Uğur Özteke

Uğur Özteke

ŞERİATIN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ…

ŞERİATIN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ…

Biraz sonra aşağıda okuduklarınıza sizde şaşıracaksınız. Aslında bizde önce duyduklarımıza sonra da gördüklerimize inanmakta zorluk çektik ama yapılacak bir şey yok ki.

Önce alınmış bir mahkeme kararı var.

Üstüne üstelik şehri yönetenlerin mütevazi anlayışlarından dolayı OHAL yaşıyoruz.

Bu yüzden bizim özellikle adalet konusunda yorum yapma şansımız dahi yok. Haa zaten bunu kimse yapamaz. Ama gözü kör olsun biz sözüm ona yerel gazeteciyiz ya. Vatandaşın, okurlarımızın sesi, gözü, kulağı olacağız ya, derdi olanın derdini yazacağız.

Yok vallahi böyle bir şey yok. Ne olur OHAL dönemi bitinceye kadar bize bir süre izin verin. Ya da katlanmaya çalışın. Lütfen.

Sadece Karapınar’dan ve Konya’daki Karapınarlılardan gelen durumu yorumsuz olarak sizlerle paylaşayım ve ağrımayan başımızı ağrıtmayalım.

Malum MHP Konya merkezde, merkez ilçelerde ve tüm ilçelerde kongre yapıyor. Ama Karapınar’da mahkeme heyeti bu kongrenin “kamu düzenini bozacağı” gerekçesi ile seçimlerin referandumdan sonraki ileri bir tarihte yapılmasına karar vermiş.

foto-1-281.jpg

Şimdi bir grup Karapınarlı kimseye bir şey diyemeyince bize isyan ediyorlar. Vay efendim “Her yerde kongre yapılıyormuş da kamu düzeni bozulmuyormuş da Karapınar’da yapılınca niye bozuluyormuş” …

Yapmayın etmeyin Allah aşkına. Bu hukuki karara itirazınız varsa gidin bir üst mahkemeye müracaat edin.

Biz dün dahi bizi bu konuda arayan tüm bu tanıdık dost isimlere telefonlarımızın da dinlendiğini bile bile tek bir cümle ediyorduk “Şeriatın kestiği parmak acımaz” ...

Siz de seçim heyecanınızı ileri bir tarihe erteleyiverin. Sonuçta ölüm yok ya.

İNSAN OLAN BUNU YAPAR MI?

trafo-(2).jpgtrafo-(3).jpgfoto-4-099.jpgfoto-5-057.jpg

Bu fotoğrafları da dün sabah bir okurumuz attı.

Yer Ferhuniye Mahallesi Ağırtopçu Sokak girişi imiş.

Türk Telekom’a ait bu trafo.

Tüm okurlarımızdan özür dileriz ama bunu bir insan yapamaz. Bir hayvan trafoya zarar vermek istese bu kadar zararı veremez. Düşünüyorsunuz, önünüze iki yol çıkıyor. Bunu yapanın ya akıl sağlığı yerinde değil ya da vatan hainidir.

Sizin aklınıza başka bir şey geliyor mu?

KİTAP FUARINDA İNDİRİM KONUSU

Dün kitap fuarı ile ilgili birkaç sitemi ima etmiştik.

İşte bir okurumuz önce şöyle yazıyor;

“İş Bankası yayınlarına gidiyorsunuz, 20-30 kitap var masanın üzerinde, indirim yüzde  20. Görevli diyor ki kitaplarımız bitti, sipariş verdik kargoda! Zaferdeki İş Bankası mağazasında indirim oranı yüzde 30! Yapı Kredi aynı şekilde. Timaş standında 300 kitap bir masanın üstüne yığılmış masa yıkılmak üzere!

Bakan, çeken yok!

Kısaca organizasyon kalitesi Konya Büyükşehir Belediyesi!

Şaşırdık mı? Tabi ki hayır! Çünkü KBB'nde kalite bu kadar! Daha iyisini yapmalarını bekleyemeyiz!

Kalite bu kadar ya işte!”…

Aynı okurumuz olduğunu tahmin ettiğimiz bir isim telefonla da aradı yukarıdaki cümleleri biraz daha geniş tutup anlattıktan sonra “Bu resmen kandırmaca abi indirim filan yoktu. Biz kitapevlerinden bu kitapları çok daha ucuza aldık. Alıyoruz. Bunu stant görevlilerine de ilettik” diyordu.

………..

Tabii tekrar diyoruz. Gidip görmedik. Ancak iki tarafı, dahası memnun olanları da olmayanları da dinlemek bizim görevimiz.

Sonuçta bu işleri yapanların da morallerini bozmamak lazım. İyi niyetle üretilenlerin eksik ya da sıkıntılı konularını direkt söylemek gerekir diyorum.

Her yıl bir öncekinden daha iyi olacak inşallah diyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Olumlu ve olumsuz, sadece aynı paranın farklı taraflara bakan iki yüzüdür.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

20 adım ötede yaya geçidi olduğu halde parmaklıkların üzerinden atlayıp araçların arasına dalmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR