Uğur Özteke

Uğur Özteke

Memleketinde Başbakan’ın ayağına sıkanlar…

Memleketinde Başbakan’ın ayağına sıkanlar…

Güzel çok güzel bir haftaya daha şükürler olsun ki sağlıklı mutlu ve huzurlu giriyoruz. Özellikle de PUSULA Yayın grubu olarak 1 Eylül ile başlayacak yepyeni bir heyecanın içerisindeyiz. Siyasiler özellikle AK Parti tam kadro sahaya inmişken, ekonomi ümidini yeni seçime başlamışken siz değerli okurlarımızdan özür dileyerek tatsız bir konu ile yazımıza başlıyoruz.

Geçtiğimiz hafta içerisinde idi. Şehrin birçok platformuna maddi ve manevi destek veren çok değerli bir büyüğümüz arıyordu. Ses tonundan son derece kırgın ve kızgın olduğunu anlayabiliyorduk. Ve abimiz selam sabahtan sonra direkt olarak konuya giriyordu.

İş adamımızın verdiği bilgilere göre Meram Yaka’da Çolakoğlu Camii’yi hemen geçtikten sonra yolun sol bölümünde yol üstünde bir dönem de Go-Park olarak kullanılan çam ağaçlarının bulunduğu bir boşalan var. Burası bu günlerde de bakımsız.  

Biz de bize yapılan uyarılar nedeni ile birkaç kez konuyu Meram Belediyesi’ndeki dostlarımıza iletmiştik. Onların verdiği cevap ise çok net idi. “Burası bize ait değil Vakıfların…”.

……….

Bu durumu öğrenince o bölgeyi kafamıza yazmıştık.

Bakalım bu güzel yeşillik alan kime nasıl peşkeş çekilecekti?

İşte geçen hafta sanayici işadamımızdan öğreniyorduk ki Vakıflar adı üzerinde Vakıflar bu şehre dolayısıyla şehrin yöneticilerine hatta hatta geçen hafta üstüne basa basa “Başbakan Davutoğlu’na memleketi Konya’da nasıl zarar verilir?” dercesine en güzel şekilde bizi doğruluyordu.

………

Meğer Vakıflar yüksek binaların ortasında vatandaşın nefes alabileceği o çam ağaçlık bölgeye çok katlı bina yapılması için Meram Belediyesi’ne resmen müracaatını dahi yapmış. 

İşin daha acısını da söyleyelim mi?

İsimleri ve yetkileri ne ise tam olarak bilmiyorum ama bu duyarsız yöneticiler siyasi iktidarın kendilerine verdiği yetkiyi rant uğruna hem de kurumlarını kimliğine yakışmayacak şekilde ne de güzel kullanmak istiyorlar değil mi?

Para pul rant gösteriş hırsı insanımızın gözünü öyle örtüyor ki yasal boşluktan da faydalanarak iş merkezine kat artırımı bile istiyorlar. 

Aman Meram’da, hatta Konya’da bir parça bile toprak alan bırakmayın. Dikili ağaç kalmasın. Nerede bir boşluk var. Kira getirecek, para getirecek şekilde binaları yükseltin.

Yükseltin ki Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat talimat verdiği “Konya’nın dikey değil yatay büyümesini istiyorum” talimatını duymazlıktan gelin.

Başbakan memleketinde, Başbakanın Konya’daki evine birkaç kilometre mesafede oturan Ak Parti’ye sadece oy veren değil, sadece zamanını enerjisini harcayan değil, parasını bile inanarak veren insanları partiye düşman haline getirin.

Gözünü para pul rant hırs bürümüş Ak Partili bürokratlar yüzünden, inanmış, saf, tertemiz yürekli ama asla salak olmayan insanlar sizlerin yüzünden hayalleri olan partinin aleyhinde konuşmaya başlasınlar.

Şimdi bizi daha iyi anlıyorsunuz değil mi?

Sözünü etmek istediğimiz ama bir bir yazamadığımız Başbakan’ın kendi memleketinden ayağına sıkılan kurşunları şimdi görebiliyor musunuz?

Yarın o çamlar kesilecek o bölgedeki Meramlının yol üstünde nefes aldığı alana katlı iş merkezi yükselecek sonra millet Başkan Toru’ya, Başkan Akyürek’e sövecek.

Yok öyle yağma.

Bu seçim öncesi Ak Parti ile var olup makam, mülk, para, pul, kimlik, kartvizit sahibi olup kendi zevkini tatmin edenleri, sırtını bir yandan da bir yerlere dayayanları daha net yazacağız inşallah.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kötüler, kendilerine tahammül edildikçe daha çok azarlar.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Allah’tan korkup kuldan utandığımız zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR