Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya, Başbakan’a sahip çıkacak ama!

Konya, Başbakan’a sahip çıkacak ama!

Yine önümüze sandık geliyor ya, millet olarak şimdiden başladık AK Parti 400 çıkartır mı, MHP’nin oyu düşer mi, HDP yine barajı aşar mı?...

Ve bu ilk hesap totonun ardından yerelde ikinci seçim toto maddesi; Konya, Başbakanına sahip çıkar mı?

Yahu Allah aşkına biz niye empati yapmayı bir türlü beceremiyoruz.

Şimdi ne olur baha kızmayın ve bu soruyu şu pencereden bakalım, Konya, Başbakanı’na fazlası ile sahip çıkmadı mı?

Yooo öyle hoplama zıplama yok. Şimdi eğri oturup doğru konuşacağız. Sakin sakin düşüneceğiz ve son seçim öncesi yapılan bazı stratejik hataları (seçmene göre hata olan konuları kastediyoruz) resmen diyemesek de ucunu kanatarak gündeme getireceğiz.

Bu şehrin insanının milli görüşten bu yana gelen sabit oy oranı belli. Cumhurbaşkanımız ile kazanılan ivme de ortada. Buna bir de Başbakan’ın Konyalı olması faktörü eklendiğinde Konya’da AK Parti’nin kanatlanıp uçması gerekir değil mi?

Peki son seçimde anadan babadan doğma MHP’liler AK Parti’ye oy atmadılar mı?

MHP’nin teşkilat yöneticileri resmen AK Partili olmadılar mı?

“Bizim CHP’den bir cacık olmaz” diyen sosyal demokratlar “Hiç olmazsa bir Konyalı Başbakan var. Yeter artık AK Partili olmasak da Konyalı Başbakan’a oy atalım” diyerek ömürlerinde ilk kez sağ partiye oy vermediler mi?

Vallahi de billahi de verdiler.

Ben böyle MHP’lileri de biliyorum CHP’lileri de.

Şimdi diyeceksiniz ki, “O zaman bizim AK Parti’nin oyları nerede? Yoksa onları da mı PKK’lılar çaldı?” (!)

…………..

Şimdi aşağıda vereceğimiz örnek gibi size en az 100 tane AK Parti hatası sayarım. Ve bu işten canı yanan insanın Başbakan Konyalı da olsa düne kadar Ak Parti’yle verdiği halde bu kez gidip MHP’ye HDP’ye oy verdiğini biliyoruz.          

………….

Gelelim sadede.

Eğer yeni seçin öncesi vekillikler yeniden belirlenecek ise kartlar tekrar karıştırılıp yeniden dizilecekse Allah rızası için bu sefer Sayın Başbakan’a düzgün bilgi akışı sağlansın. Eyyamcılık yapılmasın. Eş dost adam kayırma işi olmasın. Konya gerçekleri inkar edilmesin.

Biz dışarıdan bir insan olarak AK Parti’nin Konya’da teşkilatlanmasında bizzat yer alan insanlarının, paralarını inanarak teşkilat yapılanmasına verenlerin, ilçe binalarının molozlarını çuvallar ile kapı önlerine çıkaranların sesine kulak verilmeli diyoruz.

Çünkü korkarak tam olarak söyleyemesek de biz biliyoruz ki eğer son seçimde AK Partili bürokrat, AK Parti sayesinde işe girmiş partili, AK Parti ile ticaret yapan insan, çocuklarına bile söylemediği şekilde perdenin arkasında mühürü AK Parti’ye vurmadı ise bu işte bir yanlış vardır diyoruz.

Ama sonuçta rakamlar ortada. AK Partiliyim diyenler de belli. O zaman şehre ve şehrin değerlerine hatta geleceğine zarar verilmesini istemiyorsanız hele hele ülke böylesine kritik bir seçime giderken aynı hatalarda ısrarcı olunursa kimse kusura bakmasında bu seçim sonrası artık birileri masaya vurur ve “Bunun adı Konya ve ülke düşmanlığıdır” der.

Sürçü lisan etmiş isek af ola.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yükselmek ile komik olmak arasında bir adım varmış

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayan sürücülerin ürkekliği bitti zaman ADAM oluruz.,

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR