İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Kartallar Yüksek Uçar…

Kartallar Yüksek Uçar…

Sezon başından beri tam kadro olarak sahaya çıkamayan Konyaspor bu haftada bir çok oyuncusundan eksik olmasına rağmen kazanmasını bildi. Bu sebepten dolayı da sahaya diziliş farklı oldu. Her zamankinden farklı bir oyun sistemiyle sahaya çıkan Konyaspor rakibinin de daha maçın başında on kişi kalmasından dolayı kazanmasını bilmiş oldu. Rakip Erzurumspor’un hafta içi teknik direktör değişikliğine gitmesi ve altı haftadır kazanamaması onlar için üzerlerindeki baskıyı arttırmasını en iyi anlayanlardan birisi biziz.

Maçın hemen başlarında Erzurum kalecisi Kayacan’ın topu ceza sahası dışında elle oynaması ve hakemin bunu görüp de serbest vuruş vermesini anlıyorum. Fakat kaleciye neden kart göstermediği anlaşılır gibi değil. Her halde bile isteye dokunmadı gerekçesiyle kart göstermedi. Hemen akabinde Murat Uçar’ın kaleye giden topu hakemin göremeyip de “ Var “ dan penaltı vermesi ve rakip oyuncuyu cezalandırması “ Var” ın ne kadar faydalı olduğunu herkese göstermiş oldu. Bazen hepimizin bu Var’ın ne işe yaradığını anlayamasak ta bu maçta bizden yana bir penaltıyla verilmiş olması bizim adımıza sevindirici oldu.

Konyaspor bu önemli virajdan da alnının akıyla çıkmış oldu. Oynayan oyuncular birbirlerini daha iyi tanıyıp ve devamlı oynadıkları için takım hem kendine hem de taraftarına güven vermeye devam ediyor. Geçen hafta Alanya maçında sakatlanan önemli oyuncularımızın olmaması herkesi tedirgin etmişti. Fakat oynayan oyuncularımız diğer oyuncuları aratmadığını hep birlikte görmüş olduk. Rakip on kişi kalınca İsmail Kartal’da genç oyuncuları sahaya sürmesini bildi. Keşke her maç iyi oyun oynasak da bu alt yapıdan çıkan oyuncularımıza daha fazla süre versek. İnşaallah ileriki haftalarda bunlarda olacaktır.

Artık önümüzde Ankaragücü maçı var. Şu bir gerçek ki hiçbir maç sahaya çıkılmadan kazanılmaz. Konyaspor hiçbir rakibini küçümsemeden kendi oyunuyla üstüne katarak oynarsa kazanamayacağı maç yok.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR