Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

SN. KALAYCI VE SN. GÖNEN VEKİLLERİMİZ DE ÖZÜR BEKLİYORLAR MI?

SN. KALAYCI VE SN. GÖNEN VEKİLLERİMİZ DE ÖZÜR BEKLİYORLAR MI?

       Sonucu mutlulukla biten Türkiye-İzlanda milli maçı başlangıcında saygı duruşundaki olmamasını dilediğim protestonun yankıları devam ediyor. Maraton programında en son Sn. Tümer Metin maçta olduğunu ifade ederek olayın yazıldığı gibi olmadığını söyledi ve taraftarımıza övgüler getirdi. Suç varsa bile şahsiliği, masumiyet karinesi, yargısız infaz, münferit olayların herkese mal edilemeyeceği gibi dillerden düşmeyen sözcüklere karşın Sn Bahçeli de “Konya halkı özür dilemelidir” buyurdular. Benim merakım vekillerimiz Sn. Mustafa Kalaycı ve Sn. Mustafa Sait Gönen beyefendiler de aynı fikirdeler ve özür beklentisindeler mi? Açıklasalar da öğrensek.

KALDIRIM

 Belediyedeki ilk encümenimde Fen İşleri Müdürlüğü “çalışmalar esnasında diğer kamu mallarına verilecek zararların Encümen kararı olmaksızın Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ödenebilmesine izin veren” bir gündem getirmişti yıllar önce. “Şart mıdır? Zarar vermeksizin yapılamıyor mu bu çalışmalar?” diye sormuştum ve “İmkansızdır, şarttır” cevabı almıştım. Yıllar içinde koordinasyon kurulları oluşturuldu, ortak altyapı planları yapıldı ancak bir kuruluşun yaptığını diğer kuruluşun bozmasını önlemek mümkün olmadı güzel ülkemde. Hatta aynı belediye önce asfaltı yaptı, ertesi gün kazıp altyapı başlattı. Tabii sonuç boşa giden  emek ve paralar oldu her zaman.

       Kaldırımlar ülkemin bence kanayan bir diğer yarası, bir savurganlık örneği. Ben bir çok ilde beş yılı geçen kaldırım görmedim. Yükseklikleri, yayaların kullanımında olması, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırması hedeflenen kaldırımlar genelde Belediye yan kuruluşlarının davetleriyle yaptırılır, genelde taşeron eliyle inşa edilir, genelde her seçim döneminde tekrarlanır ve ciddi kamu israfı nedenidir. Çankaya Belediyesi  “renkli, desenli asfalt kaldırım çalışması” ile dikkat çekiyor bu yıl. Teknik olarak pürüzsüz yüzey elde etmek ve kaldırımın dayanıklılığını artırmak amacıyla asfaltın üzerine kilit taş ve taş deseni özelliğine sahip renkli desenli asfalt kaldırım, estetik açıdan göze hoş görünmesiyle dikkat çekiyor. İlk olarak kenar bordür taşını yerleştiren ekipler, zemin boşluğunu iki kat asfalt ile kaplarken çelik halat desen kalıpları ile de renkli ve desenli asfalt kaldırımın son şeklini veriyorlar. Asfalt ve çelik halat desen kalıplarının zemine sıfırlanması için kompaktör yardımıyla sıkıştırma işlemini tamamlıyorlar. 20 yıl dayanması planlandığı açıklanan bu yöntem umarım yaygınlaşır ve kazanan hem bizler hem kamu olur. Malum bizde yapılan kaldırımlarda üzerine çıkan araçlar nedeniyle kısa sürede deformasyon gerçekleşir ve düşmeler, ayak travmaları, burkulma hatta kırıklar eksik olmaz maalesef. Saygı ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR