Uğur Özteke

Uğur Özteke

MHP’yi bilmem ama ülkücüler kıpır kıpır

MHP’yi bilmem ama ülkücüler kıpır kıpır

Mesleğimiz gereği biz gazeteciler hareketten hoşlanırız. Nerede hareket orada bereket diyerek hareketli hele hele mutlu, hayırlı ve güzel hareketlilikler ile gündemi takip ederiz.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bugün biraz MHP’den biraz da Ülkücü Hareket’ten söz etmek istiyoruz. Biliyoruz ki bu yazımızdan mutlu olanlar kadar “dananın altında buzağı arayıp” bize kızanlar olacaklar. Olsun onlarında canları sağ olsun. Çünkü bu ülkede nasıl son yıllarda AK Parti’yi biraz eleştirmek büyük cesaret isterse, ben kendimi bildim bileli de MHP’ye birazcık olsun dokundurmak için de mangal gibi yürek ister.

………..

Bana göre, MHP bugün bile merhum Alparslan Türkeş’in mirası ile ayakta duruyor.

Türkeş’ten sonraki MHP malum ortada.

Ama buna rağmen Türkeş’in sağlığında da, vefatının ardından da tüm iktidarlar ilk başta sıcak bakmasalar da gel zaman git zaman ülkücü olup daha sonra MHP’den kopan beyinlere yüreklerle çalıştılar. Çalışmak zorunda kaldılar.

Nasıl bugün güçlü AK Parti iktidarları merhum Erbakan Hoca’nın yetiştirdiği isimlerle var, işte bu güçlü iktidarlarda en kritik mevkilerde zamanında ülkücü olan isimleri yanlarına alıp bağırlarına basıyorlar.

Bunları şunun için yazdım. Demek ki vakti zamanında kıymetini bilemediğimiz “lider” olan isimler öyle nesiller yetiştirmişler ki, bu ülke bugün başarılı ise, işte o liderlerin yetiştirdiği beyinlerle varlığı ile bunu elde ediyorlar.

………………

Merhum Türkeş’ten sonra MHP ve Ülkücü Hareket kimsenin tahmin dahi edemeyeceği şekilde, ülkücülerin de kabullenemeyeceği şekilde rampa aşağı almış başını gidiyor.

Son seçimlerin skor tabelası ortada. Kimse cik.. cık… demesin

Bunun üzerine MHP’de alışık olunmayan bir şekilde lidere karşı açık ve yüksek sesle bir yeniçeri olayı görüldü.   

Sayın Bahçeli yeterli imzalar toplansa bile bunun mümkün olmayacağını ve koltuğu bırakmayacağını açıkça beyan etti.

Niye? Bahçeli neye güveniyordu peki?

Elbette ki MHP’nin tüzüğüne…

Bu iş belki mahkemeye gidecek. Mahkeme ne diyecek? Bence malum. Ancak hukuk ne derse o olacağı için bu iş bizim boyumuzu aşar.

Bunun üzerine Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan öncülüğünde parti içindeki hareketlilik yavaş yavaş ülke geneline yayılmaya başladı.

………..

Hah tam da bizim yerel olarak konuyu dolaştırıp, dolaştırıp getirmek istediğimiz konuya paragraf açmaya geldik.

Bilen okurlarımız biliyor. Uzun bir süredir yurt dışında idik.

Biz buralarda yokken Sayın Ali Yücel Başkanlığında “ülkücülerin değişim hareketi”nin bayrağını açtığını öğrendik.  

Ali Bey ile yüz yüze görüşüp bu işi biraz daha detaylı yazmak isterdik ama şimdilik beceremedik. Yine mevcut durumdan rahatsız MHP’lilerin şehrimizde özellikle Koray Aydın için bir kıpırdanma durumunda olduklarını ve de iddialı olduklarını da öğrendik. Dahası bizi arayan dostlarımız bize böyle aktardılar.

Konya için Meral Akşehir seçmen bazında ne kadar sempatisi yüksek olursa olsun eski yeni teşkilat üyeleri arasında ne olur? Merak konusu. 

Sinan Oğan için Konya’daki MHP’liler biraz daha temkinli gibi.

Bu işler özellikle teşkilatların zamanında kimlerle çalıştıklarına kimler tarafından görevlendirdikleri ile de paraleldir.

Tam olarak bilemediğim için yanlış bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istemiyorum ama yıllar sonra Konya’da eski MHP’lilerin, eski hızlı ülkücülerin yeni yeni STK’larla bir kıpraşma içerisinde olduklarını seziyorum.

…………

Demokrasi renklilik ve zenginlik ise özellikle bizim Konya için güçlü, başarılı, renkli, düzgün, adam gibi kıpraşmalara ihtiyacı var diyerek önümüzde ki günlerde MHP kanadı ile biraz daha içli dışlı olmaya çalışacağımızı söylemek istiyoruz.

Çünkü yerel bazda AK Parti’de taşlar yerine oturdu. CHP’deki rüzgar dindi. MHP… Yazmaya çalıştık. SP ve BBP ise tam da sizlerin bildiği gibi.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsan gençliğinde öğrenir, yaşlandığında anlar.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Düğün konvoyları tüm şeritleri kapatıp trafiği tıkamadığı zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR