İsmet Karababa

İsmet Karababa

KAZANDIK

KAZANDIK

Yeni sezonun ilk maçını oynadığımız yeni stadımıza merhaba derken tribünlerin dolmasını, takımımızın coşmasını, ekibimizin kazanmasını istiyorduk. “İki iyilik bir arada olmaz derler” ya aynen öyle odu, tribünler beklenen ilgiyi görmedi, takımımız yeni stadyumun havasına girip oyun olarak tatmin etmedi ancak, net bir skorla kazanarak yeni stadımıza üç puanla merhaba dedi. İnşallah “bir  işe nasıl başlanırsa sona öyle gidilir” deyimi gerçekleşir de burada hep kazanan oluruz.

Bu galibiyet; Bu stadı Torku Konyaspor’umuza, Konya futboluna kazandıranlara bir teşekkür niteliğinde hediye edilmiştir. Konyalının, Torku Konyaspor tarafları ile spor severlerin bu eseri kazandıranlara teşekkür mahiyetinde tribünlere akın edeceğini, doldurarak teşekkür edeceklerini bekliyordum bu beklediğimiz ölçüde olmadı üzüldük. Stada ve lige merhaba dediğimiz bir maça bu kadar kişi geliyorsa bundan sonraki büyük takımlar haricindeki maçlarımız da daha az seyirci olacak demektir. Bunu görmeli gerekli önlemler alınmalıdır diye düşünüyorum.

Ekibimiz bu maçta lige hazır görünmedi, ortaya koyduğu oyunla da ilerisi açısından umut vermedi. Futbolcular bir ligin 5-6 haftalarında fit duruma gelir beklenen performanslarını yansıtırlar. Buraya kadar ne kadar puan alabilirsek bu ekibimizin kârı diye bakıp ortaya konan oyunla ilgili biraz sabırlı olmalıyız.

Ancak yeni transferler, futbolcuların bireysel yetenekleri ve özellikleri, takımın taktiksel işleyişindeki görüntü ve cabalar bir takım adına ilerisi için bizlere bir mesaj verebilir. Bu yönde bir değerlendirme yapacak olursam rakibimiz kalemize Gökhan Ünal’ın bir şutu hariç tehlikeli hiçbir atak geliştiremediği için bir kanaat ortaya koymamız doğru olmaz. Ancak futbolcularımızı bireysel olarak değerlendirebiliriz düşüncesi ile yeni transferlerimiz kaleci Belec için saha içi duruşunda bir tedirginlik ve pozisyon alışında ikilem yaşayışı yeni bir ülke, yeni bir takım, yeni bir arkadaş ortamının etkileri olabilir veya maç eksiği ile tecrübesizliğinden olabilir bekleyip göreceğiz.

Eskişehirspor maçının savunma göbeğindeki iki ismi Ali ve Kokolovic’in yerine Selim-Vukovic ile başladığımız savunmamızda Ali Turan ve Selim hazır değiliz görüntüsü verirken Mehmet Uslu ile Vukovic iyi görüntü verdiler. Orta saha oyuncularımızdan Ali mücadeleci ve çalışkanlığı ile Mehmet dengeli oyunu pas trafiğini yapmaya çalışan görüntüsü ile faydalı olurken, Hleb’in kısa mesafeli hareket ve pas alış verişlerinde etkili ancak bire bir mücadeleden kendini uzak tutuşu, uzun pas atma isteğinde olmayışı, oyunu kendi fiziksel durumuna göre yönlendirme arzusu içinde oluşu takımımızın ofansif durumunu ve etkisini azaltıyor. Her rakip ve her teknik adam bu serbestliği rakibin etkili oyuncusuna tanımaz!

Ömer Ali saman alevi gibiydi ve haklı olarak kenara alındı. Torje maçın ve takımın en iyilerindendi, forvetimiz Rangelov top hakimiyeti, topla rakibin arasına girerek rakip savunmaya fırsat vermeme düşüncesi ile iyi top saklaması, kısa mesafeli koşular içinde olsa da rakip savunma dengesini bozma arzusu içinde olması kendisi adına verdiği olumlu mesajları olurken daha fazla etkisini, atacağı golü kendisine ortadan ve kenarlardan verilecek destekler ile mümkün olacaktı olmadı.

Müsabaka 2-0 lehimize iken sakatlıktan yeni çıkan Hasan Kabze oyuna girer girmez eski sakatlığının nüksetmesi kendisi ve takımımız adına şanssızlıktı.

Mesut Hoca skorun rahatlığı içinde Kabze’yi gelecek haftaya hazırlamak istedi ancak olmadı. Burada Mesut Hoca’yı eleştirenler olacaktır, ben asla eleştiremem eleştirenlere de katılmam.  Nedeni mi? Çok açık: Hasan Kabze profesyonel ve de gerekli tecrübeye sahip,  kendini en iyi tanıyan olmalı sağlık ekibi ve hocasını doğru bilgilendirmeli biran önce sahalara döneyim düşüncesi içinde olmamalıydı. İkincisi profesyonelce işlerini yürüten iyi ve donanımlı bir sağlık ekip var diyorlar ise onlar bu konuda Mesut Hoca’yı gerçekçi doğru bilgilerle bilgilendirmeliydiler.

                Ali Turan-Tolga, Ömer Ali-H.Kabze değişikliği yerinde ve doğru karardı. Hasan Kabze- Uğur İnceman değişikliği mecburiyetten oluştu. İki haftalık Ali Turan görüntüsü ve Tolga’nın oyunda olduğu süre içindeki istekli ve etkili oyunu ile bu bölge için düşünülecek ilk adam olacaktır bence.

Hücum hattımızın en etkili adamları olan, Djalma, Marica ve Hasan Kabze ile kaleci Kaya’dan yoksun çıkan ekibimizin bu görüntüsünü normal karşılıyor, alınan üç puanı önemsiyorum.

                Balıkesirspor için ise daha 1.lig takımı görüntüsünden kurtulamamış bir ekip görüntüsü izledik, bu kadro yapısı ve bu görüntüsü ile bu ligde misafir olup geldikleri lige dönecek takım olurlar. Ligde kalabilmeleri için Alanzinho ile Gökhan Ünal gibi daha çok isme, cesaretli olan, rakibin üzerine giden bir yapıya ihtiyaçları var bu Süper ligde Balıkesirspor gibi bir başka takımı bulamaz böyle rahat olamayız.

                Önemli eksiklerimiz, arzu edilen oyunu ortaya koyamayışımıza rağmen kazanmak, üç puan almak güzeldi.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR