Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYA’YA RESMEN BAHAR GELMİŞ

KONYA’YA RESMEN BAHAR GELMİŞ

Bugün şehir ve ülke adına tarihi bir günü hep birlikte yaşıyoruz. Ancak bugüne gelmeden dünden bu yana şehri ve şehir insanımızı bir değerlendirmek isteriz.

Dün sabah güneş sanki bir farklı ısıtıyordu içimizi.

Vallahi öğleden sonra yeşil alanlarda, belediyelerin kamelyalarının yanında öyle dumanlar yükseliyordu ki, sanki insanımız sıcağa olan özlemini adeta Kızılderili filmlerindeki dumanla işaret veriyordu.

.............

Sanki bugün de dün gibi olacak gibi.

Tabii tek bir farkla.

Hepimiz inşallah önce sandıklara giderek vatandaşlık görevimizi yerine getireceğiz sonra büyük bir kesimimiz tatil modunda pazar gününün hakkını vereceğiz.

Ama bizler günün ilerleyen saatlerine kadar hatta gece yarılarına kadar önce internette, sosyal medya aracılığı ile sonra da yazılı olarak referandumu siz değerli okurlarımıza iletmeye çalışacağız.

.................

Bu kavram içerisinde insanlarımızın hareketliliği dikkatlerimizi çekiyordu.

Özellikle de yaş grubu ne olursa olsun, bisikletlerinin modeli ne olursa olsun bisiklet sürücülerimiz dün sanki daha hareketliydiler.

Bu şehrin bir bisiklet şehri olduğundan hiç birimizin şüphesi yok.

Tek dileğimiz ve de beklentimiz, bisiklet yollarımızın kesintisiz bir hale gelmesi ve bisiklet severlerin mevsim şartlarına göre işlerine, okullarına, evlerine bisikletleri ile gidip gelmelerinin sağlıklı güvenli bir şekilde sağlanabilmesi.

İnşallah hep birlikte o günleri de görürüz.

............

Bazı okurlarımız bugün pazar tatil günü de olsa bizim o alışagelmiş yazı tarzımızı bekliyorlarsa peşinen ifade edelim, bugün o tarzımızın dışındayız.

...................

Mesela referandum nedeni ile Konyaspor’umuzun maçı yok, ancak Konyaspor alt yapımız Akademi liginde adeta destan yazıyor.

Taner Ay ve Cihan Önal’ın koordinatörlüğündeki genç kartallar Başakşehir, Osmanlı, Eskişehir, Trabzonspor, Sparta Prag, Dinoma Zagrep gibi takımların bulunduğu ligde dün biz bu satırları yazarken Bursaspor ile final oynamaya hazırlanıyordu.

Vallahi alt tarafta çok iyi şeyler oluyor.

Gelen sinyaller ümit verici.

Eğer işin ucunu salmaz isek, bu teknik heyete güvenip gençlerin elinden tutmaya devam edersek vallahi çok iyi şeyler olacak gibi.

Bu vesile ile en başta Taner Ay ve Cihan Hoca olmak üzere bu işe emek veren koca yürekli insanları tebrik ediyor ve ayakta alkışlıyoruz.

..................

Mangal, bisiklet, futbol derken anlayacağınız gibi bugün işi idare ediyoruz.

O zaman sizlerden özür dileyerek idare etmeye biraz daha devam edelim.

Dün yine anormal bir trafik düzeniz vardı. Sille, Kültür Park, Meram, Bosna, Türbe önü gibi olabilecek en uç noktalara gittik gittik geldik.

Bu koşuşturmaca içerisinde yine dikkatimizi çeken konu insanlarımızın sabırsızlığıydı.

Bol bol ya sabır çektik.

Neyse biliyorum bugün siz değerli okurlarımızda bizim bu yazımızdan zevk almadınız.

Eğri oturup doğruyu söyleyeyim mi?

Vallahi ben de zevk almadım, heyecanlanmadım.

O zaman bu hafta bugünkü yazımızı telafi etme sözünü sizlere verirken bir kez daha sizleri vatandaşlık görevimizi yerine getirme konusunda sandık başına davet edip en kötü günümüz böyle olsun diyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

 

Doğru söz nereden gelirse gelsin alınız, söyleyene değil söylenen söze bakınız.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

 

Özellikle bayanlar ana caddede yürürken sürekli gözleri telefonlarında mesaj atma alışkanlıklarından vazgeçtikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR