Uğur Özteke

Uğur Özteke

Mustafa Baloğlu, Mehmet Hançerli ve Karatay’ın A takımı…

Mustafa Baloğlu, Mehmet Hançerli ve Karatay’ın A takımı…

Dün bu satırları yazarken sabahtan bu yana gördüklerimiz, işittiklerimiz ve yaşadıklarımız ile kendimizi çok şanslı hissediyorduk. Bize bu mutlu anları yaşatan bir iki olayı önümüzdeki günlere bırakıp şehrin gündemi olan siyaset ile yazımıza başlayalım.

Dün gazetemize gelen ilk konuklar Konya siyasetinin “ağır isimleri ve abileri” idi.

Mustafa Baloğlu, Mehmet Hançerli, Mehmet Genç, Mehmet Munlafalıoğlu, Mithat Büyükalim, Muhittin Şener ve vekil ile başkanların danışmanları.

Önce izninizle Sayın vekilimiz Baloğlu ile başlamak isterim. Sayın Baloğlu Akşehir Belediye Başkanı iken kendisini tanımazdık. Ama icraatlarını haber yaparken, Akşehir’den gelen duyum ve dedikoduları izlerken hep olumlu şeyler işitiyorduk. Öyle ki ilçenin CHP’lileri bile icraatları beğeni ile bizlere aktarıyorlardı.

Sayın Baloğlu vekil olunca hekimliği münasebeti ile olsa gerek parti içinde, ülkenin en sıkıntılı konularından sağlık ile ilgilendi. Konya’nın sağlığı en sıkıntılı, hatta düğüm olmuş dahası kör düğüm olmuş bir durumda idi. Ak Parti ne kadar tek başına iktidar olsa da, sağlıkta sorun bitmiyordu. Bir yerde normaldi. İnsan için sağlık her şeyden önce geldiğine göre bu normaldi. Hele bunda bir de büyük paralar varsa konu hiç tartışılmaz oluyordu.

Ama Sayın vekilimiz pek çok kördüğüm olmuş işi öyle sessiz ve toz kaldırmadan çözüyordu ki uzaktan uzağa olsa da Baloğlu’nu sevmeye başlamıştık. Her problemin ardından sevgimiz saygıya dönüşüyordu. Dün de Sayın Vekil’i izlerken siyasette geçen her günün olgunluğunun üzerine biraz daha güzelleştiğini görüyorduk.

Başkan Hançerli… Bazı Konyalılar arkasından da önünden de ne derse desin sandıkta elde ettiği başarıya Türkiye şapka çıkartıyorsa, biz de sandığa inanıyorsak, Mehmet Hançerli Başkan bence tartışılmaz. Bizde Sayın Hançerli için fazla bir şeyler yazmaya gerek görmüyoruz.

Ve Başkan Hançerli’nin ekibinden çalışkan, dürüst, istikrarlı ilçe başkanı Mehmet Genç, şehrin belediye hizmetlerinden iş dünyasına “kilit isim”lerden Mithat Büyükalim abimiz, yakından tanımadığım ama ailenin gücünü bildiğim Mehmet Munlafalıoğlu…

Açık söyleyelim biz buyur ettiğimiz ve tanıdığımız her insan ile yaptığımız gibi PUSULA’da samimiyeti ön planda tutarız. Bu ziyaret ve sohbette siyasilerle ile gazetecilerin sohbeti değil Konya’nın samimi değerlendirmesi idi.

Sevdiğimiz ve saydığımız dostlarımızdan aldığımız enerji ile klavyenin başına geçtiğimiz zaman huzur dolu idik.

Konya için yine çok güzel şeylerin olacağına inancımızı koruyarak bu ziyareti bugünlük noktalıyoruz.

MİLLİ GÖRÜŞ VE HDP

Aslında bu konuya daha geniş yer vermek istiyorduk ama demek ki nasip değilmiş. Milli görüş ve MSP ile tanıdığımız ama bugün Ak Partili olan bazı büyüklerimiz, dostlarımız ile Konya’nın HDP’si konusunda anlaşamıyoruz. Açıkça söylüyoruz ki “Kürt değiliz”, “Kürtçü asla değiliz”, “Yapımız ve yaşantımız ile asla HDP’li olamayız, herhalde kesseler de HDP’ye oy dahi vermeyiz”…

Bunları iki gün gönce HDP’nin birinci sıra vekil adayı Battal Odabaşı’nın yüzüne yanında da danışmanı varken söyledik. Mesela Battal Hoca ile de yıllardır tanışırız ve HDP dışında pek çok konuda da anlaşırız.

“Konya’daki Kürt dostlarımızın maddi ve manevi gücünü de biliyoruz”… Bu isimlerin bir kısmı bugün gerek Ak Parti’de gerekse HDP’deler. Ama bizim yerli büyüklerimiz asla HDP konusunda tavizsiz dümdüz gidiyorlar. Biz de onlara diyoruz ki “Sizin verdiğiniz bu tepkiyi MHP’liler vermiyor.” Bu sefer dönüveriyorlar MHP’ye kızmaya.

Ben Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın bazı programlarını izledikten sonra Konya’da hâlâ HDP’yi asla kabul etmeyen Ak Partili milli görüşçü bu büyüklerime diyorum ki “Devletin tanıdığı bu partinin bu isimlerini siz Konya’da aranıza almazsanız o zaman PKK’yı da bundan sonra siz var edersiniz”…

Yanılıyor olabilirim ama bugün için bunu böyle görüyorum. Ve biliyorum ki bu görüşüme pek çok okurumuz katılmayacak. O zaman da sizlerden özür dilerim.         

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gerçekler öğrenilince, zannetmeler biter

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bosna’da okul araç sürücüleri birbirileri ile yarışmadıkları zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR