Uğur Özteke

Uğur Özteke

Rektör Muzaffer Hoca “tepeyi tutmuş”…

Rektör Muzaffer Hoca “tepeyi tutmuş”…

Dün Konya adına bir tarihi ana daha şahitlik etmenin heyecanı içerisindeydik. Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz Külliyesi’ne resmi olarak ilk kez giriyorduk.

Bu bölgenin Necmettin Erbakan Üniversitesi kazandırılması için zamanında yazılarımızla, görüşlerimizle naçizane biz de kendi çapımızda büyük emek vermiştik.

Bu heyecanımızdan olsa gerek toplantı saatinden 1.5 saat önce Meram’ın pardon Konya’nın zirvesinde idik. Sabahın köründe elimizde fotoğraf makinesi sağı solu çekmeye çalıştığımızı gören Rektör Yardımcısı Tahir Yüksek Hoca halimize acımız olacak ki, aldı bizi makam arabasına hem bilgilendirdi hem de gezdirdi. Ardından ilk kez bu tepede Rektör Prof. Muzaffer Şeker Hoca’nın toplantı yapacağı senato salonuna geçtik.

Dünkü heyecanımızı bugünlük bu köşemize sığdırabilmemiz mümkün değil.

Bu yüzden de izninizle bölüm bölüm önümüzdeki günlerde burası ile ilgili şahsi düşüncelerimizi, gelişmeleri ve yapılanları özel detayları sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Dün sabah Köyceğiz’e tırmanırken ne kadar heyecanlı isek, zirveden şehre doğru aşağılara süzülürken de Konya adına bir o kadar gururlu idik.

Toplantının haberlerini gazetemizde bol bol okuyacaksınız. Biz görüşlerimizi açıklayacak olursak dünün özetinde bir gerçeğe şahit oluyorduk ki o da “Rektör Muzaffer Şeker Hoca’nın bu kadar akıllı, bu kadar pratik zekaya sahip olduğunu ve bu kadar da derin gücü olduğu” idi.

Bundan sonra kimse bana bir şey anlatamaz.

Ovanın en yüksek tepesini biri bize “say” dese düşünmeden sıralamaya başlardık: “Meram, Dere, Akyokuş, Şahin Tepesi…..” eeee devam edelim hadi.

Benden bu kadar...

Ama dün gördük ki tüm bu tepelerin en zirvesine Necmettin Erbakan Köyceğiz Külliyesi el koymuş.

Dahası yerleşmeye başlamış. Hatta kök bile salmış…  

Tarihte bu gerçek vardır. “Tepeyi ele geçiren şehri kazanır”

Tüm Konyalılara ve Konya’ya gelenlere bu zirveyi bir kez olsun dünya gözü ile görmelerini tavsiye ederiz. Böyle bir yerleşkeye sahip Üniversite’nin hocaları da öğrencileri de ufuklu olur. Bu hayatın bir gerçeğidir. Stratejik değeri açısından burayı Konya’ya kazandıranlara sadece şapka çıkartılır ve dua edilir.

Bu yerleşkeye tekrar döneceğiz ama Rektör Muzaffer Hoca’nın dün anlattıkları arasında şehir ve insanımız adına bir tarihi durum daha vardı.

Sağlıksız bir hayat düşünülemez değil mi?

Allah düşürmesin ama buraları da eksik etmesin.

Meram Tıp Fakültesi’ni de 40 yıldır gazeteci olarak takip ederim. Burası Rektör Süleyman Hoca döneminde dikey büyüme anlamında tarih yazmıştı. Ne var ki Süleyman Hoca sağlık adına bu eserleri kazandırırken başta imar ruhsatları olmak üzere mahkeme mahkeme de sürünmüştü.

Tabii Göğüs Hastanesi günlerinden bu yana aşağı yukarı 60 yıldan bu yana gelişerek büyüyen Meram Tıp bir yanda da bina olarak ömrünü tamamlamıştı.

Buraya kazma vurmanın zamanı gelmiş hatta geçmişti. Ancak bu binalarda insana can veriliyordu. Şifa veriliyordu. Dert derman oluyordu. Bütün bunlar bir yana içeriden buraya kazma vurulmasının konuşulması bile çok büyük risk idi. Taşlar yerinden oynardı. 

Ve Muzaffer Hoca dün açıkladı. Meram Tıp’taki tam 6 blok (A Blok da buna dahil) yıkılacakmış!...

Bu Meram Tıp tarihinde devrim niteliğinde bir karardır.

Muzaffer Hoca altını çizdi. “Hastamıza sağlığını yeniden kazandırmaya çalışırken o ıhlamur ağaçları yine olacak” dedi.

Ve Rektör Hoca bir yerde itiraf da etti. “En iyi hocalar bizde, en iyi cihazlar bizde ama sağlık sektöründe turizm yani otelcilik yönünde geri kaldık. Bunu yeni yapılanma ile en üst düzeye çekeceğiz”…

İşte insanlık adına gerçek budur.

Yerimiz bitti. Ama Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz Kampüsü, Meram Tıp ve Rektör Muzaffer Hoca ile daha çok şeyler yazmaya inşallah devam edeceğiz. Ama bu vesile başta Rektör Muzaffer Hoca ve çalışma arkadaşlarına, bu işleri başlatan dönemin valisi Aydın Nezih Doğan’dan, Valimiz Muammer Erol Bey’e, Büyükşehir Başkanı Tahir Akyürek’e, Meram’ın eski Başkanı Serdar Kalaycı ile mevcut Başkan Fatma Hanıma, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve unuttuğumuz herkese insanlık adına sonsuz sevgi ve saygılarımızı sunarız.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bilginin efendisi olmak istersen, çalışmanın kölesi olmalısın.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Beyşehir yolu üzerindeki okulların öğrencileri ana cadde üzerinde oyun oynamadıkları zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR