Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

SN. YILMAZ VURAL “İNADIM İNAT”  KİTABINDA BİZDEN  DE  SÖZ ETMİŞ

SN. YILMAZ VURAL “İNADIM İNAT”  KİTABINDA BİZDEN  DE  SÖZ ETMİŞ

Yılmaz Vural... Türk Futbolunun nev-i şahsına münhasır teknik adamı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademisi, Futbol İhtisas Bölümü mezuniyetleri peşi sıra hayallerinin mesleği teknik adamlık kariyeri için Köln Spor Akademisi eğitimini de tamamladı. Teknik adamlık görevine 6 Nisan 1987 tarihinde Malatyaspor’da Sn.Özkan Sümer’in yardımcılığı ile başladı. Şu ana kadar 35 kez takım çalıştırdı. Bursaspor’da üç kez görev aldı. Konyaspor Sn. Vural’ın 4 Eylül 1998-24 Şubat 1999 ve 17 Şubat 2011-30 Haziran 2011 tarihleri arasında iki kez görev aldığı takım.

Konyaspor Sn. Vural ile ilkinde bugünün Süper Ligi’ne terfi; diğerinde Süper Lig’de kümede kalma hedeflerine ulaşamadı. 1998-99 sezonunda Sadi Tekelioğlu’ndan sonra göreve gelen Yılmaz Vural döneminde Kombassan Konyaspor ilk maçında Bakırköyspor’a evinde 2-1; ikinci maçında Başakşehir’e evinde 4-0 yenilip ligdeki ilk galibiyetini Kilimli Belediyespor’u deplasmanda 3-1 yenerek aldı;  beş maç üst üste kazanmasına, Sarıyer’i ve Başakşehir’i deplasmanlarda yenmesine rağmen Sarıyer ve o zamanki adıyla Başakşehir’in ilk ikiye girerek Yükselme Grubuna kaldığı sezonda kademe grubunu dördüncü tamamlıyor ancak klasman grubu maçlarında daha da kötü bir performans göstererek hedefinden uzak kalıyordu.

Sn. Vural’ın Konyaspor’da ikinci kez görev aldığı 2010-11 sezonunda ilk maçı Büyükşehir Belediyespor ile evimizde golsüz beraberlikle başladı, 16 puanla 16. sıradaki ekibimiz Yılmaz hoca ile Antalyaspor, Manisaspor, Beşiktaş, Kasımpaşa, Sivasspor beraberlikleri, deplasmanda Kayserispor galibiyeti ile küme düştü. Bu dönemde Konyaspor, Yılmaz Hoca ile 13 maçta 1 galibiyet, 6 beraberlik, 6 mağlubiyet ile hedefine ulaşamadı. (yazımın bu bölümü için Türkiye Ligleri istatistiklerinden yararlandım-AÖ)

Sn. Yılmaz Vural bence Türk Futbol Tarihinin dününe de ışık tutacak “İnadım İnat” adlı kitabını İnkilâp Yayınlarından yayınlattı. Kitabın çok ilgi çekeceği ve rağbet göreceği kesin. Sn. Vural kitabında Konyaspor’da görev yaptığı dönemleri de anlatmış. Tanıtım amaçlı alıntı ile sözü Sn. Vural’ın anlatımına bırakıyorum “Adana Demirspor’la kendi sahamızda berabere kaldığımız maçtan sonra yöneticiler odama baskına gelir gibi gelmişlerdi. İçlerinden biri avazı çıktığı kadar bağırıyordu; “ulan bu maçı da almazsanız hangi maçı alacaksınız be!”

Beyefendi kendinize gelin. Futbol bu. Kazanmak kadar kaybetmek de doğal. Kaldı ki biz kaybetmedik. Buraya bu şekilde girerek bağırıp çağırmaya hakkınız yok.” 

Sn. Vural bundan sonrasını yöneticiler arasından ismini hatırlamadığı ama o dönem çok samimi olduğu birinin kendisine yaklaşıp bir taraftan “istifa edeceksin” diye bağırırken bir yandan da belinden silah çekip kendisine doğrulttuğunu ve kendisinin de çantasından taşıma ruhsatlı silahını çektiğini anlatarak devam ediyor. Olay neyse ki vukuatsız sona eriyor. (Adana Demirspor o sezon küme düştü-AÖ)

Sn. Vural’ın anlatımı böyle. Zamanın Başkanı Sn. Mehmet Okdut. Zamanın yöneticilerinin olaya bir eklentileri veya açıklamaları olur mu bilemem ama kitabı okuyanların edineceği bilgi elbette Sn. Vural’ın açıkladıkları olacak. Saygı ile.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR