Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYA’NIN NERESİ DÜZGÜN Kİ?

KONYA’NIN NERESİ DÜZGÜN Kİ?

Bugün iki başarılı iş adamımızın, abilerimizin bize pazar günü fotoğrafları ile gönderdiklerini ve bir de bir okulumuz ile ilgili ricayı paylaşacağız.

Bir abimizin bakın isteğini ve gözüne çarpan çirkinlikleri bizimle şöyle paylaşıyordu;

“Uğur abi;

Abi hayırlı pazarlar, sana bu yazıları yazarken yine kendime kızıyorum.

Konya’nın sorunlarını biz mi çözeceğiz diye. İyi ki sen varsın içimizi sana dökerek yazılarımıza bir köprü vazifesi görerek bizim gibi Konya’nın sorunlarını görebilen insanların çözüm noktasında yardımcı oluyorsun.

foto-1-400.jpg

Allah senin gibi insanların sayısını artırsın sağlıklı uzun ömür versin.

Birinci yazım 27 Kasım 2017 tarihinde yazıma güzel bir başlık “Park yapmadan otoparkını yapsak” diye güzel bir başlık Büyükşehir Belediyesi park yapmak bir tarafa, karşımızdaki camiyi yerini almak için baskı yapıyor. Belediye camiyi biz yapalım yenisini diye proje yaptı. Burası ana arter diye sana göndereceğim.

Fotoğraflarda görebilirsin abi.

 

foto-2-350.jpg

Şefikcan Caddesi Özlem Camisi’nin yenisi yapılmadan yıkılmasını istemiyoruz sesimizi duymuyorlar. İşlerine gelmiyor. Park için ayrılan yere cami yer altı otopark üzerine de zaten Evliya Çelebi gibi Kafem gibi yapacaklar. Parkın altı otopark yapmazlar da.

Nedeni ise herhalde Konbeltaş A.Ş. ye yolları şehir içi gibi çalışanları as boynuna bir yazar kasa kes babam kes.

foto-3-235.jpg

Bir de Uğur abi şehir içinde yol kenarlarında tabela bırakmadılar.

 

foto-4-150.jpg

Çok teşekkür ediyorum Büyükşehir’e (!) park bahçe dönel kavşaklarda ek babam ek, yeşilliklerde tabela ekmişler eski Kunduracılar kavşağında otobüs durağı çıkmış, yeşilliklerde otobüs yolcu alıyor. Arkasındaki şoförler bunu yapana, müsaade edene, görmeyen Başkanlara herhalde Fatiha okumuyordur. Bu dünyada olmasa da Cenab-ı Allah’ım bunların hesabını inan sorar Konya’ya Konyalıya eziyet ediyorlar.

Abi hakkını helal et seni bu kadar yordum fotoğrafları da atıyorum iyi günler.”

…………

KARATAY YAVUZ SELİM İLKÖĞRETİM

OKULU ÖĞRENCİLERİNİN RİCASI

Şehrimizin çok güzel eğitim kurumları var. Çok güzel düşünebilen görebilen yavrularımız var. Geçtiğimiz hafta içerisinde Karatay Yavuz Selim İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören bir yavrumuz bize şöyle küçük bir not düşüyordu

“Merhaba hocam selamünaleyküm hayırlı akşamlar nasılsınız?

Bizim okulun 2.sınıfında projeksiyon makinası yok. Bizim Belediyelerimiz ya da hayırsever büyüklerimiz bu konuda bize yardımcı olabilirler mi?...”

……………

Elçiye zeval olmaz. Çok küçük bir isteği buradan duyurduk. Bakacağız. Bekleyip göreceğiz. Büyüklerimizin ne yapacağını gördükten sonra biz de üzerime düşeni inşallah yapacağız.

BİZİM HANGİ YOLUMUZ DÜZGÜN Kİ?

Konya’nın marka ismi dünyaya ürettiği malı satan bir işadamı abimiz bakın pazar günü akşam çektiği sıkıntıyı ve üzüldüğü bir konuyu bizim samimiyetimize güvenerek nasıl paylaşıyordu;

“Hayırlı akşamlar;

Pazar günü Afyon dönüşü yolar çok perişandı. Örneğin Afyon sınırına kadar her şey çok güzeldi. Ama Konya bölgesine gelince yol çalışması yok, trafik yok karayolları ise hiç yoktu. Ilgın’da kamyon devrilmiş. Ara bankete hiç bir önlem alınmadan yük aktarması yapılıyordu.

Bu bölgeden yarım saatte zar zor geçtik. Trafiktekiler senelik izindeler mi acaba?

Yolar çok riskli görevlileri göreve davet ediyorum. Tırlar yolun sol şeridini hiç boşaltmıyorlar.

Bunlara bir düzenleme getirmelidir küçük arabalara saygı göstersinler…”

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sözler hakikat değildir ağızdan çıkan seslerdir. Hakikati öğrenmek için söze değil yaşamaya ihtiyaç vardır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bir ziyaretin kısa olanının makbul olduğunu idrak edebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR