Uğur Özteke

Uğur Özteke

Mehmet Ali Korkmaz’dan Ömer Polat Abimize…

Mehmet Ali Korkmaz’dan Ömer Polat Abimize…

Gazeteciliğe başladığımız günden bu yana bazı büyüklerimizin öğütlerini, bazı atasözleri ve deyimleri kulağımıza küpe olmuştur.

Mesela bazılarını da nerede ise yaşam biçimi yapmışızdır.

“Gezen tilki yatan aslandan yeğ imiş” gibi…

“Yuvarlanan taş yosun tutmaz” mış gibi…

“Kovanından çıkmayan arı bal yapamaz” gibi…

….

Bu sözlere inanıp yaşımıza başımıza, saçımıza sakalımıza bakmadan koşturup duruyoruz.

Allah sizi inandırsın bu koşturmaca içerisinde hem yeni yeni isimlerle tanışıyoruz, hem eski dostları ziyaret edip dostluğumuzun “pazara kadar değil mezara kadar olduğunu” gösteriyoruz hem de şehri yönetenlerden tutunda asansörün çalışmadığını bize gösteren engelli vatandaşımız ile dertleşiyoruz.

Halimizden mutlu muyuz? Çok çok çok mutluyuz. Çok şükür.

Peki kendi kendimize kaldığımız zaman ne diye dua ediyoruz?

“Allah’ım beni ıslah et” (!)

MEHMET ALİ KORKMAZ BEY’E

GEÇMİŞ OLSUN DİYORUZ 

İşte böyle bir koşturmaca içerisinde İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz abimizi ziyaret ettik. Bizimki resmi ziyaretten çok farklı sadece dertleşme sohbet idi. Mehmet Ali abinin kendisine özgü çok farklı bir dünyası vardır. Mesela bu sohbette gıda ile ilgili anlattıkları ve nasihatleri dünyamda yeni pencerelerin açılmasına vesile oldu.

Bizim sohbetimizden sonra Mehmet Ali abi burnundaki bir rahatsızlık için ameliyat masasına doğru gidiyordu. Mehmet Ali Bey’e teşekkür ediyor acil şifalar diliyoruz.

ÖMER POLAT ABİYİ ÇOK İYİ GÖRDÜM

Bu zıkkım gazetecilik(!) sayesinde üç nesil ile tanışma şansına sahip oluyoruz. Şöyle ki biz gazeteciliğe başladığımız zaman büyüğümüz olan bir abimizin, akranımız olan oğlu ile çalışıyoruz. Süreç ilerliyor biz şimdiki gibi yaşlanmış oluyoruz bu kez bu abimizin oğlu ile mesleğimiz gereği dostluk kuruyoruz. Durum böyle olunca da bir aileden üç nesil ile ortak dostluklar oluşuyor. Mesela basketbol sayesinde genç iş adamı Targun Polat ile samimi bir dostluğumuz oluştu. Ama Targun Bey’in babası Ömer abi yıllar önce birlikte emek verdiğimiz çok saygı duyduğumuz bir büyüğümüzdür. Geçen gün baba oğulu bir arada yakalamıştık. Targun kardeşimizin dostluğunun Ömer abimizin asaletinden kaynaklandığını gözlerimizle görüyorduk.

TUSKAD DÜĞMEYE BASIYOR

Kısa adı TUSKAD açılımı Toplumsal Uzlaşı Sosyal Kalkınma Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yarın yeni hizmet binasının açılımı ile düğmeye basıyor. Çok açık ve net ifade etmek gerekir ki Cengiz Çivi başkanlığındaki TUSKAD, Genç Mehir Vakfı’ndan edindiği tecrübe ve aldığı dersler ile Konya’mız için ne kadar olur bilmiyorum. Ama Türkiye için yepyeni bir pencere olacak. Bu vesileyle Başkan Çivi ve pırıl pırıl hepsi birer mücevher gibi ışıldayan genç kardeşlerimi şimdiden kutluyorum.

TANIMAYANLAR YANLIŞ ANLAYABİLİYORLAR

Bizi yakından takip etmeden birkaç yazımız ile tanıdığını zanneden az sayıda isim ile ön yargılı ve sürekli bizim açığımızı arayan münafıklar dışında Allah’a şükür öyle büyük düşmanlarımız yok. Ama bugün iki güzel isimden söz etmişken bir kez daha bir gerçeğin altını çizerek yazmak da fayda var diye düşünüyorum.

Biz asla sadece hep paralı pullu makam sahibi insanlar ile oturup kalkmayız. Zaten öyle olsa 37 yıldır gazetecilik yapmayız. Şimdiye çoktan siyah deri bir koltuğa yapışmış bir elimiz yağda bir elimiz balda olurdu. Sizlerde bizi öyle tramvaylarda dolmuşlarda görüp derdinizi bizimle paylaşmazdınız.

Bizler görevimizi en iyi şekilde yapabilmek adına şehrin en üst kademedeki yöneticilerimiz ile oturup kalkarken, kadınlar pazarında çorap satarak geçimini temin etmeye çalışan engelli bir vatandaşımız ile de kankayız.

Yarın görüşebilmek ümidi ile bugünlük hoşçakalın.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sevmesini bilen göz ağlamaya mahkumdur

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kaçan balığın büyük olduğunu idrak edebildiğimiz zaman ADAM oluruz.            

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR