Uğur Özteke

Uğur Özteke

MERKEZİ EZAN GERİ GELMEZ Mİ?

MERKEZİ EZAN GERİ GELMEZ Mİ?

Bu güzel günde sıkıntılı bir konuyu dile getirmek zorunda kaldığım için hem kendime hem de bu mesleğe öyle kızıyorum ki.

Mübarek günlerde ezanlar bizim milleti bir başka ve farklı etkilemeye başladı. Ya da şöyle diyelim Ramazan münasebeti ile camilerimiz daha çok doluyor, ezanlar sabırsızlıkla bekleniyor. Hele hele iftar vakti ezan nasıl içimize işliyor değil mi? Sahur sonrası sabah namazı için pencerenin önünde ezanı nasıl da bekler ve dinlerdik değil mi? Uçardık çok şükür.

Tam da böyle ezana kilitlendiğimiz günlerde Cenab-ı Allah’ım günahlarımızı affetsin günde üç öğün beş vakit bazı camilerden ve okunan ezanlardan şikayet geliyor. Sonra bizde şikayet konusu duruma daha dikkatli kulak kabarttığımız zaman o okunan ezanı ya cemaatten yaşlı bir amcamızın ya da minik bir çocuğumuzun okuduğunu görüyoruz.

…………..

Bu durum nasıl oldu, neden oldu diye bilgisayarın karşısında konuyu kurcalamaya çalıştık.

Konya’da tam 15 yıl boyunca merkezi sistem ile ezan okunmuş.

Giden müftümüz Ali Hoca 25 Eylül 2014 tarihinde “İmam ve müezzinler ezan okumayı unuttu” diyerek bu sisteme geçmiş. (Bu cümleleri de o günün haberlerinden Google’den bulduk)

Şimdi vatandaşın haklı feryadına kendimizin de sık sık kulaklarımızla işittiğimiz ama günah korkusu ile dilimizin varmadığı konuyu değerli müftümüz Ahmet Poçanoğlu hocamıza vebali üzerimizde kalmasın diye havale ediyoruz.

Mübarek ezanlarımız öyle okunmalı ki, bizim insanımız “Bu nasıl ezan okuma?” diye söylenmemeli.

Aksine, ezanı işitip dinleyen bir gayrimüslim bile etkilenip, İslam ile şereflenmeli değil mi?

Sizce de böyle değil mi?

BU MUHTEŞEM İRFAN MEDENİYETLERİ

MERKEZİNE YAZIK GÜNAH DEĞİL Mİ?

Şehir ve ülke sevdalısı şehrin yönetiminde en kritik yerinde görev alan maddi manevi olarak gerçekten örnek alınması gereken düzgün mü düzgün AK Partili mi AK Partili ama ama örnek insan bir abim bakın önceki gün önce şu üzücü fotoğraf karelerini bize gönderdi:

foto-3-260.jpgfarkli-2.jpgfoto-4-167.jpg

Bu fotoğraflardan bir şey anlamayınca abimize sorduk “Burası neresi abi? Ne olmuş?”

“Uğur abi burası İrfan Medeniyetleri Merkezinin girişi yazık çok yazık. Bir yerden su kaçağı var. Sorunu kökten halletmek yerine yere bi kova koymuşlar canım tahtaların çürümesini bekliyorlar. Bakan yok, çeken yok. Uğur abi burayı senin de bir görmen lazım. Siz geçen yıl gazetenizde yazmıştınız.  Madam Tuso Müzesine girmek için paramızla yarım saat kuyrukta bekledik diye.

foto-7-034.jpgfoto-6-058.jpg

“Burası da harika,  burası da çok güzel, buranın kesinlikle çok iyi tanıtılması lazım”…

…………….

Ciğeri yanan bir memleket sevdalısının dediklerinin üzerine başka bir söz söylenir mi?

SAYIN VALİMİZİN HASSESİYETİNE TEŞEKKÜR EDERİZ

Bugün binlerce çocuğumuz sınavda. Konuyu bu şehirde çok şükür yine bir okurumuzun uyarısı ile ilk biz dile getirmiştik. Ve Sayın Valimiz Yakup Canbolat Bey de bunu dikkate alarak sınav süresince başta siyasiler olmak üzere vatandaşların daha hassas olmalarını resmen istedi. İnşallah bu isteğe kulak verilir de gürültü kirliliği ve siyasi sloganlarla çocuklarımızın zihnini dağıtmayız.   

İyi tatiller.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Eli görmeyen kişi yazıyı kalem yazdı sanır. Allah’ın kudretini görmeyen kişi meyveyi ağaç yaptı sanır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?  

Üzerlerinde siyasi partilerin isimleri, amblemleri olan araçlar da trafik işaret ve kurallarına uyduğu zaman daha iyi oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR