Murat Güzel

Murat Güzel

Şikayetlerin Baş Konusu Ulaşım!

Şikayetlerin Baş Konusu Ulaşım!

Zaman zaman Konya’nın ve Konyalılar’ın gündemini daha yakından takip etmek maksadıyla okurlarımızdan gelen mesajlara köşemizde yer vermekteyiz. Konya’daki kamu kurum ve kuruluşları arasında işin mahiyeti gereği kendisinden en fazla şikayet edilen kurum Büyükşehir Belediyesi, en çok şikayet alan hizmet de “ulaşım hizmetleri”dir. Çünkü halkla doğrudan temasın en yoğun ve en yaygın olduğu kurum ve hizmet türü bunlardır.

Bu yüzden belediye hizmetlerinden şikayetlerin yüzde 20’sinin ulaşım hizmetlerinden olması kaçınılmaz bir yerde. Okurlarımızdan gelen e-postalarda da şikâyetlerin kısm-ı ekserisi ulaşım alanında toplanıyor.

Bu şikayetlerden önemli gördüklerimi sizinle paylayorum.

Sözgelimi bir okurumuz şöyle yazmış: “İnceminare otobüslerinin (özellikle de 23 Büyükaymanas 24 Küçükaymanas Ziya Barlas) iç temizliğinden aşırı derecede rahatsız olmaktayım. Yol boyu kusmuk kokusuyla yolculuk yapmaktan bıkmış durumdayız.”

Bir okurumuz da belediye otobüsü şoförlerinin dikkatsizliğinden yakınıyor. Okurumuza göre “Otobüs şoförleri çok dikkatsiz bir yakınımız yaralandı Mevlana Çarşında Kurtuluş otobüsü şoför yolcu inmeden yürüdü gereği yapılsın! Konya Büyükşehir Belediyesi ikide bir çiçek böcek yapacağına otobüsleri düzenlesin. Selçuklu Belediyesine duyurulur gereği mutlaka yapılsın adaletsiz olmayın şoförleri ya kovun yada bilgilendirin bilmiyorsa sürmesini oturmasın o koltuğa şoförüm diye yetkililere duyurulur.”

Başka bir okurumuz ise yeni tramvaylardaki koltuk aralıklarının kısa oluşunu yazıyor. Okurumuz bu durumu fotoğraflamış da. İşte okurumuzun yorumu ve fotoğrafı: “Konya'ya yeni getirilen tramvayların koltukları bir birine çok yakın. Ne kadar dikkatli oturulsa da karşılıklı fiziksel temaslar (diz dize) gerçekleşmektedir. Özellikle bu durum karşı cinsler arasında olumsuzluklar teşkil etmektedir. Oturakların karşılıklı olması gelenek göreneklerimize, örf ve adetlerimize, dini içeriklerimize, yaşam tarzımıza vs. uymamakla birlikte ve kişileri rahatsız etmektedir. Karşılıklı oturaklarda ki aralarda ki mesafelerin arttırılması olanaklar dahilinde mümkünse karşılıklı olması yerine koltukların tek yöne dönük olmasını tüm Konya adına istiyoruz.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR