Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Önemli Galibiyet

Önemli Galibiyet

Temsilcimiz Konyaspor, Torku Arena’da Mersin İdman Yurdu takımını ağırladı. Gerek maçın saati, gerek bayram olması sebebiyle ilgi olsa da taraftar sayısı beklediğimizin altında kaldı. Her maçın farklı saatlerde oynanmasından yanayım ancak burada kural adil bir düzenleme olması ve taraftarı sahaya gelen takımlara esneklik bırakılması yerinde ve doğru olandır. Transfer yasağı olan Mersin temsilcisi hafta arası Mesut Bakkal ile yollarını ayırmış,  teknik kadroda kan değişikliği yapıp Konya'dan en azından bir puan alabilir miyim diye sahaya çıkmıştı. Temsilcimiz de ise Traore ve Sissoko ilk kez onbirde beraber sahaya çıkmıştı. Ömer Ali aslında direkten dönen füzeyle, maçta bol pozisyon olacağının habercisi gibiydi. Konyaspor ilk yarıda çok organize oldu ikinci yarı ise sezonun belki en iyi oyununu oynadı. Tarihi bir fark gelebilirdi ancak oyuncular bu pozisyonları cömertçe harcadı. 60 dakikadan sonra Mersin'in yerlerde olan gardı düştü ve oyun tek kaleye döndü bir kaza kurşunu olmasın diye sakatlıktan dönen Ömer'i oyuna alan Aykut Hoca gerekli hamlelerle istediğini aldı ve maç 2-0 sona erdi.

Maçta dikkatimi çeken bazı noktalar var bunları sizlerle paylaşmak gerektiğini düşünüyorum. En önemlisi Süper Lig temsilcisi de olsa Mersin maçı kesinlikle ölçü olmaz, Mersin'in geri dörtlüsü futbol için çok yaşlı isimler tecrübeleri ile oynasalar da vücut belli noktada sonra taşımıyor. Orta alan da 55-60’tan sonra oyundan düşüyor yani 55 dakika Mersin ekibine karşı mağlup durumda olan bir takım son bölümde cezayı kesebilir. Bu takımları ilerleyen haftalarda görebiliriz. Bireysel anlamda kaliteli birkaç isim olabilir ama bu takım olmak için yeterli değil. Takım olarak sezon başlangıcından beri en iyi oyunu oynadık ama bir oyuncuya tırnak açmak gerekiyor. Mehmet Uslu'ya,  ilk oynadığı günden beri bırakın spor yazarlarını hemen herkes tarafından eleştiri okları üzerinden inmedi, ister rakip kötü deyin ister Uslu ballıydı deyin ben Mehmet'i geldiği günden beri bu kadar çalışkan bu kadar öz verili görmedim, son vuruşlarda vasat bir vuruş bile olsa Mehmet maçı üç asistle tamamlayabilirdi. Burada önemli olan bu performans sürekli olacak mı form grafiği artacak mı bekleyip göreceğiz. Bu maçtan alınacak ders havalara girmeyelim ayağımız yere bassın sonuçta transfer yasağı olan, diri olmayan bir takım Mersin. Geçtiğimiz hafta yazımda bahsettiğim ihtiyacımız olan iç saha galibiyeti öz güven açısından önemliydi.

Sonuç olarak, her zaman bu pozisyonları bulamazsınız bulduklarınızın yarısını atsanız yarım düzine gol bulurdunuz. Ömer’i haftaya ilk onbirde görmemiz sürpriz olmaz.

Maçın sözü; etkili oyunla bayramın son günü bizlere adeta ikinci bir bayram yaşattınız hepinize teşekkürler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR