Şemsettin Beştav

Şemsettin Beştav

Som Altın Değerinde

Som Altın Değerinde

Rakip Beşiktaş, Galatasaray’la birlikte lig ikinciliğine oynuyor. Deplasmanda mutlaka galip gelmek istiyor. Konyaspor tarihinde ikinci defa seyircisiz olarak bayanlar ve çocuklar önünde maça çıkıyor. İki takım içinde zor bir maç. Maçın ilk yarısında 20.dakikaya kadar rakipler birbirlerini tanıma pozisyonunda kaldılar. 23.dakika Hasan Kabze’nin müthiş kafa şutunu Tolga çok iyi çıkardı. Bu dakikadan sonra devre sonuna kadar Beşiktaş’ın baskısı vardı.

İkinci yarıya ise Konyaspor sağlı sollu ataklarla müthiş başladı. 65. dakikadan sonra oyun dengelendi. 66. dakikada Beşiktaş’ın mükemmel pas trafiği neticesinde Oğuzhan’ın kafa vuruşuyla gol geldi. 72.dakikada Oğuzhan-Necip değişikliği Konyaspor’a yaradı. Maç sonuna kadar Konyaspor’un Gekas’la kaçırdığı tolganın çıkardığı birçok pozisyon vardı. Son dakikada Hleb’in Jones’ten çaldığı top korner oldu. Kornerden de gol geldi.

Hleb’in pozisyonuna herkes faul diyor ama hakem pozisyonu çok iyi takip etti ve hakem Hleb’in hemen yanındaydı. Orda Hleb’in Jonesle omuz omuza mücadelesi vardı. Jones faul almak için kendini attı. Hakem pozisyona yakın olduğundan tabiki yutmadı. Beşiktaş’ın takım performansı Almeida’nın arkasındaki Olcay, Oğuzhan ve Gökhan’a bağlı.

İlk yarı Gökhan’ın olmayışı düzeni bozdu. İkinci yarı Gökhan girişiyle pozisyon zenginliği neticesinde Beşiktaş’ın golü geldi. Böyle silahları olan takımlara karşı ikinci yarıda yaptığımız gibi rakibe önde basıp pozisyon vermemiz lazım. Ancak Konyaspor’da yan top zaafımız ve pozisyon hataları da devam ediyor. Atiba sağbekten gelip iki sefer rahat kafa vurdu. Bu hatalara güzel bir örnek. Yine de maçı bırakmayarak 90 dakikanın sonuna kadar müthiş özveriyle mücadele eden futbolcularımızı ve teknik heyetimizi kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Şemsettin Beştav Arşivi
SON YAZILAR