Uğur Özteke

Uğur Özteke

Şehitlik Çok Güzel Olacak Ama…

Şehitlik Çok Güzel Olacak Ama…

Başkan Tahir Akyürek’i geride kalan beş yıl içerisinde başta metro ve tramvay konularında eleştirebiliriz. Mesela Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanın bizzat katılımı ile gerçekleştirilen Ankara’nın yeni metro hattının hizmete giriş törenini izlerken nasıl karnımın burduğunu ve fesatlıkta tavan yaptığımı bir Allah biliyor bir de ben.

Türkiye’nin en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gösterilen (Bizim de öyle gördüğümüz) Melih Gökçek yıllar önce “metro yapacağım” diye başladı. Yıktı döktü, kazdı bozdu ama eninde sonunda parasını pulunu borcunu devlete yıkıp Ankaralıya nefes aldıracak nefis bir metro hattını şehrine kazandırdı. Nasıl olsa bu borcu millet olarak biz ödeyeceğiz ve bunun farkına bile varmayacağız değil mi?

Neyse bugünkü yazımızın konusu zaten bu değil.

Bugün Tahir Başkan’ın üzerinde özellikle durduğu ve Mezarlıklar Müdürlüğü’nün de şehir merkezindeki tüm mezarlıkları duvarlarından tutun da, içerisindeki modern bilgi işlem merkezlerine kadar nasıl örnek hale getirdiğini, kabristanları sık sık gezen birisi olarak biliyoruz.

Mezarlıkların beş yıl öncesi ile bugünkü halini bu değişime şahit olmayan insanlara tarif etmek kelimelerle mümkün değil.

Ancak önceki gün bir okurumuz şehitlikten çektiği fotoğrafları bizimle paylaşıyor ve gördüklerinin üzüntüsü ile de dert yanıyordu. 

foto-1-003.jpg

foto-2-003.jpg

foto-3-001.jpg

Fotoğraflardan anladığımız kadarı ile şehitlikte yeni bir çalışma var. Hem de oldukça hummalı. Bu çalışmalar bitince şehitliğin de çok güzel olacağına inanıyoruz. Ne var ki bugün itibari ile kabristanı gezen insanlarımız görüntülerden üzüntü duyuyor.

Buradan mezarlıklar için çırpınan ve toprağın altını iyi bilen dahası bunu bizzat yaşayan görevlilerden ricamız bu çalışmaları biraz daha derli toplu olarak yapmalarıdır.

Çünkü Ankara’dan sadece anasının babasının kabrini ziyaret için gelen insan sadece gördüklerine inanır. Empati yaptığımız zaman da hak veriyoruz. Ama biz mezarlıklar konusunda Başkan Akyürek ve ekibinin hassasiyetini de çok iyi bildiğimiz için “lütfen biraz daha dikkat” diyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bu gidişle utanmaktan utanan bir nesil gelecek.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Okul servis aracı Hocafakıh Alt Geçidi’nin girişinde park yapmadığımız zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR