Uğur Özteke

Uğur Özteke

OTOMOTİV TEST SÜRÜŞ MERKEZİNİ ENGELLEYEN KONYALI KİM?

OTOMOTİV TEST SÜRÜŞ MERKEZİNİ ENGELLEYEN KONYALI KİM?

Sizler için haftanın son çalışma günü bizler için ise yarının aynısı olacak olan bir günde birkaç konuyu yine siz samimi ve güzel insanlarla paylaşmak istiyoruz.

Zabıta Müdürlüğüne ve çilekeş zabıtalarımıza teşekkür ederiz. İki gün önce bir okurumuzun dile getirdiği şikâyeti yetkililer o gün derhal çözmüşler. Vatandaşlarımız adına başta Büyükşehir Zabıta Müdürümüze ve ekiplerine teşekkür ederiz.

ŞEHİR MERKEZİNDEKİ

HANIMLARIN BİR İSTEĞİ VAR

Okurlarımızdan Betül Hanım’ın isteklerini dahası kadınlarımız adına yaptığı bir isteği izninizle kendi kaleminden şöyle duyuralım;

“Uğur Bey;

Bugünkü yazınız la ilgili bir kaç bilgi ben de ekleyeyim. Mahmuriye ve Şeyh Sadrettin Mahallesinde oturan bayanlara hizmet veren hiç bir spor tesisi yok. 

Bizler ya Meram Yeni Yol’daki hanımlar lokaline veya Ahmet Özcan Rabia tesislerine veya Aksinne Mahallesindeki spor tesisine gideceğiz. Bu mahallerde oturan biz bayanlara hizmet veren hiç bir spor tesisi şu an yok. Kaldı ki spor tesisi sadece bayanlara hizmet vermez. Bu Tantavi Ambarını ilk konuşmasında Fatma Toru Hanımefendi bayanlara hizmet veren bir tesis yapacağım demişti. Bu mahallelerde oturan bayanların kısa sürede ulaşabileceği hiç bir sosyal tesis yok. Olgunlaşma’ya gitmeye çalışıyoruz en yakın diye Olgunlaşma Müdürü 1.5 yıl oldu değişti. 30 TL dönemlik para istiyordu şimdi 150 TL istiyor her bölüm için olgunlaşma da dar gelirli bayanlara hayal oldu.

3 yıl önce 30 TL alınırken şimdi 150 TL para yatır sonra kayıt edelim zorlamasına başlandı.  Şu anda hiç bir sosyal tesiste para alınmazken bu Olgunlaşma (Eski Kız Orta Okulu) da yapılanı anlamakta zor. Kısacası şehrin göbeğinde biz kadınların gidebileceği hiç bir sosyal tesisimiz yok.”

………………..

Betül Hanım’ın yazdıkları ile kadınlarımızın merkez bölgedeki isteklerini biz de öğrenmiş olduk. Ama ben şuna inanıyorum. Eğer konu Meram bölgesinde ise Fatma Hanım bu konuyu kesinlikle çözer. Hele hele istek bir de kadınlardan gidiyorsa.

OTOMOTİV TEST SÜRÜŞ MERKEZİNİ

ENGELLEYEN KONYALI KİM?

Dedik ya Çarşamba günü Ankara’da Konyalılar ile birlikte idik. Dahası siyasetten AK Parti Genel Başkan yardımcısından vekillere, Belediye Başkanlarından Valilere, STK temsilcilerinden bürokratlara, siyasete girmeye hazırlanan adaylardan iş dünyasının temsilcilerine bir grup oluşmuştu. Burada herkes kendi alanına düşen güzel sözler söylediler.

Özellikle siyasiler şehir için birlik ve beraberlik mesajlarını yenilediler.

Ancaaaaak bakanlık düzeyinde insanların, yüksek yüksek mevki sahiplerinin bulunduğu bu toplantıda mikrofonu eline alan bir yetkili, yerli otomobil üretiminde son noktada çalışmalar yapılırken “Otomotiv Test Sürüş Merkezinin Konya’da olması için hazırlanan çalışmanın tam da Beyefendinin (Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan) imzalamayacağı aşamada engelleyen ismin de Konyalı olduğunu açıklayınca ortalık bir anda buz kesildi.

Bu konu bence açılmalı, açıklanmalı ve Konya adına Beyefendinin yanında en üst düzeyde bulunup Konya’nın tek yumruk olduğu bir projede Konya’ya Konya külahını giydireni herkes bilmeli diye düşünüyorum.

Eğer bu isim açıklanmaz ise bu kez tüm siyasiler özellikle de AK Parti, bu Konya projesini engelleyeni koruyan kesim olarak büyük zarar görür. Çünkü Konyalı ne kadar yumuşak ve mütevazi olursa olsun kendisine yapılanı da asla ama asla unutmaz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlar zorunluluktan dolayı iyi olmak zorunda kalmadıkları sürece, kötüdürler

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bazı bisiklet ve motor sürücüleri alt geçit ve üst geçitlerde de ısrarla ters yoldan ilerlemeye çalışmadıkları takdirde daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR