Uğur Özteke

Uğur Özteke

Otopark kültürü nasıl gelişir?

Otopark kültürü nasıl gelişir?

Benim bildiğim büyükşehirlerde trafiğin en sıkıntılı olduğu gün hafta başı yani pazartesi günleridir. Bizde ise yani Konya’mızda ise cumartesi, pazar trafiği inanın en rezil günlerdir.

“Neden” sorusuna hiç gerek yok.

Çünkü biz Konyalılar için ailelerimizle en büyük sosyal olayımız öğlene kadar yatmak öğlen kahvaltısının ardından da çoluk çocuk cümbür cemaat arabalara doluşup kendimizi AVM’lere atmaktır. Burada gezmek (!), tozmak(!) dönüşte de eve ekmek alıp çıkmak en büyük sosyal olayımızdır.

Çoğunluk böyle bir hafta sonu düşüncesinde olunca şehir içi trafik de en hareketli günlerini yaşar. Durum böyle olunca ana caddelerde yollarda pak yerlerinde dert elvan elvan olur.

Dün sabah 8.30 sularında şehir merkezinde bir noktaya geldim. Bir arabanın başında üç beş kişi. Araç git gel yapıyor. Birilerini beklediğim için bu insanlar ne yapıyor? diye bakmaya başladım. Anladım ki bir otomobil pak halinde ki vatandaşın arabasının arkasına kaldırıma park etmiş gitmiş.  Vatandaşın çıkma şansı yok. Üç beş kişi bu arkadaşa muavinlik yapıp arabayı çıkartmaya çalışıyorlar ama nafile. Bizim de biraz matematik gözümüz var ya. Dayanamadım indim arabadan “Abi ne uğraşıp duruyorsunuz? Bu araba buradan çıkabilir mi? Polise haber versenize” dedik.

Cevap “Abi aradık. Polis otomobil sahibine mesaj atmış” !!!

Vay anam vay. 

Polis ne yapsın, normal vatandaş ne yapsın?

Nasıl bir mantıktır ki duran bir arabanın arkasını yanlamasına öyle bir kapatacaksınız ki o aracın sahibi gelse ölse çıkamaz.

Bu olay bir kültür meselesi. Bu durum insani bir olay.

Kusura bakmayın bizde de biraz eksiklik olunca ortaya böyle akıl ermez görüntüler çıkıyor. Haaa o araç ne oldu bilmiyoruz.

Çünkü biz tekrar yolumuza devam ettiğimiz zaman “Gel git, sağ yap sola kıvır”lar devam ediyordu.

Bugün pazar kimseyi kızdırmak yok.

O zaman polisten sık sık ve özellikle de dün yapılan yoğun uyarıyı buradan okurlarımızla bir kez daha paylaşalım ve küçük bir örnek verelim.

Polis hepimizi uyarıyor “Telefonla kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp bankaya para yatırmanızı  ve bir yere para altın bırakmanızı isteyenlere inanmayın”

………

Konya’mızda da ne acıdır ki çok akıllı fikirli insanların bu tür tuzaklara düştüğünün canlı şahidiyim. Bu yüzden de kimseyi kınayamıyor dahası korkuyorum.

Çünkü bu işler büyük konuşmaya gelmez.

Ayak üstü en son olarak da Meram Yeni Yol’da battı çıktının altında eliyle parasını bu akıl almaz sahtekar dolandırıcılara teslim eden dostumun zekasını bildiğim için sadece susuyorum ve insanlık adına başta kendim olmak üzere tüm okurlarımızı uyarmak istiyorum.

Sizlere ve hepimize iyi pazarlar…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Güven ruh gibidir, terk ettiği bedene asla geri dönmez.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Park yapılmasın diye belediyenin çaktığı sert plastik babaların üzerine çıkıp park yapmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR