Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Recep Başkan Konya’yı öksüz bırakmadı

Recep Başkan Konya’yı öksüz bırakmadı

Önceki hafta kaleme aldığım yazımda;

“Recep Başkan, Siz daima çiftçiye sahip çıktınız, çiftçinin başı ne zaman dara düşse yanında oldunuz, bunun yanında yaptığınız yatırımlar, kurduğunuz tesisler ile sadece Konya’ nın değil, Türkiye’ nin de yanında oldunuz.

Şimdi ise sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin Recep Başkanın yanında olma zamanıdır.

Recep Başkanı kararından sadece bu aziz millet ve Konya çiftçisi, halkı ve kamuoyu döndürebilir” demiştim.

ZORLU BİR SÜREÇ OLDU

Recep Başkanın görevi bırakmasını içime hiç sindiremedim. Başkan onurlu insan, olur ya baskılara dayanamaz, “ne haliniz varsa görün” deyip tekrar aday olmayabilirdi. Ancak Konya, Recep Başkanı bırakmaz, tekrar ikna eder düşüncesini de hiç göz ardı etmemiştim.

Bence beklenen değil, istenen oldu ve Başkan Konya çiftçisinin ümitle beklediği açıklamayı yaptı.

Recep Başkanın Türkiye deki tatlandırıcı ithalatçılarına karşı verdiği mücadeleyi biliyorum ve yürekten destekliyorum.

Mücadelesi için, takdirlerimi ve de teşekkürlerimi sunuyorum.

Kısa ama zorlu bir süreç oldu, sonucun böyle olması Konya’ nın olduğu gibi Türkiye’ nin de kazancı oldu.

BAŞKAN ÇİFTÇİYİ ÖKSÜZ BIRAKMADI

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, hafta içi Çarşamba günü düzenlediği toplantıda kamuoyunun merakla beklediği açıklamayı yaptı.

Başkan Recep Konuk, “Ben bu güne kadar çiftçimizin arzusu hilafına hiçbir şey yapmadım. Bugün de yapmayacağım ve eğer Genel Kurulda üretici ortaklarımız yine yük senin omuzlarında, derlerse emriniz başım üstüne diyeceğim” diyerek aday olacağını açıkladı.

Eminim ki bu açıklama ile Pankobirlik Genel Başkanlığına aday olmayı düşünen, ya da kendi adamlarını aday göstermek için perde arkasından Hacivat ve karagöz oynatanları hayal kırıklığına uğrattı.

İşin özü siyasi ve ticari rakiplerinin hevesleri kursaklarında kaldı.

DERLER DERLER

Basın toplantısında Başkanın söylediklerine aynen katılıyorum.

Başkan; “İnsanların birisinin koltuğu bırakmasına alışık olmadığını, onun için ben bırakacağım dediğinde arkasında bir çapanoğlu aradıklarını, aday olmama kararını açıklamasından sonra herkes bu kararın arkasında bir sebep aradı.

Dedikodu kazanı çalkalandı. Akla hayale gelmeyecek senaryolar üretildi. Aslı astarı olmayan bilgilerle iftiralar bir birine karıştı, Konya Şeker batıyor diyenler, Konya Şeker’i sözüm ona kurtarmak için tekeden süt çıkararak çiftçinin sahip olduğu bazı tesisleri satılığa çıkaran sat kurtulcular peydahlandı,

Siyasette ikbal beklediğim için Konya Şeker’den ayrılma kararı aldığım fısıldandı. Konyaspor Başkanını ilgilendiren ve kendisinin de yalanladığı ve adli süreci devam eden bir olaydan yola çıkarak Konya’nın yüzlerinin değişeceği ahkâmları da kesildi.

Çiftçi Örgütleri, STK’lar, Konya’yı yönetme sorumluluğu taşıyanlar ve özellikle de çiftçi Konya Şeker’i, Recep Konuk’ suz Konya Şeker’i de konuştu. Endişelenenler de, samimi gayret gösterenler de oldu”

Yani dediler de dediler. Denenler, dün vardı, bugün var, yarında olacak. Yani derler de derler.

Ancak çok şükür ki kervan dün yürüdü, bugün yürüyor ve yarın da yürüyecek,

Recep Başkan’ ın tekrar aday olacağını açıklamasını son derece olumlu buluyorum, “Başkana Konya’yı öksüz bırakmadığı” için teşekkür ediyor, Genel kurulda kendisine ve ekibine başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR