Uğur Özteke

Uğur Özteke

KAVUŞ HARİÇ BİZİM BAŞKANLAR GÜNEY AFRİKA’DA

KAVUŞ HARİÇ BİZİM BAŞKANLAR GÜNEY AFRİKA’DA

Bugün hiç gerilmeden biraz sizden biraz bizden ortaya karışık bir şeyler sunalım istiyoruz.

ÖNCE AKP’NİN

AYRICALIĞINDAN

BAŞLAYAYLIM

Bir okurumuz Form Kapalı Otoparkında dikkatini çeken dahası sarı çizgileri ortalayarak iki araçlık parkı tek başına kapatan otomobilin fotoğrafını bizlerle paylaşıyor

foto-1-698.jpg

Ve altına da şunları yazıyordu

“Abim hayırlı akşamlar, hayırlı kandiller. Bu arkadaşın bir ayrıcalığı var mı merak ettim.”

…………….

Bizim insanımız ne kadar temiz yürekli ve saf. O aracın fotoğrafını çekiyor ama asıl görmesi gereken yeri ya görmüyor ya da görmek düşünmek dahi istemiyor. Plakanın önünü arkasını kapattık. Bizim şahıslarla işimiz olmaz. Ancak önündeki arkasındaki rakamların ortasındaki koskoca AKP ayrıcalık için sizce yeterli değil mi?

BÜYÜKŞEHİR’İN CENAZE HİZMETİ

Hafta başında bir dostumuz aradı. Karatay bölgesinde. Bir komşusu yaşlı bir bayan vefat etmiş. Bayanın yakınları cenazenin evlerinin önünde yıkanmasını istiyorlarmış. Bu araçta sadece Meram Belediyesinde varmış. Bana yardımcı olup olamayacağımı soruyordu. Önce kimseye müracaat etmeden niye böyle bir istek olduğunu, ayrıca görevli aracın ve belediye sınırları içerisinde görevli arkadaşların kendi ilçe sınırları dışına çıkmaları halinde ve bu durumda da istenmeyen bir olay yaşandığı zaman bunun sorumluluğunu kimin üstleneceğini sordum.

Yine de dostumuzu kırmamak için kendi çapımda Büyükşehir ile görüştüm.

Biliyordum. Çünkü benim de bir yakınım için aynı şeyleri yaşamıştım. Büyükşehir nerede olursanız olun hangi merkez ilçede (Araç yettiği takdirde diğer ilçelere de gidiyorlar diye biliyorum) cenazenizi hastaneden de evden de alıyorlar, Mezarlıklar Müdürlüğüne getiriyorlar burada yıkamadan kefenlemeye kadar Büyükşehir bunları yapıyor ve nereye defnedilecekse de götürüyor.

Bu bilgileri o gün bir daha Mezarlıklar Müdürü Ayhan Bey’den aldım. Bu vesile ile de sizlerle bilgi paylaşımı adına aktarmak istedim.

FETİH CADDESİNDE

SİNYALİZASYON SIKINTISI

Mustafa Ş…… isimli okurumuz Fetih Caddesinde yaşamakta olduğunu bir sorunu bize dahası yetkililere şöyle aktarıyordu.

“Selamünaleyküm Uğur Bey.

Günümüz hayırlı işlerimiz kolay gelsin İnşaallah. Günlük yol güzergahım Fetih Caddesidir. Evimle işyeri arasında tam 10 trafik lambası var. Sinyalizasyon bozuk olduğundan her lambada durmak gerekiyor. İlgili yerleri aramamıza rağmen bu sorun düzeltilmedi. İlgileneceğinizden dolayı teşekkür eder sağlıklı günler dilerim.  Mustafa Ş…..”.

…………….

Zaman zaman okurlarımızın isim ve soyadlarını tam olarak açık yazmıyorum. Çünkü bu insanlar ya bir resmi kurumda hatta belediyelerde çalışıyor oluyorlar ya da iş yani ticaret para ile ilgili esnaf iş adamı oldukları için sorunda isimleri geçince kendilerine daha sonra siyasi sitemden siyasi baskıya kadar huzursuzluk veriliyor. Bu yüzden de okurlarımız istemedikçe isimlerini soyadlarını açıkça yazmıyorum.

………….

Mustafa Bey, Büyükşehir yetkililerimiz inşallah en kısa sırada bu sinyalizasyon sorununu çözerler ve trafikte su gibi akar gider inşallah.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ    

BUGÜNLERDE ŞEHRİN

STRESİNDEN VE BİZDEN

KURTULMUŞ DURUMDALAR

Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca ve Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı, yani Meram Belediye Başkanı Kavuş hariç başkanlarımız bugünlerde Türkiye’den çoook uzaklarda Güney Afrika’dalar.

Ama başkanlarımız oraya safariye, deniz-kum-güneşe tatil yapmaya da gitmediler.

Güney Afrika'da düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Kongresine dünya genelinden yaklaşık 3 bin 500 yerel ve bölgesel yönetim lideri iştirak ediyor.

Başkanlarımız hayırlısı ile dönsünler biz de bize oralardan verecekleri müjdeleri inşallah birlikte yaşar ve yazarız.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sevmek için kalp, üzmek için dil yeter.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kaldırımlarda yürürken sağa sola tükürmemeyi öğrendiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR