Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Mücadeleye Devam

Mücadeleye Devam

Konyaspor`un son haftalardaki istenmeyen puan kayıpları devam ediyor. Geçtiğimiz cumartesi akşamı ligin yeni takımlarından Hatayspor ile karşı karşıya gelen temsilcimiz maçta öne geçmesine rağmen puansız şehre döndü.

Son haftalarda sakatlıklarından ve hastalıklarından dolayı sahada olmayan bazı oyuncularımızın tekrar geri dönmesi bizi ziyadesiyle mutlu ederken alınan mağlubiyet de bir o kadar üzdü.

Rakip Hatayspor`un birçoğunun kiralık ve iyi kulüplerden gelen kaliteli bir takım olduğunu sahada net bir şekilde gördük. Kalite bakımından değerlendirdiğimizde bu güne kadar oynadığımız birçok takımdan oldukça üst seviyede olduklarını söyleyebiliriz. Bu fark zaten lig sıralamasında da görülmekte...

Temsilcimiz ideal diyebileceğimiz bir 11 ile maça başladı. Takımımız maçın ilk yarısında takım savunmasını çok iyi yaparken net pozisyonlar da buldu ve 33. dakikada öne geçti. Ancak maçın son dakikalarında Abdülkerim`den beklenmeyecek bir hata sonucu rakip oyuncunun jeneriklik golüyle devreye 1-1 ile girdik. İkinci yarı rakip baskılı başladı ve yine hata sonucu 2. golü kalemizde gördük. Golden sonra takımımızın baskısı artmasına rağmen istenen golü son dakikaya kadar bulamadık. Ancak bulduğumuz beraberlik golü de VAR incelemesiyle iptal edildi. Açıkçası hata yapmamış olsak maçtan galibiyetle ayrılmamız içten bile değildi.

Sonuç itibari ile takımımızın oyunundan ben çok memnunum. Son haftalarda eksikler ile başı belada olan takımımız, bu hafta itibari ile tam kadro olma yolunda ilk adımları atmaya başladı ve ligin ilk haftalarındaki başarılı ve ne oynadığını bilen kadrosuna kavuşmaya az kaldı diyebiliriz. Bu hafta ileri uçtaki iki oyuncumuzun da sahada olması takım içindeki oyuncuların yerlerinde oynamalarını sağladı ki bu da oyunumuzu iyi yönde etkiledi. Halen sakat olan Ömer Ali, Miya ve Milosevic`in de takıma girmesi ile daha iyi olacağımızı düşünüyorum.

Bu iyi gelişmelerin yanında; forma şansı bulan Shengelia ve Erdon`un performanslarının hiç iyi olmadığını bir kez daha görmüş olduk. Özellikle Erdon`un son iki haftadaki katkısı çok yetersizdi. Shengelia`nın da ilk haftalardaki oyunundan eser yok ve çok kötü performanslar sergiledi ki takımdaki yeri tartışılmaya başladı.

İsmail Hoca ile ilgili olumsuz düşüncelerin devam ettiğini hala görmekteyiz. Ligin ilk maçında göreve gelmiş, alınan oyuncularda etkisi çok az olmuş, eldeki oyuncular ile olabildiğince az hata ile ligin ilk yarısını tamamlayan bir hocayı hedef haline getirmeyi açıkçası ben kabullenemiyorum. Geçtiğimiz sene Aykut Hoca ile alınan birçok mağlubiyet ve beraberliğe rağmen sürekli destekleyen bazı taraftarların İsmail Hocanın mevcut performansını beğenmemeleri tartışılacak bir konu. Zaman zaman biz de maç sonu kızgınlıkla hocayı eleştiriyoruz. Ancak sakin bir kafa ile değerlendirdiğimizde Hocaya haksızlık yaptığımızı görebiliyoruz.  Hocanın şu an ki tabloda kredisinin daha çok olduğunu düşünüyorum.

Lig arası çok yaklaştı ve transfer dönemi başlıyor. Aldığımız son bilgilere göre takımımız Norveç liginden Kosova`lı kanat oyuncusu Zymer Bytyqi ile anlaşmış. Oyuncunun geçmiş istatistikleri ve performansları iyi görünüyor. Bu oyuncu yanında takımımızın birçok oyuncu ile temas halinde olduğu ve eksik olan bölgelere transfer yapacağı da konuşuluyor. Umarım doğru oyuncular ve bütçeler ile transfer sezonunu tamamlar ikinci yarıya daha kuvvetli bir şekilde başlarız.

Saygı ve Selamlarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. Mustafa Topkafa Arşivi
SON YAZILAR