Ziya Uysal

Ziya Uysal

Şeytan terbiyeciliği

Şeytan terbiyeciliği

Kürt kardeşlerimizin de içinde olduğu Yüce Türk Milletinin, tükürüğüyle boğacağı kadar az sayıdaki teröriste iktidarın bu kadar çok tolerans gösterip, sokakları yangın yerine çevirtmesinin, hiçbir mazereti ve açıklaması olamaz. Yetkililer olayları ve faillerini çok güzel tanımlıyor, onlara gereken sözleri de çok güzel söylüyor ama icraat yok. Yıllar boyu molotof bombası atan hainlere karşı kolluk kuvvetlerine ancak tazyikli su ve biber gazı sıkma yetkisi verildi. Şeytan terbiyeciliği gibi, sonuç vermeyen bir uygulamaydı bu. 

   Açıklananlara bakılırsa ağırlaştırıldığı beyan edilen yeni cezalar da caydırıcı ve adil değildir. Hapis cezasının yanında, milletin malına zarar verenlere bu zararların mutlaka ödetilmesi de gerekir. Bu da yetmez halkın otobüsünü, okulunu, işyerlerini kasten yakacak kadar alçalan, bu ülkeye bu derecede kin ve düşmanlık besleyen nankörlere bu ülkenin suyunu, havasını, ekmeğini de yasak etmek gerek. Bir şey kaybedilmeden değeri bilinmezmiş.   Bu nankörler ne vatanın, ne de vatandaşlığın değerini biliyor. Öyleyse bunları bir süre kaybetmeli ve kıymetini anlamalılar. T.C. vatandaşı olmanın kıymetini anlamalarına devletin yardımcı olması gerekiyor. Bunlar gerçekten bizim insanımızsa, bizim insanımız hain olamaz, olmamalıdır.

      İşyerleri tahrip edilen esnafın zararlarını devletin tazmin etmesi iyi bir uygulamadır. Ama o paralar da halkın cebinden çıkıyor. Hainler gönlüne göre yakıp yıksın, zararı halk ödesin, ooh ne ala memleket! Bu kar maskelerine de gerçekten uyuz oluyor insanlar. Aslında mahkemeler, maske takarak suç işleyenleri halka teşhir etme cezası da verebilmelidir. Bu biraz çağdışı gibi duruyor ama yürürlükteki çağ içi cezalar da ne hırsızları, ne de teröristleri caydırıyor. Allah yar ve yardımcımız olsun. 

                        

 SELAM

 

Pusula’da yazar oldun

Söz söylemeye koyuldun

Dilinde tüy bitti, yoruldun

Anlayana selam olsun

 

Vatan, bayrak, senin aşkın

Bu sevda gönlünde taşkın

Seni kim dinler a şaşkın

Dinleyene selam olsun

 

Dinleyen az, konuşan çok

Sesini duyan bile yok

Söze herkesin karnı tok

Ariflere selam olsun

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Uysal Arşivi

SAPMA

16 Eylül 2019 Pazartesi 00:01
SON YAZILAR