Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

KONYASPOR 2019

KONYASPOR 2019

Haziran 217’den Haziran 2018’e kâbus gibi bir sezon yaşadık, sonu mutlu bitti şükür. Yönetimini bekleyen Konyaspor’a hayırlı başlangıçlar diliyorum. Sadece dilekle olmuyor tabii, gelecekte var olmak için akılcı adımlar, iyi çalışan scout ekibi, ciddiye alınan altyapı, taraftar-takım-kent bütünleşmesi gerekir. Kongreye çeyrek kala öğrenilen 28 milyon lira borcu çok bulduğumu itiraf etmek zorundayım. Türkiye Kupa şampiyonluğu, UEFA Avrupa ligi gelirleri (tahmini 7.5-8 milyon Euro), Riad Bajic (5.5 milyon Euro)/Jagos Vukoviç (2 milyon Euro)/Barry Douglas (1.14 milyon Euro) transferlerinin getirileri göz önüne alındığında kesinlikle bu denli bir borç yükü beklemiyordum. Zaten Başkanımız Sn. Fatih Yılmaz da sezon sonu 13 milyon lira bandında bir borç yükü oluşacağını açıklamıştı. İyi niyetten şüphe etmiyorum ama sportif başarısızlık yanı sıra ekonomik idarede de başarısızlığın olduğunu düşünüyorum. Kongrede nasılsa ibra olunur, geçmişimizde üzerinde konuşma bile yapılmaksızın ibralaşmalar yaşadık, keşke yönetim kongreye bırakmadan mali durumu, harcamaları, borçları kamuoyuyla paylaşsa, gönüllerde ibralaşmak daha önemli zira.

Mevcut kadronuzdan mukavelesi biten en önemli oyuncumuz Jens Jönsson bence. (kiralık olarak gelenleri saymıyorum) Sezonu kiralık olarak başka takımlarda geçiren oyuncularımızdan Abdülkerim Bardakcı Samsun ve Giresunspor’da lig ve kupa toplam 33 maç; Can Demir Aktav Adana Demir ve Tuzlaspor’da 17 maç; Emre Can Atilla Anadolu Selçuklu ve FC Shkupi’de 25 maç; Kadir Kaan Özdemir Anadolu Selçukluspor’da 12 maç; Mücahit Can Akçay Anadolu Selçukluspor’da 31 maç (17 gol); Savaş Polat Anadolu Selçukluspor’da 18 maç; Seddar Karaman Anadolu Selçukluspor’da 30 maç (14 gol), Sertan Yiğenoğlu Anadolu Selçukluspor’da 29 maç (4 gol) forma giydiler. Yeni yönetim ve teknik heyet bu oyuncuları da hazırlık kampında değerlendireceklerdir.

Altyapı kavramı artık çok gelişti. Ciddiye alan takımlar borç batağından da futbolun kayıp kulüpleri arasına katılmaktan da korunacaklar kuşkusuz. Bu alanda Altınordu ve Bursaspor işi en ciddiye alan takımlar. Altınordu sezonun U 19 ve U17 şampiyonu. Tüm kategorilerde zirve mücadelesi verdi. Altyapı 6 yaş grubundan itibaren mevcut. Genç milli takımlar düzeyinde 35 oyuncusu milli. 5 yılda altyapı liglerinde 20 kupa kazandı. 18-19 yaş grubunda Altınordu Futbol Meslek Okulu’ndan mezun olanların kendilerini geliştireceği arayış içindeler ve muhtemelen Niğde Futbol Kulübü ile bu gelişimi sağlayacaklar. Bursaspor Kendir Yaylasına dev kamp tesisi kurma çalışmalarını başlattı, Yıldırım Belediyesi ile ortaklaşa Spor Lisesi’ni faaliyete geçirme çalışmalarına başladı. Konyaspor altyapıyı daha ciddiye almış olsa da Sn. İsmet Karababa’nın Altyapı Genel Koordinatörlüğünde gelen U 19 Türkiye Şampiyonluğu, A2 Türkiye dördüncülüğü, U 16-17 Türkiye ikinciliği, U 14-15 yarı finalistliği başarılarından henüz uzak. Bu sezonun U 21 sekizincisi, U 19 on üçüncüsü, U 17 on beşincisi sıralamasındayız, U 14 ve U 15’de daha başarılıyız. Anadolu Selçukluspor 21.5 yaş ortalaması ile sanki daha iyi bir iskelete kavuştu. Anadolu Selçukluspor oyuncuları Savaş Polat ve Mücahit Can Akçay milli takım altyapı kadrosundaki oyuncularımız.

Kongre öncesi birden fazla aday olmasını mutlulukla karşılıyorum. Rekabet her zaman başarıyı artırır. Tek liste bile olsa dar kapsamlı değil geniş katılımlı, herkesi kucaklayan yönetimler olmalıydı.  Kurumsallaşma bu zamana kadar gerçekleşmeliydi. Hiçbir şey için geç değil. 28 milyon lira borcu iyi yönetilmemenin, transfer savurganlığının sonucu olarak açıklamak bile zor ve iç karartıcı ama rakiplerimizin borçlarının yanında Konyaspor halâ en iyi mali yapıya sahip kulüplerden biri. İş ki el ele verilsin, sanayi kesiminin takıma desteği sağlansın, akılcı yönetecek bir ekip iş başına gelsin. Yeni yönetimi umutla bekliyorum. Saygıyla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR