Şemsettin Beştav

Şemsettin Beştav

Kurtuluşa Az Kaldı

Kurtuluşa Az Kaldı

Karabük’te 14.000 kapasiteli Karabük’te iki dönem belediye başkanlığı yapmış Dr. Necmettin Şeyhoğlu’nun isminin verildiği stattayız. Maçı Konyaspor Başkanı Ahmet şan ve Konyasporlu yöneticilerle birlikte VİP tribününde seyrettik.1998 yılında açılışı yapılıp 2010 yılında yenilenen Karabük stadının VİP tribünü Karabük’e hiç yakışmıyor. VİP tribününe problemli girişler tribün altındaki daracık dinlenme salonu tesisin havasını bozmuş. Karabükspor’un Avrupa kupalarına katılma ümidi olmasına rağmen passolig uygulamasından dolayı tribünlerde Karabükspor’un yaklaşık 1500 taraftarına karşılık Konyasporu’nda 20 civarında taraftarı maçı izleme olanağı buldu.

Konyaspor maça çok iyi başladı. İlk yarı boyunca rakibe pozisyonda vermedi. Son dakikada yan hakemin uydurduğu hentbol atışında Yiğit İncedemir’e çarpan şut gol oldu. Bu golde Türk futbolunun kangren haline gelmiş duran toptan gol hastalığı Konyaspor’da da maalesef sıkça yaşanıyor. İkinci yarıya Konyaspor baskılı girerek 45-65 dakikalar arası müthiş tempoda maç oynadı. Ancak Karabükspor’un 64.dakikada Ahmet İlhan değişikliği golü getirdi. Bu golde Ergün Teber’in rakibe arkasına sarkmasına izin vermesiyle birlikte stoperlerinde kademe hatasına iştirak etmeleriyle ikinci gol geldi. Bu golle Mesut Hoca bütün riskleri alarak Recep’i de oyuna dahil ederek hücum gücümüzü artırdı. Bu değişikliğin semerisini de rakibe iki gol atarak görmüş olduk.

İkinci yarı gol haricinde 90+3 de Lopes’in Itandje’yle karşı karşıya kaldığı pozisyon haricinde Karabükspor’a pozisyon vermedik. Karabükspor gibi kendi sahasında üç büyükleri yenmiş oyun disiplininden kolay kolay kopmayan güçlü bir rakibe karşı alınan bir puan bizi kurtardı diye düşünüyorum. Hele hele 2-0’dan sonra o moral bozukluğuyla skoru 2-2 yapmak kolay bir olay değil. Bu arada maçın yıldızı Djalma’ydı. Bir futbolcu 90 dakika bu kadar mı koşar bu kadar mı özverili oynar.

Son söz hakem Cüneyt Çakır’a, Sevgili hocam rakibin çok sert oynamasına kart göstermeyerek destek sağladın, 90 dakika boyunca kendini ispatlama adına saçma sapan kararlar verdin. Bize gol olan hentbol atışında Ergün Teber kolunu nereye saklayacak ki o pozisyonda atış veriyorsun. Penaltımızı nasıl oldu da atlamadın, teşekkürler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Şemsettin Beştav Arşivi
SON YAZILAR