Uğur Özteke

Uğur Özteke

MUZAFFER ŞEKER HOCA, SEVDA KAYHAN YILMAZ VE ABDÜLHALİM ÖNCÜ…

MUZAFFER ŞEKER HOCA, SEVDA KAYHAN YILMAZ VE ABDÜLHALİM ÖNCÜ…

Bugün şehrin üç güzel insanı ile dün yaptığımız sohbetlerden, görüşmelerden söz edeceğim. Çünkü bu satırları yazmak için bilgisayarın karşısına geçtiğimiz zaman çok mutlu idik. Çok şükür.

İzninizle önce Erbakan Üniversitesi’nden ve Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker Hoca’dan bahsetmek istiyorum. Erbakan Üniversitesi kuruluş olarak yeni gibi olsa da çok köklü ve stratejik fakülteleri ile ülkenin en önemli üniversiteleri arasındadır. Rektör Muzaffer Hoca, üniversitenin kuruluşundan bugüne inanılmaz bir tempo ile mücadele verdi. Üniversite kurulurken hoca Ankara’yı adeta suyolu yapmıştı. Ama dün hoca kulağıma fısıldadı, önceki gün de Ankara imiş ve üç ayrı toplantıya katılmış. Evet, hiçbir şey uzaktan görüldüğü gibi ya da davulun sesi gibi gelmiyor.

Bir işte başarı ancak inanmakla ve yüreğini koymakla elde edilebiliyor. Dün hocanın basın mensupları ile Köyceğiz Kampüsü, 15 Temmuz Yerleşkesi, Meram Tıp Fakültesinin inşaatı bölgesindeki turuna katılamadım. Çünkü canlı yayındaydık. Ama hocanın toplantı kısmına ve yemek bölümüne yetiştik. Muzaffer Hoca, üniversitenin geleneksel güz dönemi değerlendirmesinde yeni hedeflerini açıklarken sadece şehrimiz için değil ülkemiz içinde ümit verici müjdeler verdi. Artık hedeflerinin en az yüksek lisans ve doktora seviyesinde insan yetiştirmek olduğunu söyleyen Şeker Hoca’yı dinlerken anlıyorduk ki Erbakan’da çıta gittikçe yükseliyor. Bu yükseliş inşallah Türk Yüksek Öğrenimine en kısa zamanda yansır.

Toplantı sonrası Muzaffer Hocamıza Köyceğiz Yerleşkesi’nin bir yol bir de yurt meselesini sordum. Çünkü genelde Köyceğiz kampüsünde yükselen binalar değil bu iki sorun sürekli olarak gündeme geliyor. Hoca yol sorununu geçici olarak ağır vasıtaların güzergâhını ayırdıklarını ve kesin çözüm için yetkililerden yardım beklediklerini söylerken yurt inşaatının da bahar ayları ile başlayacağını söyledi.

Uzun lafın kısası Erbakan Üniversitesi, Rektör Prof. Muzaffer Şeker Hoca ve ekibi çok iyi gidiyor. Biz de maşallah aman nazar değmesin inşallah diyoruz.

ŞEHRİN ÖRNEK KADIN SANİYİCİ

“SEVDA KAYHAN YILMAZ”…

Konya sanayisinin 67 yıllık markası “Kayhan”ların yüz akı yöneticilerinden Sevda Hanım dün bizim WEB TV’nin konuğu idi. Bizimde mahalleden çocukluk arkadaşımız olan Sevda Hanım inanın günümüzde Anadolu kadınının yüz akı isimlerinden. Kendisinin sanayide neler yaptığını zaten gazetelerden dergilerden röportajlarından öğrenebilirsiniz. Ama Sevda Hanım başarılı olabilmek için mutlu olabilmek için dün canlı yayında öyle güzel şeyler söyledi ki ne olur gazetemizdeki haberini lütfen bir okuyun. 

YILLARIN SİYASETÇİSİ İŞ ADAMI

ABDULHALİM ABİ BİZİ RÜYA ALEMİNE GÖTÜRDÜ

Dünkü canlı yayın konuklarımızdan birisi de Vadi İnşaat’ın patronu yılların yerel siyasetçisi Abdulhalim Öncü Bey’di. Yıllarca Saadet Partisi’nde, Fazilet Partisi’nde, Refah Partisi’nde başkanlık da dahil görev alan rahmetli Erbakan Hoca ile gece gündüz cumartesi pazar demeden şehir için çalışan Abdulhalim abimiz şehrin yapılanmasında inanılmaz ufuklar çizdi. Öyle ki canlı yayını kaçıran okurlarımız için bir iki cümle ile bu durumu paylaşayım. Abdulhalim abimiz KOP’un tamamlanması ile Meram’a ve dereye suyun verilebileceğini bu suyun Meram’dan Zafer, Alaaddin Bölgesine kadar kanallar ile getirilebileceğini, şehrin çorak dağ ve tepelerinin de imara açılması ile yepyeni su kanalları içerisinde muazzam bir şehir canlandırıyordu. Bu şehirde gerçekten menfaatsiz şehrini seven yürekli ve beyinli siyasetçiler var vesselam.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

En sevdiğin insanlar tarafından kırılıp, “kırıldım” diyememek ne zordur.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayan sürücüler belirtilen hız sınırlarının altında sol şeridi işgal etmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR