Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Lütfen Sorun, Sn. Başkanım

Lütfen Sorun, Sn. Başkanım

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Akyürek muhtemelen ülkemin en yüksek oyla Belediye Başkanı seçilecek başkanı olarak tarihe geçecek. Sn. Akyürek, Konya’mın en uzun süreli belediye başkanlığı yapmış kişisi olarak da adını Konya Tarihine yazdıracak. Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler; kaderin çizdiği yol değişmez; ben anketlerin işaret ettiklerini yazıyorum.

Sn. Başkan ustalık döneminin başlangıcında. Umarım dev projelerin hazırlığında.  Daha güzel bir Konya oluşturma çabasında. Bugün gazetemizdeki açıklamalarından öğrendik ki Mevlana Caddesinde cephe güzelleştirme çalışmaları başlıyor, daha doğrusu ilk ihale yapıldığına göre başlamış bile. İyi de Sn. Başkanım, keşke neler olacağını bir görseydik. Elbette hazırlıklar ve planlamalar en iyi şekilde yapılmıştır ama alternatifleri Konya’lıma bir değerlendirtseydiniz. Tramvay renklerinde sormuştunuz, ne kadar mutlu olmuştuk. Bu proje bence tramvay renklerinden çok daha önemli ve geri dönüşümsüz.

Benim memleketimle ilgili eksik bulduğum bir konu da katılımcılık. Belediyeleri kuşkusuz seçilmiş başkanlarımız yönetecek ama sivil toplum kuruluşlarımız, meslek odalarımız niçin karar mekanizmalarına destek olmasın? Üstelik bazı büyük illerde görülebildiği gibi Konya’da salt siyasi karşıtlıkla olumsuz görüş yayacak meslek odası, sivil toplum kuruluşu da yok; kaldı ki olsa bile fikir önemli ve değerlidir. Unutmayalım ki İnşaat Mühendisleri Konya Şubesi son derece başarılı bir belediye başkanı çıkarmıştır üyeleri arasından.

Sn. Başkanım; gelin tüm Konya’yı ilgilendiren konularda seçmenlerinizin fikirlerini sorun. Gelin cephe giydirme projesini seçmenlerinize seçtirin. Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR