Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Pusula 10 Yaşında

Pusula 10 Yaşında

2010 Ağustos’unda HABERDAR adıyla yayın hayatına başlayan gazetemiz, 2014 Ocak ayında yönetim kurulu kararıyla adını PUSULA olarak değiştirmiştir. Kuruluşundan bu yana 10 yıldır Konya kamuoyuna hizmet etmektedir.

2013’ün sonlarında bir araya geldiğimiz ekiple PUSULA maceramız başlamıştı. Bugün yolumuza heyecanla devam ediyoruz.

10 yılı devirmek kolay iş değil. Basın camiasının durumunu yakından izleyenler bilirler. Bilmeyenler için kısa tarihi özet geçeyim.

Konya merkezde basılı gazete sayısı 6-7’lerde iken bir furya başladı. Mevcut gazeteler birbirlerine inat bünyelerinde ikinci bir gazete çıkarmanın derdine düştü. Bu durum Konya medyasının dengelerini değiştirdi. Yeni gazete patronları ortaya çıktı.

İpin ucu kaçtı mı bir daha ele almak zordur. Bir ara Konya merkezde gazete sayısı 16-17’lere kadar çıktı. Derken kerhen yapılan toplantılar neticesinde bugün 11 basılı gazete yoluna devam ediyor. İlçe gazetelerini de göz önüne alırsak aslında birçoğunun yine kerhen yayın hayatına devam ettiğini söylemek yanlış olmaz.

PUSULA, Konya’da gündem oluşturabilecek ağırlığa sahip birkaç yayın organından biri pozisyonunda. Bunun örneklerini defalarca yaşadık.

Lakin henüz çocuk yaşta. İlerleyen yıllarda aynı azimle çok daha güzel günler göreceği kesin…

Kuruluşundan bu yana bu gazetenin herhangi bir biriminde görev almış emek sarf etmiş herkese teşekkür ederiz.

Bugünkü kadro, öncekilere göre genç, dinamik ve daha bir heyecanlı… Bayrağı ileriye taşımak için canhıraş bir mücadele içinde. Rabbim muvaffak eylerse bu şehir için yapacak daha çok işimiz, alacak daha çok sorumluluğumuz olacak.

10. yılımızla ilgili ilk olarak dostlarımızla birlikte olacağımız bir lansman düşündük. Ne var ki pandemi süreci birçok şeye engel olduğu gibi bu alanda da önümüzü tıkadı.

Gazetemize ilk günden beri destek veren kurumlarımızla ve firmalarımızla bütünleştiğimiz; gazetemizin son 8-10 yılından seçme manşetler sunduğumuz ALMANAK tadında çok güzel bir dergi hazırladık. Son yılların gelişmelerine bir çırpıda göz atabileceğiniz arşivlik bir çalışma oldu. Bu vesile ile 10. Yılımızı kutlayan tüm riyaset üyelerine çok teşekkür ederiz.

Keyifli okumalar. Nice 10 yıllara…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR