Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

RIZA HOCA’YA MEKTUP

RIZA HOCA’YA MEKTUP

Ülkemizde birçok takım kadro mühendisliği konusunda sıkıntı yaşıyor, bazı takımların kadrosunda farklı mevkilerde şişkinlik varken, bazıları yedek kulübesinde oturtacak adam bulamıyor.

Konyaspor yönetimi geldiğinde yaptığı en güzel işlerden biri çok da değinilmeyen kadro mühendisliği oldu belki de takıma ciddi manada yük olabilecek oyuncuları döviz dengesizliği başlamadan önce elden çıkarmak Konyaspor’u bir anlamda batmaktan kurtarmakla eş değer olsa gerek.

Ligde kalmamızda pay sahibi olan Sergen Yalçın ve ekibine teşekkür edilmiş ve kendi çizgilerini çizerek ve birçok konuda taviz vermeyerek Rıza Çalımbay ile anlaşmışlardı. Kimilerine göre Sergen kalmalıydı kimilerine göre Sergen’in gitmesi doğru olsa da gelecek isim Rıza olmamalıydı. Sezon içerisinde alınan sonuçlar ile kasıtlı ya da kasıt olmadan birçok algı yönetimi ve fikir paylaşımı olacaktır. Rıza Çalımbay kadro ne kadar geniş olursa doymayan teknik adamlardan; bence yönetim eline Konyaspor tarihindeki en iyi kadrolardan birini verdi. Rıza Hoca 4-4-2 sistemiyle başladığı sezona ister bu takım bu kadro ile bu sistemde SOS verir uyarılarını dikkate aldı deyin isterseniz mecburiyetten sistem değişikliğine gitti deyin doğru olanı bularak tek forvete döndü. Oyun içerisinde genel manada 4-2-3-1 idealini yakaladık dersek yanlış olmaz. Fakat sistemi doğru yazılan bir oyunda kadro tercihinin de bana göre yaptığı hatalar ile eleştirileri kendi noktasına çekmiş durumda.  Asıl önemli olan konu ise yersiz yaptığı açıklamalar algı yapmak isteyen herkesin ekmeğine yağ sürüyor. Bir bakıyorsunuz kampa gittiği oyuncuyu geçen sene birçok maçta yer almasına rağmen yeni keşfettiğini söylüyor, bir de bakmışsınız U21 maçında suçlu olan bizdik deyiveriyor. Bazen hiç açıklama yapmamak yanlış şeyler söylemekten iyidir. Ben hocanın maç dışında bir şeyler konuşmasının kendisine zarar verdiği görüşündeyim.

Maça geçmek gerekirse; Öncelikle kuruluş tarihimiz de olan 1922 km yol gelip giden taraftarlarımıza şükranlarımı sunmak istiyorum. Böylesine uzak bir deplasmanda televizyonu kapatıp istirahate geçenlerle bir tutmamak lazım onları.

Sayın Rıza Hocam! Takımımız maçın başından sonuna kadar oyunu karşı kaleye yıktı kabul ediyorum. Ancak şunu özellikle belirtmek gerekir ki maç daha çok Rize’nin sahasında oynanmış olsa da siz kapanan takımla maç yaptığınızı bile bile Fofana ısrarınız nedir? Hurtado tamda formayı kapmışken sakatlandı büyük talihsizlik ancak Hurtado yoksa bu takımda oynayacak adam Fofana değil Abdou Razack Traore olmalıdır.  Kapanan takımlara karşı kilidi açmakta zorlanıyoruz çünkü 2 ve 3. bölgede bağlantı yapamıyoruz bir deplasmandan puanla dönmek güzel diyoruz belki ama insanların sizi eleştirdiği kısım topladığınız değil toplayamadığınız puanlar üzerinedir. Takımınızı en az taraftar kadar tanısanız biraz fazla mesai harcasanız en az ekstra bir 5-6 puan gelebilirdi. Rizespor oyun anlayışı gereği topu size verip beklediğini unutmamak gerekir. Bahanelere sığınmamak gerekir, saçımızı başımızı yolduğumuz Antalya, Fenerbahçe, Bursa, Beşiktaş maçlarına rağmen lider ile aramızdaki puan farkı 6 olması sevindirici, düşme potası ile aramızda 5 puan oluşu ise düşündürücü. Rıza Çalımbay’ın şu aşamada gitmesine taraftar değilim lakin Galatasaray maçına kadar olan kısımda toplayacağı puanlar hocanın kaderini belirleyecektir.  Maç sonlarına doğru Rize tribünlerinden daha önceden Trabzonspor forması giydiği için Uğur Demirok’a çok çirkin küfürler eden Rizelileri kınıyorum. Maçtan sonra Uğur’un yaptığı tribünleri kışkırtmak değil ben şu an Konyaspor forması giyiyorum demekten başka bir şey değildir. Üstelik Rizeli oyuncuların kendi tribününe forma atmak isteyen bir oyuncuyu neden engellemeye çalışıp kart yediklerine halen anlamış değilim.

Sonuç olarak; bu puan kayıpları umarım Konyaspor’u ilerleyen haftalarda zor duruma sokmaz bu haftayı da ilk 8 içerisinde kapattık. Başakşehir ile oynanacak maçta alınacak galibiyet hem hocaya kredi verecektir hem de takıma özgüven.

Maçın Sözü;  Geç yağan yağmurlar, hayat vermez kurumuş çiçeklere.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR