Murat Baydar

Murat Baydar

Konyasporumuz için sezon nasıl geçti ve transferler

Konyasporumuz için sezon nasıl geçti ve transferler

Spor Toto Süper lig 2014-2015 sezonu sonlananı 30 gün yani 1 ay oldu, iyisiyle kötüsüyle koca bir sezon geride kaldı, Torku Konyasporumuz ligi 2.yarıda gösterdiği üstün başarı ve topladığı toplam 46 puanla 8.sırada tamamladı, 30 gol atıp Süper Ligin en az gol atan takımı olarak ligi kapattık yediğimiz 39 golle ise 18 takım arasında en az gol yiyen 5 takım arasında sezonu tamamladık.

Konyasporumuz  bu sezon gol atmada çok zorlandı. 34 maçta 0.89’luk bir gol ortalaması tutturan takımımız, hiçbir maçta 3 gol atamadı, Süper ligin 1959’dan beri oynanan tüm sezonları ele alındığında liglerde 68 değişik takım mücadele etmiş ancak bir sezonda bir maçta 3 gol atamadan ligi kapatan ilk takım 57 sezonluk Süper lig tarihinde Konyaspor olmuştur. Konyasporumuz tüm sezonlar ele alındığında Süper ligde 14 sezon oynamış olup, 68 takım içerisinde 24 sırayı almış,  466 maç oynayıp toplam 14 sezonda 540 puan toplamış olup, 14 sezonun toplamında 139 galibiyet, 123 beraberlik ve 204 yenilgi almış olup, 548 gol atıp 711 golü filelerimizde görmüşüzdür.

Bu verilerin de gösterdiğine göre 2014-2015 sezonu Konyasporumuz için kısır bir sezon olarak hafızalarımızda yer etmiştir. 34 maçta attığımız 30 gol koskoca metropol bir kentin takımına hiç yakışmamış ve 2015-2016 sezonunda yapacağımız transferler ile bu gol sorununa kesinlikle bir çözüm bulunması, ve bu yaraya yapılacak transferlerle bir neşter vurulması zaruri bir durum olarak gözler önüne serilmektedir. Konyasporumuz için en önemli gelişme olarak, geçen sezon antrene ettiği 27 maçta takımıza 40 puan kazandırmış olan Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman ile yeniden anlaşması olmuştur. Torku Konyasporumuz 9 Haziran 2015 Salı günü başlayan transfer ayında şu ana kadar 5 oyuncuyu bünyesine katmıştır.  Polonya lig şampiyonu Legia Warszawa’dan Brezilya asıllı Güney Kıbrıs Rum Kesimi Milli takımı oyuncusu Dosa Junior’u  defansa transfer etmiştir, Arnavutluk Milli takımı oyuncusu Alban Meha’yı  bu sezon Almanya Bundesliga 1 den Almanya Bundesliga 2 ye düşmüş olan SC Paderborn’dan  sol kanat oyuncusu olarak takımıza katmıştır, 3.olarak yine Almanya 2.liginden Almanya 3.ligine bu sezon düşen Aue Erzgebirge’den Selçuk Alibaz’ı Orta sahaya almış, Kalemize de  Çaykur Rizespor’dan daha evvelde Adanaspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe’de oynamış olan Serkan Kırıntılı’yı almış olup Serkan Kırıntılı  toplam da değişik kategorilerde 37 defa milli olmuş bir oyuncudur. Son olarak da Gençlerbirliği U21 takımından 18,5 yaşındaki Emre Can Atilla’yı orta sahamız için transfer etmiştir.

Konyasporumuzdan bu  yapılan 5 adet  yeni transfere karşın  geçen sezonki kadrodan Mehmet Güven Osmanlıspor’a , Benjamin Fuchs Göztepe’ye transfer olmuş, geçen sezon Boluspor’da kiralık olan  İshak Çakmak bu sezon için yine Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a kiralanmış ayrıca geçen sezon  Konya Anadolu Selçukspor’da oynayan kaleci Ahmet Sabri Fener ise yine Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a mallığına gitmiştir. Konyasporumuzda 2015-2016 sezonunda kadroda düşünmediğimiz Barış Örücü, Özgür Özkaya ve Elvis Kokaloviç ile de yollar ayrılmış olup gidecekleri takımlar henüz kesinleşmediği için şu an için bir açıklama yapma gereği yoktur.

Yapılacak ve yapılmış olan transferlerin Konyasporumuza katkı sağlamasını umut ederken, 2015-2016 futbol sezonunun Süper ligde bulunan 18 adet kulübe de sakatlıksız, cezasız mutluluk içinde bir lig sezonu getirmesini dilerken yazımı da noktalıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR