Uğur Özteke

Uğur Özteke

Rektör Şahin Hoca’ya saygım her geçen gün büyüyor

Rektör Şahin Hoca’ya saygım her geçen gün büyüyor

Selçuk Üniversitesi camiasından çok, şehre mal olan “o” malum seçimlerin ardından Prof. Dr. Mustafa Şahin Hoca, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da atanınca hocanın o en az 10 yıllık hayal ve hedefi gerçekleşiyordu.

Mustafa Hoca’nın atandığını Küba’da öğrenmiştim. Neyse dönüş sonrası “o makam a oturduktan sonraki gelişmeleri biraz daha yakından takip etmeye başladık.

Seçim öncesi tüm rektör adaylarına üniversite camiasına yakışır bir seçim içerisinde bulundukları içinde teşekkür ederiz. Selçuk Üniversitesi’nin şanına, şehrinde en eski üniversitesine yakışanı da bu idi.

Mustafa Hoca atanır atanmaz A takımını oluşturmaya başlamıştı.

Kim ne derse desin üniversitesinin geleceğini rektörü kadar, rektörünün beyin takımı belirleyecektir.

Selçuk Üniversitesi’nde son yıllarda kilitlenen, el kol bağlayan sistem ortadan kalktığına göre Üniversite’nin önümüzde yapılacak çok ama çok işi var şimdi.

Rektör Hoca önce yardımcılarını atadı.

Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu…  Abdullah Hoca’nın bu göreve geldiğini öğrendiğimizde de biz hala yurda dönmemiştik.  Ama şok oldum. İnternette gözlerime inanamıyordum. Abdullah Hoca’yı yakından bilenler bilir. Ama bilmeyenler için iki cümle etmeden yapamayacağım. Abdullah Topçuoğlu Hoca bu üniversitenin en derinlerindeki üç isimden birisidir. Aynı zamanda Konyalı da olan Abdullah Hoca sadece üniversitenin değil Konya’nın yakın zaman geçmişine ve bugününe de hakim olan ender isimlerdendir. Abdullah Hoca’nın bu görevi kabul etmesinin de birinci şartı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ikincisi ise Mustafa Şahin Hoca’ya yıllardır vermiş olduğu derin destektir. Ama tüm bunlara rağmen Abdullah Hoca ile Mustafa Şahin Hoca’nın bilinmeyen birlikteliklerini yakından bilmeme ve takip etmeme rağmen Abdullah Hoca’nın bu işe “tamam” demesi inanın hâlâ beni şok ediyor. Son cümle “Abdullah Hoca bu görevde bulunduğu sürece Selçuk Üniversitesi Mustafa Hoca ile tahminlerin ötesinde büyüme sürecine girecektir”…

Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut… Kendi alanında bir insanın kendisini her geçen gün yetiştirmesinin ve dengeli olarak gelişimi hazmederek merdivenleri tırmanmasının bir canlı örneğidir Kağan Karabulut Hoca. Kağan Hoca’nın derinliğini değil ama Süleyman Okudan Hoca döneminden bu yana çalışmalarını çok yakından izleyen bir isim olarak Kağan Hoca “bir temiz yönetici, bir sistemli ve çalışkanlık abidesi” profesördür.

Prof. Dr. Hüseyin Kara… Hüseyin Hoca’yı yakından bilmez sadece duyar dinlerdim. Ama ailesindeki başarılı isimlerle oturup kalktığımız için aileyi bilirdik. Hüseyin Hoca’nın üniversite içerisindeki çalışmaları, kimliği, akademik hayattaki performansı Rektör Şahin Hoca’nın tercihindeki önemi daha iyi anlamamızı sağladı.

Prof. Dr ……… ! …. Evet yakında bence Mustafa Şahin Hoca yeni rektör yardımcısı ile dördüncü ismi de tamamlamış olacak. Bu bölümde gelişmeleri aktarıp, bildiklerimizi yazıp pişmiş aşa su katmayalım. Ama bu atama olduğu zaman da inşallah yazacağız, Rektör Mustafa Şahin Hoca bu A takımı ile inşallah üniversite, Konya, Türkiye ve insanlık adına tarihi kalıcı imzalar atacaktır.

Rektör yardımcılarının ardından Mustafa Hoca ekibi ile tam bir uyum içerisinde dekanlarını atamaya başladı. Üniversite camiamız kusura bakmasında hocalarımız da elleri boşa çıktığı zaman dedikodu yapmaya seven insanlardır.  Şu dekan şucu, bu dekan bucu… laflarını işitmeye başladık.

Asla kabul etmiyorum. O hocaların dün şöyle böyleci olmaları ile vakit kaybedilecek zaman asla yoktur. Bu isimler bugün üniversite için en ideal dahası kendilerini ispat etmiş alanlarındaki 1 numaralardır.

Helal olsun Mustafa Hocam. Çok isabetli nokta atamalar yaptınız ve de yapıyorsunuz. Cenab-ı Allah mahcup etmesin.

Tüm bu güzelliklere rağmen işiniz çok zor.

Üniversitenin değil şehrin sizden beklentisi çok yüksek.

Şu bir gerçek ki özel insanların özel yetenekleri ile ortaya çıkardığı bir melodi için ilk aşamada iyi bir akort gerekir.

Bu ekip bu özel ve güzel eserin farklı akortları ile ustasının elinden inşallah en güzelini ortaya çıkartacaktır.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayat bize her zaman ikinci şansı verir, biz de adına yarın deriz.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Otogar kavşağında kırmızı ışıkta iki araçlık yer yerine tam ortaya durarak bir araçla trafik akışını aksatmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR