Uğur Özteke

Uğur Özteke

Otobüs Şoförlerimiz, Antalyasporlular ve Düşenin Fotoğrafını Çekmek

Otobüs Şoförlerimiz, Antalyasporlular ve Düşenin Fotoğrafını Çekmek

Bugün yine sizlerden gelenleri, duyup gördüklerimizi, köşemize taşımak, siz gerçek gönül dostu okurlarımız ile istiyoruz.

Önceki gün bir okurumuz dahası yıllarca aynı meslekte birlikte çalıştığımız bir abimiz aradı. Çok öfkeli idi. Kendisinin her gün Özalkent hattında Belediye otobüsüne bindiğini söyledikten sonra başladı anlatmaya: “Uğur oğlum biz yaşlandık artık bildiğin gibi mesleği bıraktık. Ama sen maşallah hala tam gaz devam ediyorsun. Bak bugün yine her sabah olduğu gibi otobüse bindim şehre geleceğim. Birkaç durak sonra 70 yaşlarında bir amca otobüse bindi ve yolculara seslendi, ‘Kartımı unutmuşum. Parasını vereceğim. Kartı olan var mı?’. Şoför hemen müdahale etti ‘Yasak amca in aşağıya’…

Amca “Dur oğlum senden istemiyorum” derken hemen bir genç kalktı kartını tuttu ve amcanın tüm ısrarına rağmen parayı almadı.

O birkaç saniye içerisinde ki “yasak” havası otobüsteki herkesin canını sıktı. Amca belki Belediyeye müracaat etse yaşlı hakkından faydalanıp otobüse ücretsiz binecek. Ama daha herkes bunun bilincinde bile değil. Yalnız şoför arkadaşının o yasak tepkisi inan bizim insanlık ve geldiğimiz nokta adına çok üzücü idi”…

……….

Abimiz ve yaşlı amcamız bu konuda yüzde yüz haklı olabilirler. Ama ben de belediye otobüsüne bindiğim zaman empati yapıyorum vallahi bu iş ekmek parası işi olmasa yapılacak iş değil.

Ha her noktadan millet olarak geldiğimiz noktada konusunda üzüntülüyüz hem de nasıl. Üzüntü ne kelime oturup ağlamalıyız ve dua edip ıslah olmalıyız.         

ANTALYASPORLULAR NELER YAPMIŞ DA HABERİMİZ OLMAMIŞ

Dün ziyaretimize gelen dostlarımızdan birisi de Antalya yolu üzerinde restoranı olan Konyaspor sevdalısı bir abimizdi. Havadan sudan konuşurken abimiz, “Uğur abi Pazar günü Antalyalılardan canımızı zor kurtardık. Gerçi tezgâhları yağmaladılar ama çocuklar Allah’tan akıllı davranıp ışıkları kapattılar önlem aldılar da yağmadan kurtulduk…” diye öyle şeyler anlattı ki.

Hemen fotoğraf istedim. O panik esnasında fotoğraf çekmek ne kelime. Işıkları kapatıp kapıyı kilitleyip arkada tuvaletlere saklanmışlar. Tüm o panik anlarına rağmen abimize niye fotoğraf çekmediniz diye kızıyordum. Hiç beklemediğim Antalyaspor taraftarı beni şok etti. Belki küçük istisnalardır ama benim için Antalya taraftarı gerçekten örnek taraftardı.   

DÜŞENE GÜLÜNMEZ DİYE BÜYÜDÜK AMA

Bizim gönül dostlarımızdan Adliye’den emekli fotoğraf sanatçısı saz üstadı Bayram Kabadayı abimiz Kültür Park(ta şahit olduğu bir olayı görüntülemiş ve bizimle paylaşmak istemiş. Kendisinden Allah razı olsun çok da iyi yaptı.

Olay kısaca şöyle.

Bir yaramaz Kültür Park’ın havuzunda buzun üstüne çıkmış. Derken buz kırılmış bu arkadaş suya düşmüş.

 

kültür park

 

Genç bu soğukta buzlu suyun içinden yüzerek kenara çıkmaya çalışırken meraklı grup toplamış seyrediyor. Birkaç kişi yardımcı olmaya çalışırken onların beş misli cep telefonları ile genci çekmeye çalışıyorlar.

 

Kültür Park

Küçükken biri düştü mü gülerken hemen büyüklerimiz kulağımızı çeker “Hııııışt düşene gülünmez derdi”… Şimdi toplum olarak ne hale geldik “Düşenin görüntüsünü çekeceksin.”

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Allah dostu odur ki nefsine tek pay biçmez. Kırk yıl bir ekşi ayran özler de onu içmez.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Samimiyet ile doğru söz birleştiği zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR