Uğur Özteke

Uğur Özteke

REKTÖR ÖZÇELİK VE YENİ BİNA TEKLİFİ…

REKTÖR ÖZÇELİK VE YENİ BİNA TEKLİFİ…

Konya bilim dünyasından eğitimine, sanayi ve iş hayatından siyasetin göbeğine kadar belli büyük dahası üst kesimin yakından ilgilendiğini Teknik Üniversitemizin rektörü geçtiğimiz hafta içerisinde atanmıştı. Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik Hoca aldığımız bilgilere göre, biz bu satırları yazarken (dün) şehrimize geliyordu ve bugün de devir teslim töreni ile makamı devir alacak.

Hocanın atama kararı basında bizim gazetede olduğu gibi sadece haber amaçlı ve cılız yer aldı (!).

Oysa buna en başta biz de davul çala çala ortalığı birbirine kattığımız Teknik Üniversite olayından sonra Rektör Hoca’nın açıklanmasına en başta siyasiler olmak üzere kimseden tık çıkmadı. Ama yarın bakın görün hoca makama bir otursun hepsi sıraya girecek “hayırlı olsun” diyecek. Konya kuyruğa girecek. 3 ay hayırlı olsun inşallah diyeceğiz.

Bugün izninizle biz geçen haftaya gidelim.

Hocanın atama kararının açıklanmasının ardından gece yarısı itibari ile kazan önce üniversite camiasının içinde kaynamaya başladı.

Çünkü Konya üniversite camiasında veya Konya’da bulunanların hayali ya da beklentileri Selçuk’tan bir hocanın buraya rektör olarak atanmasıydı.

Hatta bu konuda öyle profesör hocalarımız vardı ki o isimlerin kimi Külliyeye ulaşmış, kimi de Sayın Devlet Bahçeli ile bire bir görüşmüşlerdi. Bu konuda çok büyük ümitleri olan hocalar daha sonra aynı oranda hayal kırıklığı içerisinde idiler. “Bu işlerde Sayın Genel Başkan Bahçeli’nin gücünü de gördük” (!) diyorlardı.

Öte yandan başta Sanayi Odamız olmak üzere odalarımızın arkasında durduğu gerçekten de çok kaliteli bir isim daha vardı.

Neyse biz bilimin bu siyasi yönüne girmeyelim. Zaten yanlış işler bunlar. Ama kesinlikle Babür Hoca’yı tenzih ediyorum bilimde de Karadeniz’in gücünü bir kez daha görmüş olduk. Zaten biliyoruz da bir kez daha şapka çıkarttım. O eli bulsam şimdi gidip yine öperim.

Bizim üniversitelerde yok Karadeniz’in gücü, yok bunun adamı, yok böyle yerleştirme, yok ASELSAN … işlerini filan bilmem. Anlamam da kaale de almam. Tek bildiğim gördüğüm ASELSAN’ın gücü deyip geçiyorum.

Haaaa diğer yandan sitem edenler de bir yere kadar haklılar. Üniversitenin ciğerini, içini, dışını, artısını, eksisini bilen bir isim çok rahat eder miydi? Ederdi…

Ne olacak canım belki böylesi daha iyi olur. Hatta Babür Hoca yardımcılarını bile dışarıdan kendisi getirsin. Nasıl olsa bizden bir cacık olmayacağını yine gördük.

Tabiii bu işin iç kısmıydı.

……………

Atamanın olduğu gece bazı işin bilimsel yönünde olan beyinli, ufuklu dostlarımıza sorduk “Kimdir yeni Rektör Hoca”

Bakın gece bize yazılanların bir kısmını hem de hiç noktasına dokunmadan yazılanları gelin birlikte okuyalım;

“Hoca Gebze Teknik Üniversitesi rektör yardımcısı, Makine Mühendisi, Artvinli... Hayırlısı..

Mühendislik Fakültesi Dekan V. Enerji Teknolojileri Enstitüsü Müdür V. , Savunma Teknolojileri Enstitüsü Müdür V. ve Gebze ÖSYM Koordinatörlük görevini yürütüyor.

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü ve ASELSAN'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte iken, ASELSAN Genel Müdürlüğü görevine atandıktan sonra başarılarından dolayı adından sıkça söz ettiren Prof. Dr. Haluk Görgün Hocanın Gebze Teknik Üniversitesinin adını Dünya'ya altın harflerle yazdırmasında emeği geçen kişilerden.

Bizim için ASELSAN bağlantısı çok değerli.

Savunma Teknolojileri Enstitüsü Müdürlüğü yapması da.

Yazdığımız rapor işe yaramış gibi gözüküyor.

Konya güzel bir iş yaptı.

Konya Teknik Üniversitesi inşallah ülkemizin en değerli üniversitelerden biri olacak.

Umutlarım tekrar yeşerdi.

Desteklerin için çok teşekkür ederiz Uğur Abi….” 

………………………..

Bu da Rektör Hoca için farklı bir görüş idi.

Biz ayağının tozu ile şehrimize gelen rektör Babür hocamıza “Hoş geldiniz, Cenab-ı Allah’ım mahcup etmesin. İnşallah başarılı olursunuz. Çünkü sizin başarınız Konya’nın başarısı olur hocam” diyoruz.

……………

Bir de yazımızı tamamlamadan Mevlana Üniversitesinin yeri ile ilgili olarak Sayın Ahmet Sorgun Bey’in televizyon ekranında bizzat söylediği bir konuyu hatırlatarak tamamlayalım.

Çünkü şimdi tam zamanı.

Karşımızda da Sayın Cumhurbaşkanımızın atadığı isim var iken. 

Malum Mevlana Üniversitesi’ne yani otelin yanındaki yere el konuldu ve atıl vaziyette bekliyor. Bildiğim kadarı ile otel ile de mahkemelik bir durum var. Sayın Sorgun’da bunu resmen, alenen söylediğine göre burası Teknik Üniversitenin Rektörlük binası olarak kullanılmaz mı?

Bana o gece aktarılanlara göre Sayın Sorgun televizyonda “Konya Teknik’in rektörlük binası el konulan Mevlana Üniversitesi binası olacak” demiş…

Eeeeee o zaman…

******

Biz sadece gündemi değerlendirdik. 

Gerisi büyüklerimizin bileceği iş.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ben söylediklerimden sorumluyum sizin anladıklarınızdan değil.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hocacihan parkında yiyip içip dinledikten sonra o güzelim çimlere rezil bir biçimde çöplerimizi bırakıp gitmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR