamçısıdır” demişler. Borçla da olsa çarklar dönmelidir. İktidarlar halkına daha fazla fırsat sunmalıdır.

Bunun için de kredi imkânları arttırılmalıdır. Evet, yüksek faiz oranları sebebiyle karlılık kayboluyor. Ama hiç değilse işletmelerimiz ayakta kalmış ve kapasitelerini büyütmüş olurlar. Ciddi önlemler alınmazsa “iyi gün dostu” olarak bilinen bankalar, “Yorgunu yokuşa sürmeye” devam edecektir. Ülkemiz için bu durum ekonomik büyümenin ve kalkınmanın önündeki en büyük engeldir. Allah’a emanet olunuz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Ziya Uysal Arşivi

SAPMA

16 Eylül 2019 Pazartesi 00:01
SON YAZILAR